bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"

Телевизията обясни действията си с неуредени плащания
24 апр 2013 22:36,
66
bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"
Иван Костов. Снимка: архив Reuters

Клиентите на кабелния оператор "Близу" нямат достъп до един от каналите на bTV - Action точно в деня, в който се излъчва мач от Шампионската лига. Телевизията държи правата за излъчване на мачовете от турнира в България.
Обяснението на телевизията е "неуредени плащания".

От "Близу" обаче контрират, че имат договор до края на 2013 година. "Очакваме bTV да се съобразят със законовите разпоредби в България, както с изискванията на Шампионска лига, като възстановят програмата на зрителите", се казва в съобщение на ръководството на "Близу", поместено на мястото на спрения канал.

Сигналът беше прекъснат точно в 18:30 часа.

Припомняме, че bTV спря излъчването на всичките си канали за клиентите на "Булсатком" в началото на годината. Тогава телевизията отправи обвинения, че операторът крие броя на своите абонати. От "Булсатком" пък се противопоставиха на повишаването на цената на пакета от програми на bTV.

Самата компания "Близу" изпита и недоволството на ТВ7 по отношение на търговските взаимоотношения между двете страни. От кабелния оператор обявиха, че телевизията е поискала "многократно по-висока цена за излъчването им".

Сигналът на телевизията беше спрян, но по-късно компаниите постигнаха договореност и всички програми се излъчват в ефира на "Близу".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: bTVтелевизияБлизу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
17
 
! Отговори
гост преди 10 години
Аз пак се 4уя друго тия спрели това вижте си половината канали де ви варвят в ефир 4е *** се скасаха да гледат муфта бре нее срамота да пла6таме а пак вие да не си гледате работата
54
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 11 години
До Анонимени сега си гледаш дискавъри ефирно ли ?
53
1
 
19
 
! Отговори
Таня преди 11 години
Толкова ли не могат от Близу да бъдат коректни и да си спазват договорите?! Толкова ли е трудно? Всички ние абонатите им все пак си спазваме задълженията и всеки месец си плащаме, колкото сме се подписали, въпреки че много канали се промениха некоректно и ни бяха ощетени интересите неведнъж!
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито БТВ ,нито Близуу са български компании. Чужденците си играят игрички за повече пари ,а страда обикновения потребител. Плащаш ,а не знаеш за какво и до кога. Да се откажеш също е трудно ,догворите са незаконни ,но поединично никой няма да даде пари за завеждане на дело .
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тези от Близу целият свят им е крив и най-вече клиентите! Омръзна ми постоянно да ми сменят каналите, за които съм си ПЛАТИЛА! Първо с ТВ 7 не можеха да се разберат, след това с Дискавъри, а сега и с БТВ... Не може все другите да са ти виновни! Аз също се считам за ощетена и искам изплащане на неустойка!
50
1
 
21
 
! Отговори
Kremi преди 11 години
Поисках да си прекратя договора с Близу, както е според новата поправка в закона - с месец предизвестие ако ми спрат канал, за който съм подписала. Е, оказа се, че не може! Договорът е подписан за БРОЙ програми, без да са определени КОИ ТОЧНО. На това аз казвам мошеничество. Нищо чудно, че спорят толкова с телевизии - изглежда не ощетяват само абонатите си ами и тях.
49
1
 
20
 
! Отговори
Павел преди 11 години
До колкото знам бТВ притежават ексклузивни права за показване на Шампионска лига. Искам да си гледам мача като хората, а не от някакви сайтчета. Близу, млизу изтича ми договора и се развеждаме завинаги. Все спорят с телевизиите - за малко и Дискавърито да замине.
48
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега звъннах на телефона на БЛИЗУУ 070043700 и там вместо информация ми пуснаха запис като обясняват че всичко ще се реши в съда и няма да ме свържат с оператор ако е по този въпрос!Е*ати и селските простаци!!!За това ли им плащам???
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам,на мен на пакета на БЛИЗУУ има написани програмите.Там фигурира БТВ-екшън затова искам да ми го пуснат заради мачовете.Мен какво ме интересува техните договорни отношения като те не спазват договора си с мен който си плаща като поп.Една ШЛ има за гледане а те и това ***!!!
46
0
 
30
 
! Отговори
Горо преди 11 години
Потребител съм на близу, но БТВ са супер нагли и предлагам да им спрат всички канали по кабелната и да видим какво ще стане. Не е редно БТВ да ползват зрителите за заложник и за инструмент за натиск. *******
45
0
 
27
 
! Отговори
Кратос преди 11 години
Местя си го от единия крачол в другия по случай спирането на канала...
44
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам само мачове по тв-то, но хвърлих едно око на програмата на бтв комеди.. Лелеееее, тия бъзикат ли се, алф, приятели, напълно непознати, че тия сериали са на 20-30 години, гледали сме ги по 10000 пъти . Погледнах и филмите им, или някакви супер стари класики, които пак сме ги гледали по 2-3 пъти, или някакви непознати филми с доста съмнително качество, които даже не бих си правил труда да ги дръпна за 2 мин и да ги прегледам набързо. Смях :))
43
0
 
21
 
! Отговори
диян преди 11 години
живеем в демократична страна смяна на каналите и точка
42
0
 
34
 
! Отговори
баста бтв преди 11 години
абе кога ще се обединят всички кабелни оператори и заедно да преустановят излъчването на всички бтв канали докато не клекнат тея рекетьори....много насериозно се взели, мислят си, че хората не могат без тях, а истината е, че никой няма да си смени оператора заради един два bulshit канала повече от групата на бтв
41
0
 
56
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Моля ви спрете ми всички програми на БТВ. Не ги искам. Пуснете ми Discovery, Viasat и др.Съвсем между другото ако ми спрете и ТВ7 даже няма да разбера. Така, че действайте:)
40
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снощи по ZDF беше много хубаво без истерините изблици на Сукачев!!!!
39
0
 
24
 
! Отговори
от германия преди 11 години
Освен немската, ако имате австрийска или швейцарска, там дават всички мачове от шампионската, защото немците дават само 1 мач на седмица, другото по Скай.
38
0
 
52
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
При положение, че пуснаха аналог за Шампионската Лига - ZDF, не виждам смисъл изобщо да има БТВ и сие със всичките им боламачи. Немците поне имат коментатори, а не Смукачев да ме дразни с тъпите си коментари и разсъждения и да гледам мача без звук. Най-добрата и обективна БГ телевизия си е БНТ и лично на мен тя ми допада много повече от самозабравилата се медийна групировка БТВ - със всичките им поръчкови репортажи.
37
0
 
56
 
! Отговори
TV маниак преди 11 години
И кво стана? Гледах си мача по ZDF без малоумния коментар на Алекси Смукачев. Кефффф!
36
0
 
33
 
! Отговори
martony преди 11 години
"Припомняме, че bTV спря излъчването на всичките си канали за клиентите на "Булсатком" в началото на годината."Ся ако ще се лъжем!!!Сигнала беше спрян седмица преди края на годината, въпреки че БТВ нарушават договора, въпреки че Булсат си бяха платили!!!!