Google и Facebook ще пускат само ваксинирани в офисите си

Помещенията ще отворят през есента
29 юли 2021 10:21, Ерол Емилов
48
Google и Facebook ще пускат само ваксинирани в офисите си
Снимка: Pixabay

Интернет гигантите Google и Facebook ще изискват само ваксинирани техни служители да се връщат на работа в офисите им.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай обясни, че изискването няма да се прилага за страните, в които ваксината не е лесно достъпна. От компанията обявиха, че ще направят изключение за служителите, които не могат да се имунизират по здравословни причини, предаде Франс прес.

"Ваксинирането е един от най -важните начини за нас и нашите местни общности да останем здрави“, категоричен е Сундар Пичай.

Още по темата
Вицепрезидентът на Facebook Лори Голер обяви в съобщение до медиите, че от компанията ще изискват всеки, който посещава кампусите им в САЩ да бъде ваксиниран. Интернет компанията обяви през юни, че всички нейни служители, които искат да продължат да работят от разстояние, могат да изпратят заявление до ръководството й. Другите трябва да са в офисите поне в половината от времето.

От Facebook планитат да отворят офисите си с 50% капацитет от септември, а нормалната им работа да бъде възстановена през октомври.

В края на март 2020 г. Google затвори повечето си офиси и апелира служителите си да работят от вкъщи.В  сряда компанията отложи отварянето им за 18 октомври. От тази дата приблизително 80% от служителите ще трябва да работят физически в помещенията на компанията поне три дни в седмицата. От Google прогнозираха, че около 20% от служителите ще продължат да работят от домовете си.
 


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Google-ският индиец е педерал и ги връща в офиса, ама персоналът на Facebook ще работи от вкъщи на 100% за всеки който така иска. Тоя на Google явно изостава с материяла.
36
1
 
8
 
! Отговори
Компутер преди 1 месец
Скоро достъпът до интернет на неимунзираните ще бъде безплатно преустановен.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мога само да се ,,,в офисите на фашистите гугъл и суратефтер. Не ме интересуват изобщо, нито им ползвам услугите.
34
3
 
17
 
! Отговори
Петя преди 1 месец
При положение, че хиляди пъти обясниха, че ваксинираните също разпространяват вируса какъв е смисъла от ограниченията за неваксинираните. И защо после хората се съмнявали в конспирации
33
0
 
10
 
! Отговори
Хахха преди 1 месец
Тия нали разправяха допреди 3 месеца, че можело всички да си работят от вкъщи ..
32
6
 
1
 
! Отговори
бай онзи преди 1 месец
огън мога от 5 годишен да паля ,защото не съм софиянче :)Мога и с баластра , мога и с пръчки на индианска колибка и да я разпаля после ...Нещо друго да попиташ или да ти звъня да дойдеш с колелото да ми донесеш 2 пици ?
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бай онзи Абе мишok.Като ти взема лаптопа и ще умреш от глад.Сигорен съм,че и един огън не може да напалиш.
30
2
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 1 месец
до онзи клоун по-долу - *** кибер-атаки има всеки ден. Слава богу ddos-a вече не върви, и нямаме маймуни като теб въш фирмата да отваря мейли на Пощенска банка от корпоративната поща ..за Бекъп чувал ли си ? Ходи да ринеш картофи у Самоков ...90 % от сегашните пробиви стават от *** като тебе дето цъкат сайтове, които не трябва да влизаш или са без SSL сертификат ...Да не говорим ,че при нас са ни спрели повечето неща да се отварят...за това си имаме лични лаптопи ...
29
7
 
6
 
! Отговори
бай онзи преди 1 месец
супер..още една причина да не се бодна, макар ,че вече подписах анекс за перманентен хоум офис ...селяците да киснат в офиса и да обсъждат как са си дали последните пари за Бали или Северна Гърция, докато ме лижат мен пичета тука в басейна на ранчото Сега и ако някой балък иска да ми купи апартамента в София ще е супер ...
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в ИТ фирмите програмистите вършат най-неблагодарната работа . те са бачкаторите в не ИТ фирмите . вършат цялата работа и са заменими . има тиим лидери , проджект оунъри и т.н. накачени по дървото .това са хората взимащи големи заплати и съблюдаващи работата на пчеличките- бачкатори . основната им цел е да злоратстват зад гърба на пчеличките и така играта е същата както в фирмата на бай Пешо и родата му , шуро-баджанащината също се наблюдава ( по-големите етажи и за по-хубавите заплати)
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама те не са казали, че ще работят само с ваксинирани, а че ваксинираните ще работят от офисите им. Това са две различни неща. Другите ще работят от хамака или шезлонга, нямалошо хах
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Практични хора. И могат да си позволят да не се влияят от настроенията на простолюдието.
25
12
 
3
 
! Отговори
do 24 преди 1 месец
Доста ти е ограничен мирогледа. Ако стане някоя кибер атака, както ти си мислиш, най-малка нужда ще има от бачкатори и дялкане на клечки за зъби. Тогава ще има нужда от тежко въоръжена полиция и жандармерия.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боли ме фара за кампусите на тея бъгави платфофми. Чудесно си живея и без тях. Да се оправят.
23
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
IT специалистите се мислите за голямата работа,но без бачкаторите -както ги наричате-сте гола вода.Ще си бършите задника с мизерните си хартийки.Ако пък стане някоя кибер атака срещу световните комуникации както пророкуват,тогава ще умрете от глад.Защото освен да тропате по клавишите друго не можете да правите.Клечка за зъби не може да си издялкате.
22
17
 
6
 
! Отговори
do 21 преди 1 месец
Дето пишеш до Анонмен 5 -- абсолютно прав е. Има си хора които да мислят и решавтат. Бачкаторите са да бачкат ниско квалифициран труд. Когато едните са почнали да работят на 18 едва дочакали края на училището, други са търкали университетските скамейки Не случайно точно училите мислят и решават, а не бачкаторите вечер на масата с чашата, кисели на света, че се мъчат да ги прецака с нещо - я заплати, я ваксини, я нещо друго.
21
1
 
13
 
! Отговори
!!!!!! преди 1 месец
Има и други търсачки освен Гугъл. Гугъл постоянно събира и търси лична информация с цел следене.
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимка преди 1 месец
В САЩ има компании експлоататори като горепосочените, но стимула да работиш за тях са парите. Има и компании със спокойна работна среда, естествено, заплащането е по-малко. Повече ме притеснява ситуацията в България - малко заплащане и огромна експлоатация.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква ирония, фейсбоклука през който са създадени 100% от анти-ваксърите направи задължителна ваксинацията за служителите си, пълен смях!
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чак да се чуди човек как на дългоносите не им дошло на акъла да изискват сертификат за антитела за да им ползваш продуктите.