Компания на Мъск на крачка от успешната телепортация на хора

При тестове двама пътници са се качили в капсула, пусната във вакуумна тръба
135

За първи път бяха проведени тестове с хора от компанията "Върджин Хиперлуп" на Илън Мъск.

Целта му е капсулите да могат да телепортират хора, така че да могат да изминават големи разстояния за кратко време. При тестовете сега двама пътници са се качили в капсула, която е пусната във вакуумна тръба. Тя е развила скорост от 172 км/ч, но възможностите ѝ са много по-големи, казват от компанията.

Проектът на Илън Мъск се базира на тръби, в които има почти пълен вакуум. Очаква се така да се постигне скорост около 1000 км/ч. Възможно е сухоземният транспорт да стане по-бърз от самолетния, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
10
 
! Отговори
Ептен Българъск преди 3 години
Пред много блокове в България има инсталирани Машини на времето. На тях сядат по няколко човека, чоплят семки и клюкарстват докато времето минава...
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Компания на Мъск на крачка от успешната телепортация на хора"-------Ако някой обясни , какво е общото между телепортацията и развиване на скорост от 1000 км в час , може би ще му дадат Нобел
80
1
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
В Македония тва го правят отдавна, нищо чудно Мъск да е македонец
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приключвам с този "вестник" и ще съветвам всичките си приятели и род ини, да правят същото. Пк е освибидвте името и го дайте на някой достоен журналист.
78
1
 
10
 
! Отговори
джанини преди 3 години
Компанията Върджин Хиперлуп на Илон Мъск извърши за първи път телепортация на хора. На церемонията присъстваха президента Кание Уест, както и много обикновени жители на Марс.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красимире... Разбирам, че не си фен на научната фантастика, ама 2020-а е и всеки знае, какво из апавя думата телепортация....
76
1
 
9
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Машината на времето е факт. Нарича се часовник.
75
2
 
5
 
! Отговори
Kristian преди 3 години
По-добре Bulgaria On Air нищо да не съобщава. Не всяка иновативна компания в света е на Мъск. Колкото и да съм му фен ,тази реклама която вече се превръща и в лъжи е неадекватна.
74
1
 
11
 
! Отговори
Адолфио Хитрюшин преди 3 години
Новината я хвърлям в...дупката на нужникаааааа ,няма нищо вярно в нея.
73
1
 
14
 
! Отговори
Омрях намомента преди 3 години
За първи път бяха проведени тестове с хора от компанията "Върджин Хиперлуп" на Илън Мъск. ........ ША СА САМОУБЕСЯ ...... ША СА ГРЪМНА ТОЧНУ В СЛЕПУОЧИЕТО...... ОТ КОГА МЪСК Е СОБСТВЕНИК НА ВЪРДЖИН ХИПЕРЛУП ? п.с. Мислех си че дори и 3 годишните вече могат да различат Мъск от Ричард Брансън и Върджин от Тесла ....... ама да пуснеш цяла статия . Не ми отговаряйте . вече се гръмнах . Няколко пъти . Плюс един контролен в главата . Сбогом, жесток свят. ...
72
1
 
13
 
! Отговори
Сензация ! преди 3 години
Вдъхновен от статията предлагам на читателите още едно свръх ,ултра неУбикновенно откритие на известни учени . Те са изобретили машина която се движи с невероятната скорост от 60 минути в час . Машината на времето вече е факт . Поклон пред гения на такива учени .
71
1
 
17
 
! Отговори
И? преди 3 години
То аз всеки ден се телепортирам с колата по този принцип. Толкова са му всичките изобретения на Мъск ама при такива журналисти какво да се очаква...
70
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Гошо...ТъпотоКак да не му е дошло времето на принципа? Принципът е много *** - десен бутон "Cut" и десен бутон "Paste".
69
1
 
12
 
! Отговори
11 преди 3 години
Мбуааххха хахах, тия не знаят кво е телепортация.
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е пример за статия с подвеждащо съдържание. В нея няма почти нищо вярно! Дори още първите 2 изречения са невярни..
67
1
 
14
 
! Отговори
физик преди 3 години
ало мисирките ... това не е телепортация !!! това е най-обикновенна допотопна вакуума тръба изобретена през 1918
66
1
 
15
 
! Отговори
Смях през сълзи преди 3 години
Само за справка на журналистите от групата на Инвестор: Virgin е компания на Ричард Брансън, не на Елон Мъск. :))Ама така е - като няма пари за фактчекъри. :)
65
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Това не е...телепортация и никога няма да бъде,защото се касае за едно...обикновено превозно средство.Извънземният...разум едва ли ще...подскаже на Мъск принципа на...телепортацията,защото още не дошло времето за това.Ако се открие телепортацията,ще се открие и пътуването във...времето,а ние земляните сме още доста...зелени за тези висши технологии.Все едно Леонардо Давинчи да построи...болид от Ф 1,с тогавашните технически възможности.
64
1
 
1
 
! Отговори
tufy преди 3 години
Май не сте запознати за Българското участие и това, че спечелихме конкурса за капсулата преди 3 годиниhttps://bntnews.bg/bg/a/blgarin-s-nagrada-ot-ilon-msk
63
1
 
31
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
мисля че тази статия чрез това глупаво заглавие е постигнала целта си а именно: да се кликне колкото се може повече...