Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Южнокорейската компания нарушила патенти
Обновена: 25 авг 2012 12:56 | 25 авг 2012 12:56,
263
Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple
Apple спечели битката. Снимка: Reuters

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
223 преди 11 години
Примерно при промоцията на "революционния" айпод се изговориха куп откровени лъжи - как се използва открития от тях фаир-уаир и как слушаш мп3-ки с "идеалното ЦД качество" от 160кб и как за разлика от Сони, Криейтив и т.н. фирми те са откриватели... Първият мп3 плеър е открит от немец ако не се лъжа началото на 80-те и забележи - преди промоцията на айпод-а Апъл му плащат някакви пари уж за съвети от него за да няма проблеми с авторски права и т.н. Пак казвам - не твърдя че продуктите им
185
0
 
1
 
! Отговори
223 преди 11 години
226 - не оспорвам факта че когато няма вариант (нямаш фотоапарат с теб) - по-добре с телефон отколкото с нищо... мнението ми беше за: има хора които токова вярват на ПР-а че твърдят че телефона има по-добро качество от фотоапарат. Нямам нищо против Апъл, Самсунг или който и да е било - ползвам продукти които ме удовлетворяват и ми вършат работа - при Апъл просто рекламата е безумна и целяща да се внуши на клиента че са номер 1 във всичко и са пионери във всичко което си е откровена лъжа.
184
1
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Сензора на айфона наистина е много добър. А за качеството: епъл не успяха да наложат на военните в сащ да ползват продуктите им, въпреки мощното лоби и огромния натиск. Самсунг имат военно производство от 50 години и нагоре. За традиции в качеството на проектиране и производство повече няма да говоря. Наблюдателя, дето е проектирал интегрални схеми, ако желае може да се опита да докаже че не е *** като го потвърди. Със селяни говоря на селски пич, опитвам се да съм на твойто ниво ;)
183
0
 
0
 
! Отговори
От 180 преди 11 години
НаблюдателЕЕ, я сподели ти като разбирач от фотография кое от написаното от мен не е истина? Сензора на айфона не е такъв ли? Лещите му (ако може изобщо да се наречат така) не са китайска пластмаса ли? Има прекрасна DOF и е перфектен при слабо осветление ли? И да - ЗНАМ че говорим за телефон не за фотоапарат но все пак думите на колегата фотограф с Д7000-цата че е СТАНДАРТ ме карат да говоря като за фотоапарат.. Та обясни тук поне на другите с какво е толкова по-добър от Цайс на Нокия да кажем?
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти ми звучиш като не съвсем умствено развит. Нещо проти това, че Мак е по-добър от Уиндоус ли имаш, или проблемът ти е с теб самия???
181
2
 
2
 
! Отговори
do 219 преди 11 години
от половин година си с мак, а звучиш все едно си *** от десетилетия ... "затворена екосистема" ? "сигурност" ?!? За да си сигурен, че нищо няма да ти се случи си стой заключен у вас ?
180
1
 
2
 
! Отговори
До 214 преди 11 години
В БГ много неща са екзотика, поради твърде ниският жизнен стандарт. Иначе Епъл компютрите са си съвместими с всичко, за което е нужно да бъдат такива. Ако не са, просто това с което не са съвместими, явно не е много стока. Затворената екосистема при Епъл гарантира перфектно функциониране на ОС-а и сигурността му. От половин година съм на Мак, еми Уиндоуса не е нужно да обяснявам колко дърварски и недовършен изглежда на фона на OSX, и далеч не говоря само за интерфейс и дизайн.
179
0
 
1
 
! Отговори
до 217 преди 11 години
Направо коментар на годината!
178
2
 
3
 
! Отговори
Пеунишки апашин преди 11 години
Епа нема лошо като забранят самсунгите у САЩ че нги унесеме на черно.Оно я сам ЗА забраната.Като улезе у сила взеам 2 сака и тръгам за Америка.Това си е яка далавера и не требе да са упущи!А тие съдиите като не са имале Айфоне сигурно са имале самсунги и са сакале никой да нема като технио смртфон.Че нги напрайме конкоренция.Нема само они да имат самсунги.Оно я че бъам кат бае ***-2.Че видат они кон боб еде ли и американецо самсунг нема ли да има.
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е това животно Apple?А ха това бяха другите компютри дето в БГ са екзотика!И са несъвместими с нищо!Всеки опитал се да спре развитието на технологията не е успял!Дано и загнилите ябълки да отидат в отвъдното при създателя си!
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Samsung? Това не бяха ли онези, дето продаваха телефони, създадени... за хора? Ха ха ха. Евтинията на PR-a и имиджа им е трагикомична :)))
175
1
 
1
 
! Отговори
do 209 преди 11 години
Дефинирай "качество" ? Ако под качество разбираш цена, то вярно Епъл са "най-качествени". Иначе са съпътствани със всички негативи на смартфона : липса на обхват, забиват, батерията трае ден и т.н. , като липсата на обхват е много силно изявена. И да, забиват въпреки че сега ще се счупите да ми обяснявате как не ставало това и аз си измислям. Имам iPhone и напоследък редовно забива като слайдна бутона за приемане на повикване...
174
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продуктите на Епъл са едни от най-качествените, но ти си плямпаш едно и също и тва е. Не може толкова хора да ги ползват в професионалната сфера, ако не бяха качествени. А за критики към качеството да говори човек, защитаващ SameSung е меко казано несериозно.
173
2
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наистина вярвам, че никой от 9 членното жури нама айфон. За какво са им на хората силно надценени не особено качествени продукти? Ценното на епъл са акциите, а не продуктите. Най вероятно журито имат акции. Това пише ли го в туитър или фейсбук?
172
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Моторола мобилити се съгласи защото гогле беше принуден да го направи. А и това значи ли или не че технологията вече е използвана(открадната) от гнилите?Това, че епъл имат силно лоби все още не ги прави нито високотехнологична компания, нито качествен производител. А за кражбите не ми се говори. Та дори и името на пада им е откраднато, какво да говорим за технологии. Крадат и взаимстват идеи и технологии, представят ги за свои и си плащат за да мине номера. Старо и изтъркано като света.
171
2
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
до 189: Андроид е производна на линукс. иос копира и краде от линукс идеи за организация и форма, защото линукс е система с отворен код и не патентова. В последствие епъл имат няколкостотин ОТХВЪРЛЕНИ молби за патенти, защото са за неща, които съществуват и са стандарт отдавна. Думите са ми проверяеми и действията на епъл вече се изучават по история на междуфирменото взаимодействие(разбирай конкуренцията) като крайно некоректни в някои от най - известните университети.
170
2
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
ААхахаха наблюдателя се завърна с пълна сила :). Пич, не гледай тестове и сравнения правени от ифенове. Има и безпристрастни. WIFI/3G ползвам за краатко, колкото да си свърша работата. Ти ако желаеш си цъкай по 12 часа, аз имам комп за целта. А за политическото влияние(включително в/у съда) на епъл нека не говорим, че става леко смешно. Ако дойдат в съда в наше село и двете компании ще се наакат, щото баджанака на съдията е вносител на саджем, а те са най - великите.
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се, че Ейпъл ще спечели на "техен терен". Операционната им система е в пъти по-слаба от Андроид-а. Мултитаскинга е далеч по-добър при Андроид. --------------- Маймун, съдът не съди кой телефон е по-добър, а кой от кого е крал. Доказали са (а не са си го изсмукали от пръстите), че Самсунг са крали. А иначе и за слепец е ясно, че дизайна на кутийките и на ОС на Самсунгите е краден от Епъл.
168
1
 
1
 
! Отговори
до 201 преди 11 години
"- никой от 9-членното жури няма iPhone"хаха, това от фейс-а им ли го разбра ;) ?
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм фен на новите Сонита.Experia U си е направо прекрасен!

Спонсорирани публикации