Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple

Компанията не спазила указанията да признае, че Samsung не копира iPad
Обновена: 2 ное 2012 13:47 | 2 ное 2012 13:45, Бойчо Попов
258
Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple
Двата таблета в директно сравнение. Снимка: Ройтерс

Британски апелативен съд в Лондон нареди на Apple в срок от 48 часа да премахне от сайта си становище за правата си за дизайн в патентния си спор с корейския Samsung. На 18-и октомври Apple бе призован да публикува съобщение, в което да поясни, че Samsung не е нарушил правата по дизайна на iPad. Малко по-късно корейците се оплакват, че съобщението на калифорнийската компания не съответства на съдебното изискване, предава Bloomberg.

Apple е добавил четири абзаца, сред които и част от по-ранно съдебно решение, в което се казва, че продуктите на Samsung не са „достатъчно готини“, за да се сбъркат с копия на Apple. Освен това в съобщението в сайта има и откъси от решение от подобен процес в Германия, който според британския съд обаче няма никаква връзка с делото на Острова.

„Аз съм безмълвен за това, че компания като Apple може да постъпи така“, заявява в четвъртък съдията Сър Робин Джейкъб. „Това е ясно нарушаване на съдебното решение“.

Чрез тази публикация „се създава усещането, че британският съд не е отсъдил в съответствие с решения на други съдилища“, казва Хенри Кар, адвокат на Samsung, цитиран от BBC.

Молбата на Apple да получи 14 дни време, за да предприеме промените, бе категорично отхвърлена от съда. 

„Директорът на Apple би могъл вместо това да ми изпрати декларация, в която да опише точно техническите проблеми, заради които такава промяна не би могла да се случи в сайта на компанията“, заявява съдията. „Това е Apple. Не е допустимо те да публикуват подобно нещо в сайта си“, добавя още той.

Съдът нямал намерение да унижи американската компания, а да премахне „търговската несигурност“, свързана с продукти на корейския конкурент. „Потребителят може да си помисли – по-добре да не купувам Samsung – може би продуктът ще е нелегален и мога да извърша престъпление“, казва още Сър Робин.

През юли британски съд постанови американският технологичен концерн да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad. Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, каза тогава адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз все още чакам да ми посочиш продажбите на "всички останали"... Факта, че не го правиш е показателен за това колко "компетентно" се изказваш и за това какъв ГОЛЯМ балон си, пълен с въздух под налягане! Както няколко пъти казах, беше ясно че не можеш.
214
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какъв е проблема в софтуера, картите ли, щото аз проблем с тях още не съм имал, нито с корпуса, който вече е усъвършенстван след забележка към работниците във Фокскон, които ги одираха при сглобяване на телефоните. А когато Уиндоус стане стабилен и юзър френдли като ОСХ, да ми се обадят. Сърцето на Мак е именно в ОСХ и именно той отличава Мак от РС, и е причина човек да предпочете именно Мак. И не, не си внушавам за стабилността, защото твърде дълго съм се мъчил с Уиндоус и виждам разликата,
213
1
 
23
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За защитаващите качеството на епъл: проблемите не са с азиатските части, а с корпуса произвеждан от епъл и със софтуера, произвеждан от епъл. Вината за недобре функциониращата част на айфоните винаги е била само на епъл. Тоест тези, които правят гафовете в айфоните не са тези, които обвинявате в ниско качество. Изводите са за вас.
212
1
 
22
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Айфон5 наистина се продава добре. Заводите произвеждат ПОВЕЧЕ от продажбите - да. Проблемите са в заводите на епъл. Надявам се вече са разбрали, че с пренебрежителното си отношение към инженерите само губят. 2 месеца след излизането му, айфон5 ще е добре. След това ще има и 3 пъти по - мощни андриод телефони и ще е твърде глупаво да си купиш аифон. Майкрософт уиндос е най - разпространената ОС(над 90%) Епъл като стигнат 10% да се обадят. Какво значи инерция на нарастване на дялот 75% от пазара?
211
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТ.е. не можеш да ми ги посочиш тук и ме караш да си ги намеря сам ... Толкова ли е сложно да си защитиш написаното? п.с. "Няма намерени резултати за salesparison apple android"
210
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам навика да говоря, не да лая. Единствено за низшите интелектуално и умствено андроидчета са характерни нечленоразделните звуци. Цифрите съм ги прочел, иначе не бих казал толкова категорично, че Епъл продавам много повече от ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. Напиши си в гуугъл salesparison apple android и САМ ще си извадиш данните. А дали ще можеш, а да четеш дали можеш, а да мислиш? Хмммм, колко теми за размисъл ти давам, чак ти завидях!
209
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 202&211Ето имаш възможност да ме оровергаеш. Наблюдателя ти "помогна" като посочи продажбите на Епъл. Ти твърдиш, че са "доста по-добре от на всички останали". Хайде посочи продажбите на "всички останали", за да покажеш, че не говориш наизуст. И не излизай с номера, че нямаш време или да си ги намеря сам! Ако може Наблюдателя да не "подсказва" Хайде опровергай ме, покажи че не си въздух под налягане!
208
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 211не само че смятам, ами съм и убеден че не можеш!единствения в този форум, който защитава мнението си с факти, от страна на зомбитата, е наблюдателя. Другите само лаете. Нямаш време да вадиш факти, а да лаеш имаш ?!?
207
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ от анонимника 211-212 не очкаваме нищо повече, от това, което доказва със всеки постинг:- глупост- некомпететнтност- глупост- невъзпитание, възпитана от родителите, вероятно- глупост- простащина- глупост- неспособност да коментира, обсъжда, отговаря на въпроси- глупост
206
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти смяташ ли, че не мога да ти отговоря??? Нямам време да ти вадя статистика за продажбите на Епъл, но дръг го е направил. Сега доволен ли си?
205
1
 
17
 
! Отговори
от 203 преди 11 години
До НаблюдателЕEвъпросът ми беше към анонимника 202. не напразно беше зададен към него, понеже беше ясно че не може да отговори щ, а само лае, но ти благодаря за вниманието и отговора!
204
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ анонимнико 206+207:Ясно е, че не разбираш от бизнес и само злословиш, изплюй си камъчето, защо го правиш?Пазарният дял в първо приближение не играе роля, роля играе способността да работиш и продаваш качествените си продукти на печалба:- Apple е предоволен да продава най-качествените и добри продукти и да ПЕЧЕЛИ най-много от това!- Ако Apple иска да има пазарен дял по БРОЙ телефони, ще продава ЕВТИНИ телефони по $100- бес субсидия, като---- Samsung със 100+ модела---- Nokia---- HTC
203
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти само си плямпаш колко затъва Епъл, но за разлика от НаблюдателЕЕ не си дал един факт, една цифра. Така да си сънуваме затъващи компании можем всички, ама не ни кефи ;)
202
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и продажбите на самсунг никога не са били по високи от сегашните, но какво от това.Показател продажби е никакъв и не е съществен. Акциите падат, капитализацията пада, пазарния дял пада, иновациите са НУЛА, по прости факти показващи на къде върви компанията няма. Ама вие си смучете глуопсти от дупетата де, не ни пречите :)
201
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даааам и един *** наблюдател дрънка ли дрънка глупости :).Повече продажби имат гнилите ябълки, но им пада пазарния дял. Нормално явление, когато общия световен пазар на смартфони се увеличава. Лошото е като продаваш повече от предното тримесечие, а се оказва че ти пада пазарния дял защото другите продават още повече от тяхното предно тримесечие :).Смешни сте господа зомбирани сектанти.
200
3
 
18
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 203:...- търсенето на iPhone 5 намного надхвърля предлагането му- доставчиците на компоненти за Apple имат през миналото тримесечие много по-високи поръчки, което означава много по-голямо производство на Apple Коледното тримесечиеМоята прогноза е, че предстоящото Коледно тримесечие ще е най-силното в историята на Apple!Твоята прогноза каква е? Да си напишеш името, че да знаем кой прогнозира?
199
3
 
18
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 203:Продажбите на Apple са като никога толкова високи и всяко тримесечие са повече от съответното тримесечие на предната година!Има един общодостъпен документ наречен "Form 10-K" от 29.09.2012, който описва продажбите и не само тях за последното тримесечие.Иначе, известно е, че:- са продадени 5 милиона iPhone 5 за първите три дни от продажбите- са продадени 3 милиона iPad 4/iPad Mini- прогнозите на Apple за Коледното тримесечие са в документа- неофициалните прогнози - за 45М+ iPhone
198
1
 
17
 
! Отговори
до 202 преди 11 години
я като си толкова просветен по темата, ни светни за продажбите на епъл? моля
197
5
 
18
 
! Отговори
До 199 преди 11 години
Явно нищичко не знаеш за Епъл щом наричаш Джонатан Айв гей дизайнер. Човекът си е 100 % мъж, има си щастливо семейство и е пълноценен човек, за разлика от злобарчета с комплекси като теб. И каква е тая смехория, по-добре мъж инженер, отколкото гей дизайнер, пхах. Като гледам на Епъл нещата по продажби им се развиват доста по-добре от на всички останали, дето се движат от "мъже" инженери, предимно жълтокожи.
196
2
 
19
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ анонимнико 199:Каква ти е мотивацията да:- пишеш само безсмислени глупости срещу Apple?- да лъжеш?- да се правиш на ***?Ако някой ти плаща, няма да питаме кой е (има едни дето ПРАЩАТ в безплатни командировки в Barcelona), но ще знаем, че си на работа, ние уважаваме труда?По това, че си некомпететнтен и неграмотен, разбираме, че не си способен да оценяваш проблематиката в мобилните комуникации. Има ли шанс да си болен от нещо, трябва ли ти помощ?