Apple бие Samsung в собствената му родина

Американският концерн е продал над 1 млн. iPad-а в Корея
Обновена: 13 фев 2012 10:31 | 13 фев 2012 10:23, Бойчо Попов
62
Apple бие Samsung в собствената му родина
iPad е най-предпочитаният таблет в Корея. Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Apple е преминал психологическата бариера от 1 млн. продадени iPad-а в Южна Корея, където таблетът му поддържа значителна преднина пред усилията на основния конкурент Samsung в собствената му родина.

Статистиката, която се съобщава от Korea Herald , прави Apple топ продавач на таблети в страната, като продажбите на оригиналния iPad и iPad 2 се очаква да съставляват 70-80% от общия пазар. Може би Samsung трябва да поработи върху рекламата си в страната, пише специализираният блог Тhe Next Web.

Таблетите са развиващ се сектор в технологичното пространство на Корея, където смартфоните все още не са се наложили напълно сред масовите потребители. Въпреки това Apple обяви, че е продала окуражаващото количество от 700 000 iPad устройства през миналата година, откакто пусна на пазара iPad през април и инерцията се е увеличила през новата година, тъй като продажбите са надминали седемцифровия резултат.

Местни източници, цитирани от Korea Herald, предполагат, че в действителност може да има повече активни iPad в Корея. Официалните статистики отчитат само устройства, продавани в страната, но действителният им брой може да бъде "много по-висок", заради потребители, които са си закупили устройства от канали в чужбина, преди в страната да стартира официалната продажба.

Допълнителната информация показва, че версиите на IPAD само с WiFi са най-популярни, като правят две трети от всички продажби, което предполага, че поне засега, повечето корейци избягват да подписват договори с оператори за устройството.

Пропастта в продажбите ще препъне Samsung, която винаги с гордост показва колко добре се представя в родината си. Всъщност компанията е толкова чувствителна към корейския пазар, че дори планираше ясни методи за борба с пускането на iPhone 4S там.

Първоначално концернът искаше да атакува в местен съд пускането на таблета на американците заради нарушени лицензи, но след това очевидно реши да избегне отрицателната публичност от опитите си да лиши корейците от възможността да притежавате новото устройство на Apple

Таблетите са ключова част от международните правни спорове между Apple и Samsung, като най-новото бойно поле е Германия. Преди две седмици германски съд отхвърли опитите на Apple да настоява за забрана на продажбите на модифицирания таблет 10.1N Galaxy Tab, който Samsung пусна, за да се избегне забраните за продажба във федералната република.

Последните развития следват неуспешен опит на Samsung за отхвърлянето на забраната на оригиналния Galaxy Tab, който корейците искат да продават отново в Германия. Apple първа продължи съдебната битка през тази година, след като подаде нови съдебни дела срещу 10 смартфони и 5 таблети в Германия през януари.

Очаква се и двете компании да представят нови таблетки през тази година, с което ще увеличат още повече конкуренцията в този бранш през 2012 г. Носят се слухове, че Samsung ще представи 11,6-инчово устройство, което ще стане най-големият в света таблет, докато Apple много вероятно ще представи iPad 3 през следващия месец.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
6
 
! Отговори
Собствени на Айфон 4 преди 12 години
Гроздето е кисело, а хейтърчета?:))) Така е, пичовете ще караме баварци, ползваме апълски продукти и чукамег отините мацки...........а вие ще църкате тихо във форума колко са велики андроидите...със здраве,че ме чака една мацка в баварчето да я закарам на работа :Р
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте сега-единствения недостатък на айфона е че е скъп.Всичко друго са глупости от типа на "гроздето е кисело".Не че не го искате.Нямате пари.... не че аз имам.
18
0
 
3
 
! Отговори
do 23 преди 12 години
ne ne e.ako be6e minaval vlak niama6e da e zdrav. vlakut tezi dosta -6te6e da go s4ypi.
17
0
 
4
 
! Отговори
ей 23 преди 12 години
Абе ти телефон ли си си взел или бумеранг?
16
2
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
"имам познат със епъл на 100 години.айфон 1.Тази играчка е минала през 3 континента падала е от лифт,язовирна стена,делтапланер ,изпускана е от джип на магистралата в морето,настъпи я една *** със скапаните си токчета и е преживяла безброй изпускания и по леки удари.И тук и в САЩ.Само дето в космоса не е летяла." --------------------------------Падала от лифт?? Язовирна стена??? Делтапланер,***..... брат, не е ли падала и от самолет, кораб и не е ли минавал и влак върху нея?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е Нокия.... :)))
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 19Не трънкай ай-тъпотии и фантасмагории , ами пусни на Гуглето: Drop test iphone galaxy S2 !Клоун жалък
13
5
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Блаа блааа! Тия айПад са само Уай Фай , които струват колкото китайските АНДРОИДЧЕТА. 700 000бр. ха-хаВ Белите държави туй айПадче е около 300 евро . АйПад с 3джи е около 750 Евро , а Самсунг е 5/6оо амач с екстри повече от цялата гама на айПад и по-тънък и по-лекСамсунг лап-топите са с пъти по-продавани он айПад-а гъзарийката! Да не говорим за ЕлДж и НТСВ страна с такива фирми Епъл се вре междъ шамарите с еФтина стокаПак измислиха на АйЖурлята кво да плескат за да си получат пържолката
12
11
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
виждал съм ги.явно си фен на пластмасата.имам познат със епъл на 100 години.айфон 1.Тази играчка е минала през 3 континента падала е от лифт,язовирна стена,делтапланер ,изпускана е от джип на магистралата в морето,настъпи я една *** със скапаните си токчета и е преживяла безброй изпускания и по леки удари.И тук и в САЩ.Само дето в космоса не е летяла.От металния корпус липсват парчета алуминий ,но все още работи сякаш е купен вчера.Кой пластмасов изваден от зрънчо самсунг може същото?
11
2
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
коя нова киа? всички са евтини имитации или на мерцедес или на кадилак.. все пак кажи ми ще ми е интересно ?Успяха ли да преборят тоновете сива твърда евтина пластмаса на таблото или все още неща като радио минават за екстра?
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не че съм фен на апълите ама като видите как е изработен един самсунг и до него поставите това на което се опитва да прилича и парите не са ви проблем мисля че само доста объркан "ламер' или просто сериозен фен на марката самсунг може да откаже епъла.Тва е като да сравняваш кадилак и киа.И двете почват с "к"ама едната работа не е като другата работа.Има разлика.
9
1
 
4
 
! Отговори
Nokia 18ti преди 12 години
За производителите на Смартфони има достатъчно място под слънцето,но ,заблудени хора има и тук,които се връзват на такива копи-пействани статии.Днес аз съм първи на пазара,но утре нищо не се знае изобшо дали ще съществувам.Като чете коментарите ,човек може да остане с представата,че фирмите са пропуснали страшно много гении от Бг.Изглежда,че мисленето сте го оставили на специалистите от нации на които им се присмивате -Индия,Китай,Тайван,Филипини,Мексико ,Малайзия ,Индонезия,които на практика проектират,произвеждат,сглобяват,създават софтуер за вашите устройствата, а за вас остава само да ги ползвате(устройствата) с здраве и да ги коментирате в нета.
8
9
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Никога няма да си купя нещо на "Епъл" ! НИКОГА!
7
5
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
"Samsung представи новия си таблет Galaxy Tab 2". :-) Ето я и причината да излезе статията. :-) Точно като по поръчка. :-D :-)
6
10
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Как само се надуха пак феновете на ябълката. :-) Все едно сектата, ъъ фирмата е тяхна. :-) Как да не се смее човек. :-) Поредната платена статия. :-) Вие още вярвате или им на тези статийки?!? Аз лично отдавна НЕ! :-)
5
7
 
9
 
! Отговори
я преди 12 години
голямото дърво спря да ражда ябълки
4
2
 
12
 
! Отговори
ECL transitor преди 12 години
До братовчеда TTL: ако не си забелязал, в днешно време хардуерът е незначителен. Никой не обръща внимание на "супер хардуер", ако няма "супер софтуер" да върви на него. То това "софта" е нещо като боята на жигулата, нали така? Именно заради "софта" Apple са предпочитани. Nokia например правят по-бързи телефони. Dell правят по-бързи компютри. Като технически данни. Ама като "софта" е свински - виждаш резултата. Нито Dell нито Noki са успешни напоследък...
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо всеки коментар против Apple започва с едно и също нещо "Ipod, Ipad, ай сиктир..." . Явно *** ви кратуни не могат да родят нещо смислено и само повтаряте това до дупка и как Samsung правели на Apple половината неща ...Аман от ***, *** и необразован народ... Пича от коментар номер 2 ви го каза много точно , Samsung не измислят а само сглобяват нещата които вече Apple са измислили
2
17
 
14
 
! Отговори
Кораба майка преди 12 години
Абе най-великите са епъл, няма спор...... най кожодерската и алчна фирма за всички времена
1
18
 
17
 
! Отговори
TTL transistor преди 12 години
АйПод,АйПад,АйФоне-АЙ СИКТИР!Статията е тенденциозна и неточна .Първо всички iPod, iPad, iPhon -и са направени от почти 80% компоненти произведени от подразделението на Samsung- Samsung Semiconductors .Като се започнем от чипсета и се стигне до дисплеите.Всички ябълки 100% са с дисплеи на Samsung .Второ всички тези артикули са сглобени в Тайван на ишлеме.Taka ябълката качва само софта и добавя някой $ отгоре върху частите за които е платила и тяхното сглобяване.