bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"

Телевизията обясни действията си с неуредени плащания
24 апр 2013 22:36,
66
bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"
Иван Костов. Снимка: архив Reuters

Клиентите на кабелния оператор "Близу" нямат достъп до един от каналите на bTV - Action точно в деня, в който се излъчва мач от Шампионската лига. Телевизията държи правата за излъчване на мачовете от турнира в България.
Обяснението на телевизията е "неуредени плащания".

От "Близу" обаче контрират, че имат договор до края на 2013 година. "Очакваме bTV да се съобразят със законовите разпоредби в България, както с изискванията на Шампионска лига, като възстановят програмата на зрителите", се казва в съобщение на ръководството на "Близу", поместено на мястото на спрения канал.

Сигналът беше прекъснат точно в 18:30 часа.

Припомняме, че bTV спря излъчването на всичките си канали за клиентите на "Булсатком" в началото на годината. Тогава телевизията отправи обвинения, че операторът крие броя на своите абонати. От "Булсатком" пък се противопоставиха на повишаването на цената на пакета от програми на bTV.

Самата компания "Близу" изпита и недоволството на ТВ7 по отношение на търговските взаимоотношения между двете страни. От кабелния оператор обявиха, че телевизията е поискала "многократно по-висока цена за излъчването им".

Сигналът на телевизията беше спрян, но по-късно компаниите постигнаха договореност и всички програми се излъчват в ефира на "Близу".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: bTVтелевизияБлизу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разкарах близу преди 2 месеца и не съжалявам, сега съм "ефирен". За какво да има плащам, да ми спират хубавите канали и да ми тъпчат разни чалгии и *** - Планета пайнер, Чака-рака...Имаше Дискавъри - няма вече, имаше Еклпорър - няма....."Член" за вас, близачи.
34
2
 
35
 
! Отговори
Чиста България преди 11 години
Акцията за почистване на България трябва да започне не със сметта, а с протурската, съответно антибългарска, телевизия BTV.
33
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нека пак мацките по офисите да ме агитират да ме вържат към тази кабеларка.
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
днес ще им сложа карфичките вече по кабелите на тия.
31
9
 
28
 
! Отговори
с. преди 11 години
Близу са пълни нещастници!Още по време на първият мач във вторник се появи съобщение,че БТВ ще спрат излъчването заради неизпълнение на договорни отношения!Вчера към обяд звънах на Близу да питам ще мога ли да си гледам мача или не!Някакъв хобот категорично ми заяви,че няма никакъв проблем!И вечерта се прибирам и дърво!Звъннах пак и някаква кифла ми обясни,че щели да си търсятт правата в съда!Какво ме интересува това?!Питах и за Дискавъри,които ги няма половин година и нищо конкретно!Селяни!
30
0
 
34
 
! Отговори
. преди 11 години
Ей сега вече си го преместих.
29
1
 
60
 
! Отговори
БББ преди 11 години
*** ТВ пак се проявиха! Предлагам всички оператори да бойкотират тия "гладни кучета" и да не ги излъчват! Алчните *** си правят каквото си искат и не ги интересуват никакви закони! Но хората не са глупави и скоро никой няма да ги гледа! Рейтингите падат, ***!
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
az v Usa gledam Bg Tv ot netrra. com . Mnogo sam dovolen veche 8 godini.Ima kum 60 Bg progarami , i ot 20 dena BTV nqma.Pak zaradi nqkakvi $$. Ne che q gledam ama ...
27
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно БЛИЗУ е впрегнал персонала от офисите си да пише тук и да се самооправдават ,,ЧЕ ДРУГИ ИМ БИЛИ ВИНОВНИ ,НО ПОСТРАДАВШИТЕ СМЕ НИЕ -ОБИКНОВЕНИТЕ И ИЗРЯДНИ ПЛАТЦИ-не ни пука за отношенията между двата опертора -виновните за нас СА БЛИЗУ ...!!!
26
1
 
28
 
! Отговори
старец преди 11 години
гледайте black tv rado в нета и забравете *** от бтв
25
8
 
25
 
! Отговори
стига оправдания ! преди 11 години
Договора ни е със скапаняците БЛИЗУ ,а не с друг доставчик- опитват се да се оправдават-че други са им виновни.......ПАРИТЕ НИ ВЗИМА БЛИЗУ ,НО ДОТУК...ИМА ЕДНА ДУЗИНА ДРУГИ ДОСТАВЧИ,които с удоволствие ще ни вземат парите
24
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачове не гледам, а колкото пъти прецъкам на ьТВ Екшън, насреща ми - противната мутра на Миролюба Бенатова. Толкова ми се повдига от нея, че смятам да си я пускам като мина на диета и ме гони глад. Да има полза, че плащам за такъв гнус.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До възмутен !!!Много прости хора са възмутени...макар и кадърни
22
1
 
31
 
! Отговори
младен преди 11 години
Ама аз тиа кабеларки не мога да ги разбера. Що не ги махнат тия две програми. Ловят си се и в ефир без проблеми.
21
0
 
52
 
! Отговори
66 преди 11 години
И другите канали на Босфор тв да спрат няма да е кой знае голяма загуба
20
14
 
30
 
! Отговори
възмутен !!! преди 11 години
Некадърниците от БЛИЗУ да компенсират абонатите си -ние плащаме на тях ,а не на трети оператор и ВИНОВНИТЕ ЗА НАС СА БЛИЗУ ....!!!Скоро ми предстои подновяване на договора с тях ,ама този път ще духат супата ....!!!Като не могат да се справят, да не се захващат !!!Комисията за ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ...
19
3
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Не мога да разбера до кога ще ни занимават с проблемите си? Аз съм абонат, подписъл съм договор, който го изпълнявам(нищо че ми го натресоха) и искам да гледам телевизия - толкова е просто. Не ме интересува, че близууууу не платили на бтв или бтв им е.....До кога аз като съвестен платец и потребител ще трябва да страдам заради корпоративни интереси - без обезщетение, а само с едно извинявай, че ти спряхме телевизията, но проблема не е при нас........и кво от това???
18
0
 
24
 
! Отговори
Boroka преди 11 години
BTV_Haberler
17
2
 
48
 
! Отговори
Гого преди 11 години
BTV цялата да я спрат,няма да се разплача.По нагла и комерсиална телевизия с претенциите си че са първи(хайде де)не съм виждал!
16
0
 
31
 
! Отговори
Праизотерик преди 11 години
битивиту са много нагли и алчни, но с лек чалгарски вкус. същите тези битивари спряха всичките си канали от нетера. глупава работа.