bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"

Телевизията обясни действията си с неуредени плащания
24 апр 2013 22:36,
66
bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"
Иван Костов. Снимка: архив Reuters

Клиентите на кабелния оператор "Близу" нямат достъп до един от каналите на bTV - Action точно в деня, в който се излъчва мач от Шампионската лига. Телевизията държи правата за излъчване на мачовете от турнира в България.
Обяснението на телевизията е "неуредени плащания".

От "Близу" обаче контрират, че имат договор до края на 2013 година. "Очакваме bTV да се съобразят със законовите разпоредби в България, както с изискванията на Шампионска лига, като възстановят програмата на зрителите", се казва в съобщение на ръководството на "Близу", поместено на мястото на спрения канал.

Сигналът беше прекъснат точно в 18:30 часа.

Припомняме, че bTV спря излъчването на всичките си канали за клиентите на "Булсатком" в началото на годината. Тогава телевизията отправи обвинения, че операторът крие броя на своите абонати. От "Булсатком" пък се противопоставиха на повишаването на цената на пакета от програми на bTV.

Самата компания "Близу" изпита и недоволството на ТВ7 по отношение на търговските взаимоотношения между двете страни. От кабелния оператор обявиха, че телевизията е поискала "многократно по-висока цена за излъчването им".

Сигналът на телевизията беше спрян, но по-късно компаниите постигнаха договореност и всички програми се излъчват в ефира на "Близу".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: bTVтелевизияБлизу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
64
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
Има ли още някой,който да не е разбрал,че БТВ е антибългарска телевизия?
14
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СМОТАНАТА БОСФОР ТВ КОЙ ИМ ГЛЕДА ОСТАНАЛИТЕ КАНАЛИ САМО ПОВТАРЯТ ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ОТ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ И СИ НАДУВАТ ЦЕНИТЕ. НЯМА ДА СЕ НАЯДАТ ***
13
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМАЛИ НЯКОИ КОИТО ДА ГЛЕДАТ БОСФОР ТВ? АКО ИМА ТАКИВА ДА ОТИДАТ В СЕРВИЗ. НЕЩО ИМ Е ДЕФЕКТИРАЛО В МИСЛОВНАТА КУТИЯ. ИМА ДВА ВАРИАНТА НА ДЕФЕКТ. ЕДИНИЯТ Е ИЗГОРЯЛ ЧИП А ВТОРИЯТ ПО СЛОЖЕН. ТРЯБВА ПРЕИНСТАЛ НА КОМПА.
12
0
 
43
 
! Отговори
Мануела преди 11 години
До Aman Напълно съм съгласна с теб! И на мен ми писна от тия! То не беше Войо, то не бяха спиране на канали... Цирк и лакомия! Както казва друг, коментирал - само турски бози и риалитита съм съмнителен рейтинг. Единственото хубаво нещо бяха мачовете!
11
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано с цифровизацията всички кабеларки като близу да изпукат. Мошеници, продават въздух в бутилка. Но времето ще ги помете, няма да ги спаси и лобито им, което спъва прогреса. За какво им е прогрес, нали си имат крепостни абонати да им плащат феодален данък.
10
2
 
54
 
! Отговори
xdas преди 11 години
ЕЙ БТВ К*РВИ ДОЛНИ!ПРИБЕРЕТЕ СИ ПЛАТЕНИЯ КОМЕНТАТОР МИЗЕРЕН И СИ ХОДЕТЕ В ТУРЦИЯ ДА ВЪРТИТЕ ТЕЗИ НОМЕРА!ЩЕ ВИ ИЗРИНЕМ БАРАБАР С ВСИЧКИ ТУРЦИ И *** ОТ БЪЛГАРИЯ!
9
3
 
49
 
! Отговори
bbb преди 11 години
Bosfor TV - poveche ot cigania!
8
6
 
60
 
! Отговори
беден човек преди 11 години
Аз след случая в Катуница не гледам тази *** турска телевизия.изобщо не гладм нито една бг трлрвизия освен АЛФА тв.Честно ви казвам аз съм щастлив без бтв.
7
3
 
61
 
! Отговори
Ботев преди 11 години
"случайно" спирането беше точно за мача от Шампионска Лига. на Близу им трябваше около 10 минути да прехвърлят сигнала на ZDF - перфектно. гледам си го на чист немски, коментатора е в пъти по-добър от наште малооуумни коментатори
6
0
 
25
 
! Отговори
kyrti преди 11 години
aman s tiq neuredici ve4e .... btv mitv.....edin ma4 kato horata nemoje da vidi 4ovek zaradi tehnite neyredici....
5
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам всички кабелни и цифрови оператори да одрежат бтв и да затворят гаднататекевизия
4
4
 
70
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Изтрих всички канали на БТВ Медия и повече няма да гледам тези нещастници. Няма да ми липсват и без това дават само турски бози. Еднственото интерстно бяха мачовете ама и тях ги няма вече.
3
5
 
59
 
! Отговори
Aman преди 11 години
Pisna mi BTV. Tea ne se naidoha, ami aide spiraite si skapanata Tv nai posle.
2
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С бтв ситуацията може да се обясни със следната приказка "Ти във селото не го искаш ,то за на попа къщата пита"
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блазе им.