Край на хартиените учебници в Южна Корея

Азиатската страна минава на дигитален учебен режим
4 юли 2011 10:24,
83
Край на хартиените учебници в Южна Корея
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само в рамките на следващите 4 години всички южнокорейски училища ще разполагат изцяло с дигитализирани учебни помагала, пише engadget.com.

Очаква се всички хартиени учебници да бъдат подменени със специално разработени таблети, смартфони и лаптопи. Проектът ще струва над 2,4 млрд. долара.

Учебният материал ще бъде качен на онлайн сървър, който ще позволи на учениците да наваксват и у дома. Така дори отсъстващите деца ще могат на практика да учат в реално време заедно със съучениците си.

Когато тази инициатива бъде реализирана, Южна Корея ще стане първата страна в света осъществила пълно дигитално преобразяване на образователната си система.

Полемиките дали за учениците е по-добре да четат от традиционния хартиен носител или от новите високотехнологични устройства продължават по целия свят, но очевидно в Сеул вече са взели решение по въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Южна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
До 32. По принцип съм съгласен. Не знам колко хора са запознати, но колкото по-бяла е хартията, толкова количеството дървесина, което се използва е по-малко. Белия цвят идва от примесите на глина в хартията (до 75% при най-бялата). но въпреки това идеята за дигиталното образование ми харесва, заради улеснения достъп. А и не знам защо си мисля, че едно ще прочете една книга по-лесно от компютър или ебук, отколкото от самата книга. Някакси нагласата се променя в детето.
41
2
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 12 години
Мите айде не излагай - пишеш абсолютни глупости! Без компютъра днешния свят абсолютно немислим. Ако да съхраниш информация, да я обработиш, анализираш и т.н. само в своя компютър няма да ти стигне целия живот. Появата на компютъра е издига човечеството в нова ера - приеми го!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Сев. Корея ще минават на плочки поради липса на хартия
39
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви електронни книги беее, четенето е за ***. Искам сички учебници да са филмирани! Ако ще и възможно да си ръгам дата кабела у *** - екстра!
38
6
 
5
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Тия скоро ще си провеждат летните ваканций на марс.
37
12
 
3
 
! Отговори
норе преди 12 години
смърт за компа смърт за технологиите
36
0
 
0
 
! Отговори
Е-е-е, ама преди 12 години
... как така не сложиха пак снимката на азиатката с лаптопа?
35
3
 
8
 
! Отговори
... преди 12 години
Много сте ми интересни ... Хем не харесвате компютрите, хем сте тук и пишете??? Идете да четете вестници и не се бъркайте там където не ви е мястото. (до 31 особенно - нищо хубаво, ама да те видим как слагаш коментар на статия в който и да е сайт без компютър)
34
10
 
2
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
искам природно бедствие в русия и сащ да ги видим големите технологии какво ще направят.нищо няма да направят.
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1. Таблетите са за това, за да се пише и рисува на тях на ръка.2. Можеш да ходиш на училише с 1,2 електронни прибора а не с 20 кг раница.3. Можеш да учиш удобно на всяко място...в училище, в къщи, в гората...4. Корейците за това са напред, защото учат вместо селски да хитреят с извинителни бележки...
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички ***, които говорят за "пестене на хартия" - имате ли си идея какъв замърсител на околната среда е производството на техника? Само споменавам, да не си помислите, че сте много "зелени".
31
9
 
1
 
! Отговори
митко до 28 преди 12 години
какво направиха компютрите.нещо хубаво ли.кажи ми нещо хубаво което направиха
30
1
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
До 444 (29) Обоснови се моля те. Каква е разликата? Думите ли са други? Геройте ли са други? Не разбирам... Когато пътуваш по 1 час до работа и си четеш в градския кое е по удобно - книга над половин кило или 200-300 грама е-бук, в който имаш 150 книги???
29
7
 
5
 
! Отговори
444 преди 12 години
Друго си е когато четеш хубава книга, но не дигитално, а на хартия - и усещането, и потапянето в света на произведението! По никакъв начин не може да се сравни с компютъра!
28
1
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Мите ти живия пример до къде се простира простотата на част от човечеството, а именно до безкрая. Няма смисъл да изказваш мнение по теми от които очевадно нищо не разбираш.
27
4
 
1
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
и какво като са дигитални учебници.радват ли се.що не създадат нещо което да спира природните бедствия.глупости са това.кой ще спира природните бедствия.те ще убиват хора дълго време още
26
5
 
4
 
! Отговори
митко преди 12 години
човека каквото и да прави си остава ***.ко ще небостъргачи дигитални .за една седмица ще сложат очила.
25
6
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
Влизаш в Амазон и всяка книга писана някога ти е под ръка. Няма нужда да се скиташ по битаци и да търсиш книгата която искаш. Очите няма да те заболят повече от книгата, засхтото ебуците не са на технилогията на мониторите и не излъчват светлина, разчитат на дневната светлина. Както не можеш да четеш на тъмно книга, така не можеш да използва ебук-а на тъмно. Новината ми се вижда страхотна. От години мечтая да отида да живея и работя в Ю.Корея. Има защо....
24
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Много си закостенял приятел. Дигиталните учебници и книги въобще са създадени от хората, за да улеснят преноса на информация. Напълно нормално е да очакваме, че за в бъдеще хартията дори ще изчезне като приносител на информация, защото тя е едновременно по-скъпа и по-непрактична от дигиталните книги.
23
3
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
И какво ще стане ако забравят да пишат "на ръка"?