Тълпи от фенове нападнаха местата на снимките на "Домът на дракона"

Предисторията на "Игра на тронове" предизвика голям интерес
8 сеп 2022 11:22, Петя Славова
6
Тълпи от фенове нападнаха местата на снимките на "Домът на дракона"
Снимка: БГНЕС

Само след три епизода "Домът на дракона" - предисторията на "Игра на тронове" по HBO - предизвиква необичаен скок в трафика на търсенията.

Туристите се вдъхновяват да посетят местата за снимане на телевизионните кадри в Обединеното кралство, което отново разпалва търсенето на популярните места за снимане на франчайза.

Данните от Google Trends показват, че след излъчването на първия епизод на "Домът на дракона" през август, търсенията за "места за снимане на "Домът на дракона" са се увеличили с 536% в световен мащаб. Търсенията за "места за снимане на "Игра на тронове" също са се увеличили със 153 процента през последните 12 месеца.

Пълната обиколка на местата за снимане на популярния сериал ще ви отведе на дълго, изпълнено с приключения пътешествие из Северна Ирландия, Хърватия, Малта, Мароко, Испания и Исландия. По-голямата част от снимките на "Домът на дракона" обаче са осъществени в Обединеното кралство, което прави пътуването много по-лесно и по-евтино.

Но ако се надявате да прогоните последните лъчи на лятното слънце, докато вървите по стъпките на актьорите от "Домът на дракона", ще се радвате да научите, че няколко ключови сцени са заснети и в Испания и Португалия.

Сред известните места са плажът Холиуел Бей. Този обширен, пясъчен корнуолски плаж и обект на Националния тръст се превръща в сцена на срещата между принц Деймън Таргариен, изигран от Мат Смит, и принцеса Рейнира Таргариен, изиграна от Ема Д'Арси.

Други места в Корнуол включват хълма Сейнт Майкъл - сграда от 12 век, разположена на приливно-отливния остров Сейнт Майкъл, съобщи "Евронюз". В "Домът на дракона" тя се превръща в крепост на Дом Веларион, стар и горд дом със стара валийска кръв във вените и неприязън към Таргариен.

Драматично изглеждащото място вече е било дом на най-известния вампир във филмовата и литературната история. То участва в адаптацията на филма "Дракула" от 1979 г. с Франк Лангела и Лорънс Оливие.

Приливно-отливният плаж на залива Кайнанс, известен с тюркоазените си води и белия си пясък, е участвал в сериала като фон на валирийския лагер.

През 2021 г. Смит, който изпълнява ролята на принц Демон Таргариен, е забелязан да снима в Пийк Дистрикт в Дербишър, Англия - район, известен със своите зелени долини и хълмове.

Известно е, че местата за снимане в този регион включват Кейв Дейл, кариерата Елдън Хил и пазара в село Касълтън, предава БГНЕС.

Лагерът на Цезар е крепост на хълм, разположен на границата между графствата Съри и Хемпшир. През септември 2021 г. на мястото в Олдършот е поставена голяма декорация. Построен в рамките на дърветата, той изглеждаше като лагер, създаден от героите на сериала.

Феновете на "Игра на тронове" вече са запознати с испанския средновековен град Какарес. В оригиналния сериал той заместваше крепостта на фамилията Ланистър - King's Landing.

Испанските вестници съобщават, че град Трухильо, който се намира само на 45 км от Какарес, също е послужил за снимачна площадка на сериала. Замъкът тук е бил използван за изобразяване на част от King's Landing. Градът вече е служил като снимачна площадка за "Игра на тронове" в сезон 7.

Със своите древни каменни стени, калдъръмени улици и исторически сгради, в тези градове има какво да се види.

Снимките се провеждат и в живописното селце Монсанто, което е удостоено с титлата "най-португалското село в Португалия".

Монсанто, което се намира съвсем близо до Какарес, е известно като Каменния град заради начина, по който архитектурата му се слива със скалистия пейзаж, който го заобикаля.

С калдъръмените си улици и величествения си замък, разположен на върха на селото, Монсанто е чудесно място за почивка, където има много перфектни места за снимки - със или без дракони и платинено руси перуки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
2024 г. преди 1 година
***, нещо за японската анимация - класика Dragon Ball - Драконова Топка няма ли да напишете? Забравиха и млади, и стари поколения за незабравимите японски анимации - Dragon Ball, Pokemon, Digimon, Принцеса Мононоке, Волтрон, Одухотворен (с китайски - японски дракон - 2001 г.)
4
2
 
10
 
! Отговори
бушмен назиров преди 1 година
А за Троянския манастир що не пишете:(
3
0
 
11
 
! Отговори
Ламята Спаска преди 1 година
Това не са туристи, това са white walkers.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ламя сарай
1
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кукята на змейот :))))))))))))))))))