Huawei атакува пазара на мобилни телефони

До 2015 г. китайската компания иска е сред Топ 3 в този сегмент
5 авг 2011 15:15,
9
Huawei атакува пазара на мобилни телефони
Снимка: Reuters

Китайският производител на мрежово оборудване Huawei поглежда към пазара на мобилни телефони. До 2015 г. компанията планира да е сред водещите три марки мобилни телефони, казва ръководителят на отдела за мобилни апарати Уън Биао пред Financial Times.

Компанията, която е един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване в света, беше известна досега предимно с мрежите си и е на второ място в света в този сегмент след лидера Ericsson.

"Сега обръщаме погледа си към потребителя", заявява шефът по стратегиите Виктор Ксу.

Пазарен лидер с 25% дял все още е Nokia. Макар финландците да се движат надолу, все още продават повече апарати, отколкото най-големите им конкуренти, взети заедно.

Според компанията за пазарни анализи Gartner на второ място е Samsung с пазарен дял от 16%, а на трето – LG с 5,6 на сто от пазара.

Със своите 7 млн. продадени апарата и дял от едва 1,6% китайската компания Huawei се представя доста скромно. Сега обаче и китайците искат да извлекат печалби от бума на пазара на смартфони.

В сряда компанията представи своя нов модел с операционна система Android. Според експерти със своите показатели Huawei Vision може да влезе директно във Висшата лига, но все още не може да се мери с флагманите на конкуренцията с двуядрени процесори Samsung Galaxy S2, HTC Sensation, LG Optimus 3D или Motorola Atrix.

Vision разполага с процесор Snapdragon (MSM 8255) от Qualcomm с 1 GHz, който задвижва Android 2.3 (Gingerbread). Смартфонът има памет от 512 MB, слот за карта памет и може да поеме карти с до 32 GB.

Смартфонът освен това разполага с връзки чрез Micro-USB (2.0), WLAN и Bluetooth. Капацитивният мултитъч дисплей е с размер 3,7 инча, а обвивката е алуминиева. Апаратът разполага и с 5-мегапикселов фотоапарат с автофокус и LED-светкавица и може да записва видео с висока разделителна способност.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ИндоХиноФобия преди 12 години
Тия и индийците са световна заплаха. Аз лично яко се треса от хинофобия (страх китайци) и индофобия (страх от индийци). Ако решат не 3-ти, ами 1-ви ще станат за 4 години. Нокиа от 3 години не правят най-хитовите смартфони и от 42% пазарен паднаха на 25%, но пак са първи, които идва от големите продажби във въпросните 2 държави на бюджетни телефони. А кой прави най-еФтино..... Достатъчно е само да вземат Индия и Китай.
8
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 12 години
И какво? Ще се произвежда поредният продукт, в който няма нищо китайско като технология и развойна дейност. Освен сглобяването.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A kитайките са готини....
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако китайците искат да са на върха и да задминат всички конкуренти,да продават един смартфон за 10 долара,а който си купи 2,да получава 3-ти смартфон като подарък,тогава със сигурност ще задминат всички,за да се изкачиш на върха,трябва да жертваш много.;)
5
0
 
4
 
! Отговори
пулбек преди 12 години
Я? А нашите медалисти по олимпиади по електроника търсят работа със зелени карти? Няма ли поне един български мафиот да направи едно наше производство и да смаем света? А преди време правехме полупроводници, после минахме на цели и като изключим ,че бяха едри и груби то не бяха лоши, по издръжливост. А преди години правехме доста добри медицински уреди и много неща. Вярно е, не като японците но доста по-добри от вноса напоследък на доста стоки. България я няма вече - всичкое внос.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
марката всъщност се казва "***-WEI" ! :D
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви мрежи ви гонят .Тези са пройзводители на 99% от всички интернет ключове за мобилен интернет ,ако ги отворите ще видите какво пише вътре .Аз съм с 2 ,единия ми изгоря след 1 година ,имат супер сервиз,направо ми дадоха НОВ .Представете си на каква цена произвеждат
2
9
 
1
 
! Отговори
a преди 12 години
WLAN ??? :)
1
4
 
13
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Да живее оригиналния фалшификат!