За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone

Смартфонът е донесъл на Apple приходи в размер на $150 млрд.
29 юни 2012 15:19, Бойчо Попов
125
За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone
Стив Джобс представя първия iPhone. Снимка: Getty Images News

От пускането на пазара на първия iPhone през 2007 г. до момента Apple е успял да пласира на пазара 250 млн. бройки от смартфона.

От продажбата на тези продукти ръководената от Тим Кук компания е получила приходи в размер на 150 млрд. долара, става ясно от цитирания от Ройтерс доклад на анализаторите от Strategy Analytics.

Успехът на Apple с iPhone направи компанията един от водещите производители на мобилни телефони в света. В момента Apple е в челната тройка при производителите на смартфони, като се конкурира основно със Samsung, а двете компании са с близки пазарни резултати.

Продажбите на смартфони, разбира се, не са единствения източник на доходи за Apple. Компанията си докарва прилични приходи от iTunes, където се намира магазинът за приложения за iOS, инсталиран на всеки един iPhone.

Първият iPhone беше пуснат на пазарите на 29 юни 2007 година. Той можеше да се свързва с мобилните мрежи четирибандово по GSM стандарта, както и чрез GPRS и EDGE. Продадените от него бройки бяха 6,1 млн. Процесорът му работеше с тактова честота от 412 мегахерца, а вградената памет беше в три варианта – 4, 8 и 16 гигабайта.

Следващите 5 години обаче може да не са толкова розови за смартфона, както началните пет. Според The Globe и Mail все повече мобилни оператори са загрижени за високите субсидии, с които подпомагат абонатите си при покупката на смартфон. Освен това и конкуренцията става все по-силна. Преди всичко поредицата Galaxy на Samsung създава грижи на концерна от Купертино. Така например до края на юли корейската компания очаква да продаде 10 млн. екземпляра от актуалния си топ модел Galaxy S3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
10
 
! Отговори
някой си преди 11 години
каквото и да си говорим, айфона просто е направен, за да те радва, самата изработка е свтетлинни години преди галакси, галаксито просто е евтино както на външен вид, така и на пипане. аз не ползвам своя айфон за повече от разговори, чат пат нет, whatsapp и да слушам музика, но просто ме радва. Стилен е, изпипан е, всички продукти на епъл са такива - просто са произведение на изкуството. Както при автомобилите, и опел върши работа, но ферари създава друго усещане, усещане за радост.
48
2
 
9
 
! Отговори
? преди 11 години
I love my I-PHONE!!!!!!!!!!!
47
8
 
0
 
! Отговори
az do напърдателе преди 11 години
на теб братле истината и шамар да ти удари няма да я видиш ... да, известно ми е че хората по цял свят купуват стоки на изплащане, какво от това ? дела няма да ти изброявам тъй като мисля че 2те минути които ти отделям, за да ти отговоря са повече от това което заслужаваш и то единствено заради абсолютния комплексарски подход, който използваш, за да изразиш мнението си ! айде в устичката
46
7
 
3
 
! Отговори
БТК преди 11 години
До всички Iphone маниаци да не би вашите телефони правят сви***и че толкова много ги хвалите
45
6
 
3
 
! Отговори
do 59 преди 11 години
хаха, , каква полза пряко имаш ти от това, че се радваш толкова ? а за десетките дела, които самсунг печели срещу епъл ? Не защитавам никой, просто се смея на абсурдността на епъл юзърите.I phone е добър телефон, но не дава право на притежателите му да се мислят за повече от другите. Най-малкото понеже повечето го изплащат, а се държат като собственици!
44
1
 
4
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
На телефони не робуваме, а сме програмисти. Най-важното , телефониране, интернет, навигазиона система. Другото са глезотии. Интересно ми е селяните с И-Фона дали си знаят всички функции на телефона?
43
2
 
2
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Колко сме напреднали И-Фона на масата в кафето или в кръчмата и сме номер 1 . Аз съм си със стара Нокиа и не ми пука единственото което ползвам е навигационата система и рядко интернет. За мен важно е като падне да остане телефона здрав. А ябълка от инат няма да си взема защото чалгарите в България го ползват. Миналата седмица преинсталирахме iphone на шефовете, имаме си служебен за експерименти :) . Само прекиа ми ми има служебен iphone , а личния му е HTC, другите сме с Нокиа ,HTC и Самсунг
42
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, днес Епъл са спечелили още едно дело над Самсунг. В САЩ забраняват продажбата на Галакси Нексъс, заради нарушен патент от страна на Самсунг. Само така!
41
4
 
6
 
! Отговори
Ankara преди 11 години
Az si imam iphone 4gs cakam 5g s netarpenie ne mi puka za parite.....
40
2
 
8
 
! Отговори
AZEN KENA преди 11 години
Браво на Стив. Иновация и предприемчивост, това винаги води до успех
39
6
 
8
 
! Отговори
Селската чест преди 11 години
Значи всички сте комплексари и смешници, селото ви зове яко. Само тука у село може да се мисли че телефон (какъвто и да е ) е гъзария, или по-зле селския ви мозък да допусне, че някой си е взел телефон с цел гъзария, още по-сляндурско е да се хванете за гушите чий е по-дълъг. Злоба, селяния и демонстрации на претенции, които са сведоющи по всички въпроси-под всяка статия. Вместо великите тука да коментирате телефони, защо не разрешите всички световни проблеми първо, а? Колосален интелект просто
38
18
 
17
 
! Отговори
trolololo преди 11 години
Факт - iPhone е номер едно, няма по - як телефон от него. Самсунг - Мамсунг и останалите шитове само копират ;)
37
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iPhone is the best
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bitch, please! Пак ти казвам наточените цветове и контраст не правят един дисплей добър, напротив.
35
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно! А между другото видях Галакси С3, само недей да ме убеждаваш колко му е хубав дисплея. Или поне се аргументирай, освен размер какво друго предлага. Само ритард може да твърди, че дисплей с наточен контраст и изкуствено засилени цветове е добър.
34
1
 
12
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Много обичан статии за Епъл, заради коментарите :D
33
14
 
18
 
! Отговори
23 преди 11 години
iPhone е най-добрия телефон в светахубав и функционален
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе Иване, нормално е да си купиш нещо което ти харесва! Ненормално е да обясняваш (не ти персонално) - колко видиш ли, другите са зле, че не са направили твоя избор. Ненормално и комплексарско е да обясняваш че си хванал господа за шлифера.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи какво излиза, тела се прави за 200 долара, а се е продавал средно за 600. Е, нормално е айпъл да са на върха в момента. Купувай народееее!
30
1
 
2
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
@40Как някой не се ИЗГЪЗАРИ с едно такова TAG Heuer RACER. Пу всички с айфони