Постижението на Мъск – триумф за човечеството!

Илън Мъск инвестира пари в бъдещото и историята
8 фев 2018 10:50, Петя Славова
86
Постижението на Мъск – триумф за човечеството!
Снимка: архив, Reuters

Историческо постижение на частната космическа компания SpaceX! Тя изстреля в Космоса "Фалкън Хефи" - първата от типа свръхтежки ракети от 10 години насам. Това е еквивалентът на 18 самолета Боинг-747, а товарът на ракетата е първият личен е-автомобил на милиардера Илън Мъск.

Още по темата

"Мечтите на Илън Мъск се разпростират доста над това, но това е част от мечтата му хора да кацнат на Марс след 10-15 години. Ракетата излетя от площадката, достави електрическа кола в Космоса... Това се счита за огромен успех!", коментира невероятното постижение астрономът от "Музейко" Тихомир Димитров.

Той посочи, че първият електрически автомобил на Мъск в момента е на път към астероидния пояс между Марс и Юпитер, но няма да кацне на Марс.

"Не е хубаво неща, които ние произвеждаме, да се сблъскват с други места в Космоса", отбеляза астрономът пред Bulgaria ON AIR и добави, че там може да има извънземен живот. По думите му колата ще се върти около Слънцето в продължение на 1 млрд. години, като бавно ще се разпада.

Тихомир Димитров е уверен, че след 10-15 години ще има космически туризъм. Това са реални неща - има хора, които работят над тях на Земята, подчерта той.

"В България сме създали Детски научен център - космическа академия за деца между 8 и 12 години, където задълбочено научават всичко за Космоса", каза още той.

В студиото на "България сутрин" PR експертът Максим Бехар подчерта, че изстрелването на ракетата е много силен маркетинг за Мъск и Америка като технологичен лидер. По думите му историческото събитие показва също превъзходството на частния бизнес над държавата.

"При цялата липса на лидери на света, изведнъж виждаме в бизнеса колко е важно лидерството. Това е инвестиция в науката, която позиционира Америка много напред. Инвестицята може да бъде върната като брандинг и записване в историята", обясни Бехар.

Той бе категоричен, че Илън Мъск инвестира в бъдещото и историята. PR експертът е на мнение, че след време като отворим енциклопедиите, ще видим кой е направил първия частен полет и докъде е стигнал.

Създателят на платформата Уча.се Дарин Маджаров посочи, че има много други като Мъск, които правят сходни неща, но той създава най-добрия маркетинг.

"Мъск е рискувал толкова много. Постига много неща, но приема цялото нещо като игра. Виждаме какво носи цялото това забавление в работата му. Той е възвишен тип човек, вдъхновен отгоре", коментира Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
22
 
14
 
! Отговори
------------ преди 6 години
Мъск и Сие където отиват, другите от там се връщат има няма 80 години. Единственото, което направи Мъск е добър PR и реклама. И да не ви се иска зад него стои целия американски държавен апарат, финансови и технологични институти и звена. Това е стандартния трик на маркетинговите фирми в конфекцията и масовото производство. Има един тънък момент, с който скоро ще се сблъскат Мъск и Сие и тогава им вижте разходите, които ги очакват за единица производство на носители.
31
20
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
И кому е нужно това? Има милиони гладуващи хора, а средствата се насочват някой да начеше личното си "ЕГО"!
30
24
 
14
 
! Отговори
Доктор по физика преди 6 години
Ходете се лекувайте! На клипчетата с колата се вижда как на Земята няма континенти, а пък гумите на колата би трябвало да се пръснат на хиляди парчета, ако "горе" има вакуум. Летенето в космоса е пропаганден трик на големите сили. Нищо не може да се прати там! Четете за радиацията, термосферата, вакуума (има предостатъчно клипчета да видите какво става с жива и нежива материя във вакуумни камери) и после пак вижте смешните клипчета!
29
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
браво на мъск! той няма счетоводители извънземни, който да надуват цените на космическите проекти до безкрай. Иначе САЩ и Русия оттдавна да са изпратили мисия с хора до Марс ;)
28
13
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
ОК, нека създаването на ракета, каквато имаха преди 50 години бъде наречено триумф, след като така ви харесва...
27
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвала на американците, велики са! Прегледах руските медии и форуми, направо са по-зе-ле-не-ли от яд и потрес.
26
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 12 26Алллооооууууууу.....не краварчетата, А РУСНАЦИТЕ ПУСКАТ ТАКИВА ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ РАКЕТИ ОЩЕ ПРЕЗ 1987 И 1988 ГОДИНА! Но поради невежеството на сегашното поколение те не знаят вчера какво са правили хората, та какво остава преди тяхното раждане сигурно! Просто както всяко поколение си мислят ЧЕ ИСТОРИЯТА ПОЧВА С ТЯХ! А се оказва че ВСИЧКО ВЕЧЕ Е БИЛО! Смешно и жалко!
25
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 12Напротив. Точно огромен триумф е. Ти просто си пълен с яд, омраза, завист, и затова опитваш да омаловажиш всичко. Жалко за теб.
24
16
 
15
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Тук не става въпрос за руснаци, става въпрос, че някои се възхищават на голяма ракета, каквато имаха американците и преди 50 години (че дори по-голяма), което е повече от смешно. Това, че една частна компания направи нещо, което държавната имаше преди 50 години е много далеч от понятието триумф. Чак такава радост за нещо, което го е имало преди 50 години е просто смехотворно.
23
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
"Ценен товар" браво ...
22
1
 
23
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
мен лично ме кефи как степените на ракетата се връщат на земята..това е голям прогрес
21
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
успех е да направят база на Луната или база на Марс... да си изхвърлиш старото возило в космоса какъв точно успех е?!? както е тръгнало цивилизацията ще се самозатрие с войни, с парите за оръжие отдавна да има хора на Марс. докато си губим времето с дразги и си играем на велики ще дойде следващия астероид и айде при динозаврите.
20
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите нямат значение на частниците мястото не им е в космоса.
19
18
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Чак пък триумф.Как ги измисляте тези заглавия
18
1
 
3
 
! Отговори
Dragon преди 6 години
До 666А мислиш ли,че преди 40 г. светът технологично бе готов за Марс!??!
17
3
 
21
 
! Отговори
Flex преди 6 години
То технология за изстрелването на ракета нагоре има от втората световна. Мъск успя да го направи страхотно евтино обаче, някъде бях гледал, че новата на наса ще има цена за изстрелване от 1 милард, текущите с по-малка мощ имат половин, мъска е на 100 милиона. Това е не по-малко важно стъпка от откриването на технологията, ако сега имаше 5 компютъра по света както в началото, всеки с цена от няколко милиарда нямаше да ви пука кой ги е измислил нали, защото нямаше да могат да ги ползваме.
16
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъск направи Тесла, Русия продаде половината дял на АутоВаз на Рено-Нисан и пак нищо не могат да направят свястно... какво да си говорим повече.
15
17
 
8
 
! Отговори
Хахавелка преди 6 години
Ос*ахме нашата планета, да започне с оси*ането на космоса....СТАРТ!
14
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите горките са толкова озлобели, че не могат да приемат нещо добро направено от американец. Мъск се опитва да движи прогреса първо с Тесла после с Спейс Екс. Коя друга компания го прави в момента? Защо РосКосмос не го правят? Нали са уж велики тн? Всичките ресурси са в тях? Какво ги спира? Хайде стига с тая злоба. Когато РосКосмос направят нещо такова и аз ще се радвам за тях.
13
8
 
10
 
! Отговори
666 преди 6 години
Че е успех - успех е. Но все пак да не забравяме, че това са технологии още от 40-те години на миналия век. Освен това и руснаците и американците още преди 40 години имаха много по-мощни ракети от Фалкон хеви, но поради ограничени финанси не отидоха до Марс. Сега в глобания свят има фирми с гигантски финанси и могат да си позволят космически играчки.

Спонсорирани публикации