Репортерите на BBC предават с iPhone

Британската обществена медия ще стартира проекта до месец
15 юни 2011 21:11,
22
Репортерите на BBC предават с iPhone
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преки включвания от кореспондентите си по целия свят само чрез iPhone ще реализира BBC. Приложението за смартфона вече е почти завършено и се очаква експлоатацията му да започне в рамките на 30-на дни.

Освен предаването директно от мястото на събитието, чрез програмата репортерите на британската медия ще могат да качват в реално време снимки, видео и аудио в базата данни на BBC от своите iPhone или iPad.

От сайта Journalism.co.uk коментират, че нововъведението ще премахне необходимостта от пренасянето на тежко сателитно оборудване за осъществяване на включвания на живо от отдалечени дестинации.

Още по темата

Мартин Търнър, шеф на операциите за събиране на новини в BBC, споделя, че смартфони са били ползвани и преди в екстремни ситуации, но качеството на картина винаги е било недостатъчно добро.

С развитието на новите технологии обаче нещата се променят и вече има възможност за адекватно, бързо и качествено визуално отразяване на важни събития, убедени са от британската медия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: iPhoneiPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
botsos преди 12 години
Най-големия кошмар на Бил Гейтс - Централата на Майкрософт да е заобиколена от пингвини, които я замерят с нахапани ябълки!
18
1
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
"От сайта Journalism коментират, че нововъведението ще премахне необходимостта от пренасянето на тежко сателитно оборудване за осъществяване на включвания на живо от отдалечени дестинации."изобщо не са коментирали подобно нещо! пише само, че репортерите могат да предават използвайки 3G сигнала на мрежата!!! там където няма мрежа, тежкото оборудване не им мърда... ДНЕС.БГ излагате се тотално
17
0
 
4
 
! Отговори
АйФонсу преди 12 години
Пее се с мелодията на песента "Ах, морето": Ах Айфоняяя, ах Айфоняяя-яяя, в мене звъннааааа-ааааааа-ааааааааааа.... Ах Айфоняяя, ах Айфоняяя-яяя, в мене звъннааааа-ааааааа-ааааааааааа.... (камерата може да е зле, но вибрациите му са добре)
16
3
 
3
 
! Отговори
tito преди 12 години
АйФона е снобария.
15
1
 
3
 
! Отговори
koko преди 12 години
за мен айфона значи 50 лева .толкова ми взеха пазарджишките катажии на магистралата.
14
0
 
1
 
! Отговори
Осведомен преди 12 години
Маклко са закъснели... Вече имаше хора, които предаваха на живо през I-phone. И това са сума ти хора, отразяващи срещата на Билдербергите в Сен Мориц, Щвейцария. Потърсете и вижте сами.
13
2
 
6
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
по-идиостки и изсмукан от пръстите PR за нахапаните ябълки на el jobso скоро не бях виждал...сиИфоня не може за нормален смартфон да мине пък кво остава да замести оборудване дето струва към 100тина хиляди пъти повече от него. Те камерите не са само един запис в 720/1080p както му се иска на el jobso. Тъпотията за демокрацията дето я изцепи анонимния изобщо няма да я коментирам...
12
1
 
3
 
! Отговори
crus преди 12 години
мдам интересно рекламно съобщение.... камерата на Хайфона е доста слаба сравнена примерно със Самсунгите .... ама нали пари трябва да се въртят:)))
11
6
 
7
 
! Отговори
Тото преди 12 години
Селяците дето нито знаят какво значи i-phone, нито какво е оборудване за живо предаване се възмутиха. Няма да имате шанс нито да го разберете, нито още по-малко да го оцените. Светът си върви напред, накива като вас си стоят при калните *** и пърцуцата на село. Няма лошо, но поне да не дават мнение. Защо не си знаете мястото? Ами то е далеч от технологии и иновации. Вие сте там където е бил пра-пра дядо ви -"у калното полье" и там ще си останете.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1, има голяма разлика от кореспонденция пратена по айфон и чрез стандатна техника! Разлика е близо 100-150 000 евро!Ако имаш евтина и качествена техника за предаване на репортажи ще е много по лесно и бързо показване на новини от отдалечени места. Да не говорим, че така и много по бедни и малки телевизионни канали биха могли да си позволят репортаж от мястото на събитието, което ще е добре за демокрацията и журналистиката като цяло!
9
1
 
4
 
! Отговори
Nona преди 12 години
до дЪртанянКато гледам и ти не си от много грамотните,при това на майчин език/ако си българин,разнира се/
8
7
 
6
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Да си заврат iPhone точно където трябва и в реално време да предават...Тамън като нямам iPhone и ще имам полза от него - няма да ми губи времето да се занимавам с глупости
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига реклами маскирани като новини!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Всеки ден само iPhone, iPad, Facebook, Twitter - аман бе, язе съм от село и ползвам мотика само!
6
4
 
10
 
! Отговори
дъртанян преди 12 години
глупаците от епъл България вместо да дават пари за подобни рекламни "новни" да взмета да си оправят неграмтно написаната информация за продуките в Бг вариянта на страницата... че са станали за смях там... Ако чичко Стив види как е превеждано то някой 6-то класник ще умре от срам...
5
3
 
6
 
! Отговори
stan преди 12 години
ako nema6 iphone zna4i nema6 iphone.
4
7
 
7
 
! Отговори
стг преди 12 години
нагла и лъжлива реклама що не почнат и да снимат репортажи с това :)
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе не са неграмотни технически... как мислиш, дали не разбират от фотоапарати, бленди, затвори, операторстово, бум-микрофони и т.н.? стига глупости.
2
12
 
8
 
! Отговори
0 преди 12 години
и-фон пръц, пръц :)Не е тайна, че журналистите са най-некъдърното и технически неграмотно племе и у нас и в чужбина...та и-фончето пасва екстра на такива индивиди :)
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната *** реклама на тоя айфон.

Спонсорирани публикации