Изкуствен интелект ще прогнозира бъдещите войни за вода

С цел превенцията им
15 юни 2019 13:23, Павел Гълъбов
53
Изкуствен интелект ще прогнозира бъдещите войни за вода
Снимка: Pixabay

Изкуствен интелект може да прогнозира къде ще възникват конфликти заради липса на вода година по-рано и ще позволява предприемането на действия за превенцията им. Това предаде investor.bg позовавайки се на учени, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие

Инструментът за ранно предупреждение, който следи запасите от вода по света и ги смесва със социални, икономически и демографски данни, за да посочва потенциални кризи, се разработва от базираната в Холандия инициатива Water, Peace and Security (WPS). По време на тестовете системата е прогнозирала повече от 3/4 от свързаните с водата конфликти във Вътрешната делта на Нигер в Мали, посочват от WPS, която планира да пусне проекта глобално тази година.

Климатичните промени често се отразяват на водата - от засушавания до покачването на морското равнище, което от своя страна може да подхрани сблъсъци за намаляващите ресурси и да принуди хората да мигрират от родните си райони. Предишните опити за прогнозиране на кризи често са се проваляли, защото причините за конфликтите са много разнообразни и могат да бъдат локално специфични.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 11 месеца
А за наличието на изкуствен интелект първото условие е наличието на естествен такъв.
44
0
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 11 месеца
До Тц тц тц
Първо ако паднеш под 60 литра си минало
И второ
Не ти е ясно какво е да няма вода!
Има продавачи на вода!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Работя в инвестицонна банка и ползите от алгоритмите са ОГРОМНИ! Не разбирам, защо тези хора си хабят времето с такива прогхнози, когто могат да правят МИЛИОНИ!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Тц тц тц

Пак е много ...
41
1
 
3
 
! Отговори
Тц тц тц преди 11 месеца
Колко мозък само, "Питейната вода се превръща в кръвта в кръвоносната система на паразитния ни вид. Колкото повече хора - толкова повече вода "ходи" по сушата във всеки един момент."

Водата в човешкото тяло е 75% при бебетата и 60% в средната възраст, да кажем средно 65% вода.

8 милиарда души х 75 кг средно тегло х 0,65 вода = 390 милиарда литра вода = 390 милиона кубични метра.

Язовир Искър, който осигурява водата на София е 670 милиона кубични метра, т.е.достатъчно за 14 МИЛИАРДА души.
40
1
 
6
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 11 месеца
Как естественият "интелект" разбра какво ще прогнозира изкуственият интелект ?
Или така вторият ще бъде програмиран ?!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поне досега не може да се предскаже с точност времето от днес за утре.Някои от прогнозите са отчайващо неточни.За след 20 или 30 години не знам,но сега това е положението.Вярно,че има прогрес в компютърната техника,обаче хвалбите са повече от възможностите.Поне времето предскажете точно за няколко дни пък тогава се хвалете!
38
0
 
5
 
! Отговори
777 преди 11 месеца
И двете начинания имат нужда от deep learning и да дават десетки хиляди на ден, за да си плащат AWS-a ... Докато едните имат потенциал да спасят стотици хиялди човешки животи, защото щенаправят много лесен и евтин начин за диагностика на рака, то другите, просто ще бъдат купени от Google, ще си навземат по едно имение, няколко екзотични коли и останалото, ще е по борсри и бордове, че да им храни и пра-пра-внуците.

Това е човечеството, през 2019 ... Интелект има, ама не е много.
37
0
 
6
 
! Отговори
777 преди 11 месеца
Зорът е, че 99% от проучването и развитието на ИИ отива за финансови операции, амркетинг и социаологически проучвания. Говорих с едни чужденци, които искат да тестват и разработят метод, за ранно диагностициране и предвиждане на ракови образования в човешкия организъм, на базата на изследвания на потта на даден човек.
- Инвестиция - 35 000 евро.

Едни келеша направиха 500 реада апликация, дето прави показването на банери по-лесно - 3 транша по 2 млн. евро .... Това за първата година.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много философски подхихте към темата ...
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Водата всъщност намалява. Питейната вода се превръща в кръвта в кръвоносната система на паразитния ни вид. Колкото повече хора - толкова повече вода "ходи" по сушата във всеки един момент.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Енгелс
Това не е възможно.Изкуственият интелект е много бърз компютър който може да анализира с голяма скорост голямо количество данни и евентуално да вземе най-доброто решение от базата данни с които разполага.Но... винаги ще страда от липса на креативност и въображение.Освен ако по някакъв начин не се свърже с човешки мозък и двата елемента да образуват синергитични връзки.Нещо като протосите в играта старкрафт.Ще се създаде нов разум но проблемите с йерархията предстоят.
33
4
 
3
 
! Отговори
Енгелс преди 11 месеца
Преди малко обясних, че изкуствения интелект няма да бъде създаден от човека. Той ще се самосъздаде на принципа на количествените натрупвания, които винаги водят до качествени изменения.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като спрът да правят по 10-20-30 деца а да не могат да хранят и 1 проблемите им ще се оправят.Ама те така били свикнали.Като така са свикнали ще трябва да свикват и да пият морска вода и пясък.Мали 1917-та год.Население 3 милиона.Мали 2019 год население 21 000 000.Съседите им са същата работа.Ядене пиене и секс.През останалото време местният еквивалент на кючеци чалга и реване за социал щото лошите бели хора им взели водата и храната.Как умиращ от глад и жажда човек може да избачка 20 деца?
31
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Ако/Когато!!! човечеството усвои и приложи/въведе в живота "Изкуствения интелект" проблемите на Човека ще са от друго естество!!!!
30
1
 
7
 
! Отговори
Енгелс преди 11 месеца
Програмистите нарекоха "изкуствен интелект" някакви техни компютърни алгоритми, а истински неорганичен разум все още няма, но ще има... Неизбежно ще се появи, т. е. ще се самосъздаде.
29
0
 
14
 
! Отговори
Енгелс преди 11 месеца
Количеството вода в природата не намалява - общо взето питейна вода винаги ще има, освен ако умишлено не я замърсят.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ХА-ХА-ХА !!! (13)

Ама пропусна нещо!!!
Тъпи сте до безумие.
Та всичко останало няма никаква стойност.
Само като ви видя “избранника” Премиер и .... айде нема нужда.
27
1
 
11
 
! Отговори
Просто_минаващ преди 11 месеца
който си няма собствен интелект нека разчита на Изкуствения - на нас останалите, да не се опитва да ни го налага!!!
26
2
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 11 месеца
до къде стигна интелектът на зелените талибани... до изкуствен... такъв... :-)))