Акциите на "Тесла" паднаха, Мъск обедня със $17 млрд.

Той обаче си остава най-богатият в света
37
Акциите на "Тесла" паднаха, Мъск обедня със $17 млрд.
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Състоянието на бизнесмена Илон Мъск е намаляло с близо 17 млрд. долара, след като цената на акциите на основаната от него компания за производство на електромобили „Тесла“ спадна на фона на съобщенията, че компанията ще трябва да съкрати 10% от персонала си, съобщи списание „Форбс“.

Както отбелязва изданието, по време на търговската сесия на Нюйоркската фондова борса цената на акциите на „Тесла“ е намаляла с повече от 5%, което е намалило състоянието на бизнесмена с 16,9 млрд. долара. Въпреки това Мъск, според списанието, все още остава най-богатият човек в света и разполага с активи за 216,8 млрд. долара, като състоянието на най-близкия му конкурент, основателя на „Амазон“ Джеф Безос, се оценява на 171 млрд. долара.

В петък Ройтерс публикува имейли на Илон Мъск до служителите на „Тесла“. В него се посочва, че компанията трябва да "съкрати около 10% от служителите", а също и да „преустанови наемането на служители по целия свят“. "Имам много лошо предчувствие за икономиката", предупреждава още Мъск.

Както отбелязва CNN, „строгото предупреждение на Мъск за потенциална рецесия и нейните негативни последици за автомобилните производители е най-ясната и категорична прогноза от този вид в индустрията“, като се има предвид, че „опасността от рецесия в САЩ само се засилва“. Както отбелязва каналът, „инфлацията в САЩ е на 40-годишен връх и предизвика рязко нарастване на разходите на американците, докато Федералният резерв е изправен пред трудната задача да ограничи търсенето дотолкова, че да ограничи инфлацията, без да предизвика рецесия“./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: теслаИлон Мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горканчо
28
1
 
10
 
! Отговори
Jm2 преди 1 година
Това е абсолютна дивотия да се говори, че Мъск е обеднял или забогатял според курса на акциите. Мъск колкото акции има - пак толкова си има. По същата логика може да се се твърди, че българския народ е забогатял 400% от 2000 г. насам. 90% от българските домакинства живеят в собствен имот, а имотите са скочили с 400%. Е и? Чувствате ли се 4 пъти по-богати, ако все в тоя имот си живеете? Или за вас нищо не е променило?
27
0
 
9
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Оу, богатството му НАМАЛЯЛО...Ама верно ли? Това че няколко "играча" от Фондовата борса са направили изявления - Ахам, днес ще купуваме акциите на Тесла на 10% по-ниска цена НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЯКОЙ Е ОБЕДНЯЛ а това че борсовите дилъри смъкват цената защото имат намерение да купуват.И ако някой баалък се паникьоса и си продаде дякловете да могат да му ги изкупят... Когато далавеерата им успее утре ще обявят покачване на акциите И ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРОДАВАТ за да реализират ПЕЧАЛБА . ТЕ ОТ ТОВА ЖИВЕЯТ ...
26
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Посочете моля, банкова сметка. И дали може да му помагаме в рубли или юани.
25
4
 
3
 
! Отговори
Николай II преди 1 година
От всички коментари, приветствам само тези с чувство за хумор.А останалите - нищо не разбирате от борсови анализи.Расли сте в комунистическа държава, другари.
24
1
 
4
 
! Отговори
От борсата преди 1 година
И както са паднали, така и ще се вдигат. Цената на борсовите акции на Тесла след всички падания и качвания е с 18,221.61% по-висока от излизането на компанията на стоковия пазар NSDAQ. Да, точно 18 хиляди процента. Справка NASDAQ, CNBC Business News, СNN Busuness, Wall Street Journal..Е, не можем да очакваме и най-малко усилие от журналистите писали статията да питат мичко Гугъл. Те си знаят едно - бомбастично заглавие и нищо по-същество. Пет минути работа, заплата за цял месец.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз няма 17 мил.
22
1
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Не, че искам да се фукам, но двамата заедно с Бил Геитс имаме общо 129,6 милиарда долара и 30 лв.
21
1
 
3
 
! Отговори
Дааааа... преди 1 година
Ми, добре.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
продавайте вдичко, тоя е менте
19
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Доколкото разбирам, с един е-майл е свалил цените на акциите, за да си доизкупи още малко за себе си. А уволнение на работниците е неизбежно, когато приключи развойната фаза и се премине към масово роботизирано производство. Не знам обаче колко коректно е такова поведение по Щатските закони.
18
3
 
13
 
! Отговори
НЕ ме интерсва, преди 1 година
този психопат.
17
5
 
12
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 1 година
Мъск нито е, нито пък някога е бил най-богатият. Тия активи за 200 и кусур милиарда са едни хартийки, едни акции зад които и Бог не знае какво стои. Ако утре Мъск тръгне да обръща акциите си в долари, ще е късметлия ако успее да кешира и 10 милиарда долара.
16
4
 
11
 
! Отговори
Т преди 1 година
Тоз откачения и всичко да загуби ми е все тая.
15
2
 
10
 
! Отговори
Жълтеникаво преди 1 година
Не съм заинтересуван от тази личност нито от финансовото му състояние но на вас медйите този ви е фикс идея.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкия,жив да го ожалиш.
13
2
 
8
 
! Отговори
Глас от тъдява преди 1 година
Миналата година по това време селския бар където работя събота и неделя на обяд беше пълен и се работеше до 16-17ч, сега в 15ч се стягам да си ходя. Рядкост е да поръчат порции, бакшиша изчезна...
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквайте скоро още срив и в други високо технологични компании русия спря износа на неон те държеше една трета от пазара на този газ това ще удари по чиповете които и без това бяха ударени
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тесла пропада с бясна скорост и до 2 години ще е в историята. Руснаците това чакат и вече са подготвили безаналогова електрическа Лада с вграден генератор дето бачка с въглища и генерира ток и е защитен с няколко патента. Скоро ще завладеят световния пазар и Мъск ще им диша прахта.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажа на мама.