Apple вървят към рекордни поръчки на новите си телефони

Доставките на устройствата започват на 25 септември
15 сеп 2015 10:37, Елена Кирилова
13
Apple вървят към рекордни поръчки на новите си телефони
Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple обяви, че последните ѝ модели на iPhone са на крачка да надминат миналогодишните продажби. Тогава компанията получи заявки за 10 млн. бройки смартфони през първия уикенд на iPhone 6 и 6 Plus, пише Wall Street Journal.

От събота клиентите могат да поръчват новите устройства – iPhone 6S и iPhone 6S Plus, а доставките им ще стартират на 25 септември.

Apple е „напът да надмине първоначалните продажби от уикенда на миналата година, когато пусна първия iPhone с голям екран, обясни говорителят на компанията Труди Мюлер.

Една от основните причини за силните поръчки през тази година е Китай, вторият най-голям пазар на Apple. Той е включен сред страните, където потребителите могат да направят предварителни поръчки на устройствата. Миналата година Apple не започна продажбата на новите си модели iPhone в Китай до октомври, месец след пускането им в други точки на света.

"Реакцията на потребителите към iPhone 6S и iPhone 6S Plus е много позитивна и предварителните поръчки този уикенд бяха много силни по целия свят“, коментира Мюлер. По думите ѝ търсенето на по-големия iPhone 6S Plus е „изключително силно“.

Apple се възползва от инерцията, запазена от бума в продажбите на миналогодишните iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Въпросът, който стои пред компанията, е дали ще успее да поддържа толкова силно търсене и на най-новите си телефони.

Анализаторите коментират не само това, което Apple казва, но и всичко, което премълчава. Миналата година компанията заяви, че е получила заявки за 4 млн. смартфона в първите 24 часа от старта на поръчките. През тази година компанията не е обявявала подобни данни.

Тони Саконаги, анализатор на Sanford C. Bernstein, твърди, че пропускането на данните за представянето през първия ден повдига въпроса дали първоначалните поръчки тази година не са по-ниски от миналогодишните. Apple отказва да коментира твърденията на Саконаги.

В понеделник Apple заяви на потребителите си, поръчващи по-големия модел iPhone 6S Plus, че ще трябва да изчакат две до три седмици, за да получат телефоните си. По-малкият модел е на разположение за доставка от 25 септември. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: appleiPhone 6s
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Съгласен преди 8 години
Четете коментари 3 и 4. Те казват най-важното. Кой телефон е по-качествен и какви фийчъри предлага е без значение.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
себестойност на 6s - 64 gb - 234$. Разхода за дистрибуция и развойна дейност +200$ на парче, което е доста пресилено, но айде.. Общо 434$. До 1000$ е печалба, разпределена между производител и търговци. Според цените на елементите (вече ги има из нета), става дума за сравнително масови чаркове. Не е лошо че Епъл вадят такава политика. Лошото е че и други започнаха да правят същото: самсунг, хуауей..
8
2
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
И колко струва според тебе новия модел на Замзунг ? Доста по-скъп е от Айфона, но бързо му пада цената
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Апъл как няма да са най-богата компания, като 99% си купуват телефоните заради първенющина, а ги използват като обикновени телефони!
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Епъл и Самсунг предлагат качествени продукти.Просто истината е,че не са за всички тъй като цената е по-висока.Ако нямаш повече пари може друго телефонче да си вземеш.Но все пак да не забравяме,че и цената предлага повече.Мит е това,че евтиното е хубаво.Хората са го казали "Нямам пари да си купувам евтини работи"Винаги евтиното излиза по-скъпо или в случая с технологиите не е така на ниво да кажем
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е истина колко прости хора пускат коментари тук...
4
15
 
12
 
! Отговори
От ада преди 8 години
Самсунг в кутийка на епъл на завишена цена няколко пъти;)
3
4
 
32
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Живеем във време, в което всеки иска да бъде забелязан, на всяка цена, веднага. Почти без значение е как - с айФон, с порно клип, с провокативно или направо агресивно поведение. Дотам води консуматорското общество. Но много малко са хората, които си струва да са забелязани: тези, които създават, които могат, които имат кауза, за която си струва да се бори човек. Останалите са заблудена маса, която се занимава единствено със себе си. Ако си различен, значи си лузър. Цинично общество.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йеромонах Серафим (Роуз) беше писал, че днешното поколение е поколение "на мен" всичко се прави от егоизъм и за своя изгода. Смисълът на днешните "социални мрежи" донякъде е същият. Важният си ти, колко "лайка" имаш, къде си ходил на море, с кого си в момента във връзка. Днешните хора са затворени в собственото си его и не виждат другите, а само себе си. Те са "богове" в своите очи. Т.е. мнозина са се превърнали в едни нарциси, които само се възхищават от самите себе си.
1
5
 
4
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
в Китай успоредно с търсенето на айфони върви и предлагането на органи , до къде я докарахме -- интересното е ,че всички религии се опитват да се борят точно с този порок на хората , вещоманията : "Искам ,искам искам "