Братът на Клюна се размина с пандиза

СГС обаче призна за виновен за опит за убийство Камен Милтенов
Обновена: 4 дек 2010 07:21 | 3 дек 2010 23:15,
49
Братът на Клюна се размина с пандиза
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд призна за виновен за опит за умишлено убийство Камен Милтенов, брат на Антон Милтенов (Клюна), но не му наложи наказание "лишаване от свобода".

Милтенов ще трябва да плати 5500 лв. на пострадалите.

Той е подсъдим за това, че на 15 март 2008 г. нападнал собственик на заведение, намиращо се на столичната ул. "Александър Пушкин", тъй като му било отказано да бъде обслужен.

Клиенти на заведението се опитали да прекратят разпрата, но Милтенов извадил нож и ранил трима души. 

Мъжете бяха настанени за лечение в "Пирогов". Тогава имаше опасност за живота на Стефан Коджаиванов. 

С прободни рани в гръдния кош в болницата постъпи и Светослав Христов, а 30-годишен мъж бе приет с рани в бедрото и по таза.

Според съда Милтенов е извършил деянието, в което е обвинен, от хулигански подбуди и демонстрирайки чувство за безнаказаност, но и при условията на неизбежна отбрана. 

Поради тази причина подсъдимият не получи наказание "затвор".

Милтенов ще трябва да плати 5000 лв. на Коджаиванов и 500 лв. - на Светослав Христов.

Решението на съда може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Милтенов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
Преобърнала се е вуйнати.....
47
1
 
0
 
! Отговори
Ген преди 13 години
Трагико-комедията наречена правосъдие продължава ;) Срам, срам. Левски, Ботев и Бенковски вече се преобърнаха 1000 пъти в гроба!
46
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
30 ti, Това ми се въртеше в главата от доста време, да вземат накрая да побликуват зеноразписа за "тънки услуги" на всяко учреждение, то си го има от доста време но нерегламентирано. На племенника ми в един уневерситет в София още първият ден студентите от горните курсове им раздали списък с цените за различни оценки при различни преподаватели как вървят, да не вземе някой по заможен да ги разглези с незнанието си. Иначе такива работи в БГ. няма
45
0
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
В Англия на наш българин който си седял на паркинг полицията намира в колата му нож. Само за това че носи нож, го осъждат една година ефективно. Какво да говорим за нашата съдебна система. Трябва да се вкарат съдий от вън, а нашите да метат улиците.
44
1
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Мнението на съдии относно реформата в съд.с-***, изразено в сп."Правен свят": "Навсякъде говорим за съдебна реформа, за независимост и че съда сам трябва да се реформира. Въпросът ми е как ще стане това,като се мислим за идеални.В такъв случай за мен лично не е нужно нищо да правим и да си продължим. И много моля да не засипвате форума с обиди, задавам конкретен въпрос". Отговор: "Единият начин е с огнехвъргачка, а другият е да се следва примера на Пабло Ескобар от 1985г. във Върховния съд на Колумбия. Едва тогава може да има ново начало... Лека полека няма кой да ви чака да се върнете от екскурзия в Москва..,че парите постоянно не ви стигат и сте лакоми за още и още..."; "Чудно, когато става въпрос за големите недостатъци на съда, никой нищо не казва и не пише. Ако не можем да бъдем поне малко критични и към себе си, тогава вече наистина става страшно". Което е най-фрапиращо,в коментарите вече се вмъкват таки ва за участие на магистратите в опитите за оплюване и очерня не на правителството: "Критиките към ВСС не е нещо необичайно. Пагубното е, че се включват съдиите в опита на някои всяче ски да компрометират изпълнителната власт, задача поставена от жълти и сини." ; "Браво на съдиите от СГС! Сигурна съм, че никой от подписалите писмото няма да го вземат в специализи рания съд....И като паднат от власт днешните, "специализираните" ще слушкат утрешните. Тогава Цецко ще трябва да се разде ли с някое и друго апартаментче, та да си плати хонорарите на омразните адвокати.". И отговорът на по-умерени съдии: "Така не се защита ва независимостта на съда, нито пък се управлява. Писмото ви е абсурдно, трябваше да изчакате, не може да пишете врели - некипели и да очаквате ня- кой да ви обърне внимание. Вили, ти изпълни ли си задължението да предост авиш на ВСС информация по движението на това дело или реши да напишеш писмо." (Става въпрос за "Кървавото" писмо до ВСС); "Вие пък искате да вършите каквото си решите и никой да не ви контролира. Не се изживявайте като безгрешни. Не може народа да ви плаща заплатите, а вие да не давате отчет. Половината от вас за нищо не стават.Какво скачате толкова."
43
0
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Стига бе хора-сигурно се е разболял човека или нещо такова! Ние сме "европейска" държава и не бива да вкарваме болните хара в затвора,а трябва да се грижиме за тях !!!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да живее българския съд - най-хуманния в целия свят, че и в други светове и галактики. даже трябва да се стигне и по на там да бъде оправдан и да бъдат осъдени потърпевшите поне на около 10 години строг тъмничен затвор, заради това, че са имали наглостта да се опитат да усмирят тази долна нагла гнида. пожелавам му да го сполети съдбата на гляпавия му брат!
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си ***!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и къде тук се говори за нападение спрямо него ?"Клиенти на заведението се опитали да прекратят разпрата "Във всяка една цивилизована държава този щеше да бъде осъден ЕФЕКТИВНО !
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано следващия път наръга депутат или дете на депутат или магистрат, тогава друга присъда ще му дадат....
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А да чака него ли да наръгат и чак тогава да се сети че и той има нож. Така ли?Нали са били много а той е бил сам. Независимо че е мутра в случая мисля че съда си е свършил работата добре. Ако ще го съдят да го съдят за друго. Не за самоотбрана.
37
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав е съда. Щом е било самоотбрана. И мен утре като ме нападнат 10 *** само защото са по-силни или са повече и аз ще ги наръгам. Всеки почна да бие за нищо. Естествено че ще нося нож и ще наръгам този който ме нападне.Ако искате присъда за Камен Милтенов искайте и за всеки боксьор които се разхожда по улиците.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците са такова престъпление (опит за убийство) дават 12 годинки строг тъмничен. Толкова дават и в Хамерика. А ние баш демократире - 500 лева глоба. Ей сегинка отивам да намушкам двама трима съдии в пристъп на самоотбрана.
35
1
 
5
 
! Отговори
hitman преди 13 години
как от виновен за опит за умишлено убийство, става самоотбрана?!?! Ако е самоотбрана, защо ще плаща обезщетение? Защо ходи с нож (ножове) по заведения, а може би е имал и пистолет. Нормален човек не би направил, има спрейове, елекрошокове и още други защитни средтва. Но явно за тези комплексираби животни да носиш нож е въпрос на чест.
34
0
 
2
 
! Отговори
Б. преди 13 години
В последните дни се представих в някои форуми на "Днес.Бг" като хан Крум. Този "Хан-Крум" тук, по-долу, е някой друг.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Именно заради тази разпасаност,чувство за безнаказаност и държание от рода на "всичко ми е позволено",тоя *** трябва да го пратят поне 5 години в някой рудник,на хляб и вода. Собственик на заведение има право да откаже да обслужи някого -ако клиентът се обиди,има начин да потърси отговорност по законен път.Това,което е направил Милтенов е все едно да нахлуе в чужд дом и да иска да се разпорежда! Каква законна самоотбрана?Другите клиенти не са длъжни да търпят кавга!Те реагират, а той вади нож!
32
5
 
3
 
! Отговори
ПатерПатрие преди 13 години
Много евро са им платили ама понеже не са кокошкари Бат Бойко ги подминава гордо - няма да се занимава с някакви съдии и прокурори с тлъсти рушвети я ! Нали има кокошарници за събаряне ? Ей тъй ще покаже на тоз народ че държи за реда в държавата! Да живей България!
31
1
 
11
 
! Отговори
Квалитетния преди 13 години
Асо беше някой обикновен човечец затвола му беше в кърпа вързан ... ама нали е брат на Клюна ... "неизбежна самоотбрана" да бе , да ....Той е наръгал нападателите си с нож а те с какво са го наръгали ? Ама аз не съм компетентен, нали ?
30
1
 
26
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
продажна съдийска ***
29
0
 
40
 
! Отговори
а1 преди 13 години
за да се опрости работата, направо пред СЪДА да се сложи ценоразпис - убийство 30 000 евро, грабеж - 8 000 евро, нарко и др - 4000, евро . Добре е да има и намаления на едро - 3 убийства + отвличане - 22% отстъпка , както и коледни, новогодишни, и други промоции, за да върви търговията .