Apple счупи рекорда

Компанията продаде над 4 млн. смартфона iPhone 4S през първия уикенд
18 окт 2011 09:58,
87
Apple счупи рекорда
Снимка: Reuters

Технологичният американски концерн Apple обяви, че е продал над 4 млн. броя от новия си смартфон iPhone 4S за първите три дни от пускането му на пазара на 14 октомври, съобщи Ройтерс.

В момента новият телефон може да се намери в търговските обекти в САЩ, Германия, Франция, Австралия, Великобритания, Канада и Япония. От 28 октомври той ще се появи в още 22 страни, а до края на годината ще бъде наличен в над 70 държави.

„iPhone 4S е поел грандиозен път с повече от 4 млн. продадени устройства само през първия уикенд“, заявява Филип Шилер, старши вицепрезидент по маркетинг. Това са най-добрите продажби на мобилен телефон и са два пъти по-силни от тези на iPhone 4 при старта на неговите продажби.

За също новата облачна услуга iCloud, която Apple представи заедно с iOS 5 на 12-и октомври, са се регистрирали до този момент около 20 млн. потребители. Безплатната услуга дава възможност на потребителите да синхронизират данни между компютри и устройства с iOS. Филмите засега са сред неподдържаните формати. IOS 5 пък е била свалена от над 25 млн. клиенти на  Apple през първите пет дни след публикуването й.

Стартът на продажбите на новия iPhone 4S през миналия петък се погрижи за дълги опашки пред магазините на Apple. Още преди това смартфонът постави нов рекорд с над 1 млн. предварителни заявки само за първия ден. За сравнение iPhone 4 беше заявен „едва“ 600 000 пъти през първия ден. Все пак е важно да се отчете, че тогава той бе пуснат в продажба само в пет, вместо както сега – в седем, страни и можеше да се закупи в обектите на по-малко мобилни оператори.

Новото устройство има по-бърз двуядрен процесор А5 (който е нов за смартфона, иначе се ползва в таблета iPad 2), 8-мегапикселова камера, която снима в пълно HD видео (1080 точки), и поддръжка едновременно на двата GSM стандарта – HSDPA и CDMA.

Истинската новост обаче е софтуерът на смартфоните и предлаганите услуги, когото Apple нарича "личния асистент" Siri. Софтуерът всъщност е разработен за нуждите на военните, които се отказват от него преди няколко години. Потребителите могат да изпратят съобщения, да проверят времето или пък да потърсят най-близкия ресторант.

Още новини от сектора "Комуникации" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: appleiPhone 4S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
3
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Тия шитни са много зле!Samsung Galaxy S2 отдавна е с двуядрен процесор и 8-мегапикселова камера!Samsung винаги са по напред от тези негодници !
84
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 83: Офис пакета си го добавям след покупката - LibreOffice. Ако искаш да ме накараш да закупя MS Office, тогава и ти добави към цената на MBP Мас версията на MS Office. ;) Правилният Windows си е Home Premium (при все че никога не бих ползвал Windows, повръща ми се от това извращение), правилния дисплей съм го добавил така или иначе (Full HD-то), памет не мога да извадя (минимумът е повече от стандартното за MBP, но това не е важно и затова умишлено не повдигнах въпроса за паметта) и цената е точно тази, която посочих. ;)$1000 разлика. ;)
83
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Rmended configuration :-)
82
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Инкогнито:Тц!Започни от Rmended configuration, добави правилния Windows, MS Office (MBP си идва със free пакет), добави правилния дисплей, добави/извади памет и гаранция и ще цъфнеш около $1900, което за доста по-тежък и с малък запас на автономна работа е ОК, според мен... :-)Следва да се замислиш над факта, че 80% от пазара на laptop-и над $1000 в САЩ се държи от Apple :-)
81
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 79: Не нервнича. Конфигурирай го отново и ще видиш каква е цената.Единственото обяснение за по-високата цена, до която си стигнал, е, че най-вероятно си конфигурирал HP Envy 17 3D, който е със стереоскопичен дисплей и очаквано е по-скъп от еквивалентния модел с обикновен FullHD дисплей. Въпреки това, мисля, че и с 3D дисплей пак Envy 17 е по-евтин от Macbook Pro. Познах ли? ;)Колкото до дпълнителното тегло с 9-клетъчната батерия - да, по-тежко ще е, но въпреки това $1000 тежат повече. ;)
80
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Game laptop-ите са си отпимизирази за game-ване, ясно :-)
79
1
 
2
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Наблюдателен,При този клас лаптопи :) гейм машините, консумацията на батерията е много относителна. По книга е 4400 милиампера 6 клетъчна но пак е страшно относително. Има разни благинки, които пестят ток, но 4 часа максимум и то с къстъм биос...:)) Quosmioto беше с 9 клетъчна и я мореше за 2-3 часа, но това е разбираемо с тия две лами и двата харда..
78
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Инкогнито:Ако спреш да нервничиш, вероятно някой ще ти повярва:- като конфигурирах HP Envy 17, цената му излезе доста по-висока- освен това, колко дълго ще работи с 9-клетъчния акумулатор и колко ПОВЕЧЕ ще тежи HP Envy 17, ясно ли ти е?
77
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 76: Това вече е смешно. Почти идентичен (видеото в Envy-то е 6850, т.е. по-добро от това в епълския лаптоп) на базовия Macbook Pro ($2499) HP Envy 17 струва $1550 с бонус 9-клетъчна по-голямата батерия (за да не мрънкаш, че 2.5 часа са ти малко) и ти пак намираш "кусури"? 10% по-тежък? Сериозно?Извади си главата от ***, моля. Показах ти напълно конкурентен (като качество на изработка, като производителност Envy-то "бие") на Macbook Pro лаптоп, който струва $1000 по-малко.
76
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Ако откриеш колко време работи на акумулатор GE620DX, напиши, изглежда е тайна :)Apple НИКОГА не е била толкова ДОБРЕ от гледна точка на ПРОДУКТИ и БИЗНЕС, колкото ДНЕС :)
75
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Инкогнито:От какво трябва да остана изненадан?- че тежи с 10% повече от моя MacBook Pro 17"?- че работи на акумулатор до 2.5 часа? Ами тези 2.5 часа са смехотворни, това не laptop, ами desktop PC с акумулатор. Отиди на сайта на Apple и виж колко издържа един MBP 17" при по-ниско теглоЕстествено, че при такива недостатъци, HP ще го продава с намаление и за да се продава...
74
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 73 HP Envy 17. Отиди на сайта на HP и си конфигурирай един - ще останеш изненадан. ;)
73
1
 
3
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Вкусовете са ни коренно различни, аз не си падам по външен вид и дизайн, предпочитам да наблягам на това което е под корпуса. И тъй като получавам персонална подръжка от MSI използвам техни продукти предимно. Към момента с GE620DX, преди това с Quosmio беше голямо и тежко но пък с 2xGTX9800+ огромна видео мощ съчетана с core2 quad.Двамата с теб сме в съвършенно различни ленти...но ябълката не е това което беше
72
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Очаквам повече quality от теб, не ми изреждай серии, а няколко конкретни модела с i7, да ги погледнем.
71
1
 
3
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Lenovo IdeaPad си падаш по лъскавите неща. SONY VAIO S серия изглеждат наистина добре (не съм фен на тези марки но съм имал вземане даване) падам си по груби машини. И двата са до 2000 лв.Иначе си падам по Quosmio...
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 62Каква фантастиха бе? Влизм в колата закачам го на холдера , натискам сар хоум апликацията и съм готов!(а мога и войс команда)Това ми е и Джи-пи еса !
69
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Вместо да теоретизираш относно маркетинга, сякаш маркетинга е най-важното в света, разкажи за наблюденията за лаптопите от високите класове и техните цени, конкретно. Go ahead
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ Инкогнито:Инсталирането на Mac OSX на wintel hardware не е тривиално и е moving target, след всеки малък или голям update на Mac OSX.Mac OSX не е само бързодействие, а и функционалност, която не винаги се постига, особено при laptop-ите, поради разлики в power managment-а.
67
1
 
3
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
НаблюдателенА какво ще получа когато на лаптоп инсталирам OSX?Всъщност като се замисля, четенето и преписването от гугъл не ти помагат. Има доста модели лаптопи във високите класове, които могат съвсем спокойно да се похвалят с прекрасен дизайн.Явно ти си добре облъчен от маркетинга на ябълката. Казано по друг начин, ако добър маркетинг ти каже че iPatato e супер cool ти утре ще обясняваш за балансирания дизайн и тнт на iPatato book pro
66
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 66: Ако инсталираш Mac OSX на хардуерно ИДЕНТИЧЕН компютър на някой Епълски модел, ще получиш продукт със същата производителност, факт. Точно това дума thaddeus и съм напълно съгласен с него.