Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple

Компанията не спазила указанията да признае, че Samsung не копира iPad
Обновена: 2 ное 2012 13:47 | 2 ное 2012 13:45, Бойчо Попов
258
Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple
Двата таблета в директно сравнение. Снимка: Ройтерс

Британски апелативен съд в Лондон нареди на Apple в срок от 48 часа да премахне от сайта си становище за правата си за дизайн в патентния си спор с корейския Samsung. На 18-и октомври Apple бе призован да публикува съобщение, в което да поясни, че Samsung не е нарушил правата по дизайна на iPad. Малко по-късно корейците се оплакват, че съобщението на калифорнийската компания не съответства на съдебното изискване, предава Bloomberg.

Apple е добавил четири абзаца, сред които и част от по-ранно съдебно решение, в което се казва, че продуктите на Samsung не са „достатъчно готини“, за да се сбъркат с копия на Apple. Освен това в съобщението в сайта има и откъси от решение от подобен процес в Германия, който според британския съд обаче няма никаква връзка с делото на Острова.

„Аз съм безмълвен за това, че компания като Apple може да постъпи така“, заявява в четвъртък съдията Сър Робин Джейкъб. „Това е ясно нарушаване на съдебното решение“.

Чрез тази публикация „се създава усещането, че британският съд не е отсъдил в съответствие с решения на други съдилища“, казва Хенри Кар, адвокат на Samsung, цитиран от BBC.

Молбата на Apple да получи 14 дни време, за да предприеме промените, бе категорично отхвърлена от съда. 

„Директорът на Apple би могъл вместо това да ми изпрати декларация, в която да опише точно техническите проблеми, заради които такава промяна не би могла да се случи в сайта на компанията“, заявява съдията. „Това е Apple. Не е допустимо те да публикуват подобно нещо в сайта си“, добавя още той.

Съдът нямал намерение да унижи американската компания, а да премахне „търговската несигурност“, свързана с продукти на корейския конкурент. „Потребителят може да си помисли – по-добре да не купувам Samsung – може би продуктът ще е нелегален и мога да извърша престъпление“, казва още Сър Робин.

През юли британски съд постанови американският технологичен концерн да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad. Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, каза тогава адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
4
 
19
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ mindo:Най-лукративният пазар бил Китай, хаха!В Китай се продават най-много телефони и smartphones, но основно са евтини и на мизерни цени!Мястото на Nokia, като най-голям производител на евтини телефони се заема от Samsung, това е причината за големите продажби на Samsung.За сравнение, средната цена на един Samsung телефон е доста по-малка от средната цена на iPhone!По отношение на лукративността на пазарите, Apple продава малко на китайския пазар, а има по-голяма печалба от Samsung
194
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
To e ясно на къде върви една супер технологична иновативна компания която бива управлявана от гей дизайнер, вместо мъж инженер. Дизайна продава на сектантите, но рано или късно ти трябва функционален продукт. По долу ти казаха как стои въпроса на най-големия азиатски пазар.Иноватора почина, да дойдат дизайнерите, маркетинг спецове и адвокати да си смучат от пръстите измислени дела загубени къде ли не по света.
193
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@ анонимнико 179:Посочи 2 места, където iPhone 5 се продава на промоционална цена и колко е тя?Операторите си го продават с абонамент на стандартните цени, а за отключен трябва да платиш МНОГО или да чакаш 3-4 седмици, както е ТУК, където срокът на доставка не е мръднал цял месец.Промоционални цени имат Samsung с SGS3/SGN и т.н., както и бедните HTC и компания.
192
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл нее компания от вчера. Смешни сте единствено вие, които си докарвате фактите, така че на вас да ви харесват. Между другото в момента начело на Епъл застава Джони Айв, отговорен за дизайна на всеки Епъл продукт от първия iMac до сега, вече ще отговаря и за разработването на софтуерния интерфейс, с което ще се сложи край на толкова дълго запазения и леко поувехнал дизайн на iOS. В Епъл иновациите тепърва започват. А четох, че Самснунг щяли да си сменят логото, вероятно ще го гепят от Епъл ;)
191
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и имотите в САЩ са реален продукт който хората купуваха много, но балона се спука толкова брутално, че повлече половината свят.Наличието на подобни неща си е факт. Та не говори, че няма балони, защото си смешен.
190
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
192 доста си глупав, но това е характерно за айсифон фен :)). То и нокиа беше на върха купуваха ги като нови държаха огромен пазар на устройства, толкова огромен, че беше в пъти повече от постижението на ябълката, но ....Спрат ли иновациите фирмата загива. Видяхме го при нокиа, кодак и редица други компании виждаме го и при епъл.
189
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 192По отношение на пазарна капитализация, най-високото постижение е на Майкрософт от 99 година, със 615 милиарда, които се равняват на около 900 милиарда сега. Така че и тук Епъл не са на 1во място.
188
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 191В същност, понеже става въпрос за милиарди, разликата е 12 цифрена...
187
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доказано е единствено, че когато си на върха рано или късно слизаш, макар и за малко. Никой друг не е постигнал успеха на Епъл, а и едва ли ще успее да го постигне, най-вече да се сдобие с толкова болезнено верни последователи. Това е едно от нещата, които правят Епъл наистина различна компания, която никога не е била просто скучна технологична компания. А за какви балони става дума, имали продукти, купуват ли ги като луди? Занчи всичко си е реално.
186
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казах двуцифрено, но имах предвид като проценти. Съжалявам за допуснатата неточност.Научно доказано е, че всеки балон рано или късно се пука.
185
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 189Kапитализацията на компанията падна с 3цифрено число. от около 632 милиарда преди 2 месеца, в момента е 506 милиарда.
184
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко факти:Дела на епъл сред устройствата пада.Дела на устройствата които ползват иос също пада.Акциите на епъл падат.Капитализацията на компанията падна с двуцифрено число.Иновациите в последните модели са НУЛА, смешно за компания считаща се за гига иноватор.Делата срещу епъл и от епъл биват поголовно загубени от ябълката, къде ли не посвета даже в САЩ.Религията е до време (така религиозни бяхме и към нокиа), но след време ти трябва реален продукт, а епъл нищо не произвеждат.
183
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм се чудил защо цените в Америка се пренасят цифрово в Европа, но с различен знак на валутата. iPad Mini струва $320. а за Европа цената е 320 евро. Така нещо, което би трябвало у нас да струва около 500 лв, го продават за 680. С всички стоки, чиито цени са в долари е така.
182
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" как ли тогава инерцията на нарастване на дяла на Андроид намалява все повече"при положение, че е над 75% с колко точно да продължава да се увеличава ?
181
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ти е трудно явно да преглътнеш, че Епъл НЕ ЗАТЪВАТ. ха ха България е страната на хейтърите, затова и всичките сте цъфнали и вързали!
180
1
 
19
 
! Отговори
до предния преди 11 години
Отговора е пределно ***. Във всичко това няма грам истина. Това са маркетинговите лъжи на ПР-а на ябълката и вече никой не им вярва. Фабриките не можели да насмогнат...дрън дрън, най-бързо продавания телефон..дрън дрън, за пазарния дял дори и ябълката не смее да излъже та не знам къде си го чул. :-)
179
5
 
18
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Брей, колко на зле били тръгнали Епъл. Ако човек слуша разбирачите по-долу, направо трябва да закриват компанията. Как ли пък тогава iPhone 5 е на път да се превърне в най-бързо продавания телефон на всички времена, как ли тогава инерцията на нарастване на дяла на Андроид намалява все повече, а тази на iOS се засилва през последното тримесечие, как ли тогава фабриките не смогват да произведат достатъчно бързо достатъчно много бройки от iPhone 5, за да задоволят търсенето ???
178
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТъподателЕЕ продължава да ме измумява с *** постове.Когато няма какво да каже и е затапен като ябълкова мишка просто откланя темата с някакви негови си малоумия.То се вижда на къде реално вървят нещата, е на на къде според сектата.
177
1
 
20
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Най - доходоносния(лукративен) пазар за смартфони в момента е китай, не е САЩ. А китайците са рационални, а не емоционални(преведено на български - ще купуват андроид). В момента корейците са лидери на всичко, което се продава в над 20 000 бройки на година за цяла северна америка(малко е обобщено това). Изключение правят индия и китай за някои стоки. Нефта не е на бройка :). Азия и латинска америка имат на къде да се развиват като пазар, а епъл ги губят. САЩ е почти наситен пазар.
176
1
 
22
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наби, най - бързо развиващите се пазари на смартфони са азия и латинска америка. Особено пък китай.Обясни ми, след като на най - големия пазар(китай) и на най - бързоразвиващите се пазари(Азия и латинска америка) епъл губят бързо пазарен дял, какво значение има какво продават в САЩ, където скоро ще загубят пазарния дял отново(след като всички други производители пуснат 2 пъти по мощни телефони)? Щото сега има само 4 - 5 по мощни. Очаквах, че ще разбереш това от контекста на предните ми постове.