Отстраненият шеф на САС обвини Цветанов в натиск върху съда

Отстраниха ме, защото така беше наредено, заяви Веселин Пенгезов
Обновена: 18 яну 2011 18:34 | 18 яну 2011 18:34,
85
Отстраненият шеф на САС обвини Цветанов в натиск върху съда
Снимка: Булфото

Веселин Пенгезов, който днес бе отстранен от поста председател на Апелативния съд в София, заяви, че решението на ВСС е взето под натиск от вътрешния министър Цветан Цветанов.

„Отстраниха ме, защото така беше наредено“, коментира магистратът пред журналисти.

Той твърди, че решението за свалянето му от председателския пост е незаконосъобразно и необосновано и ВСС не е взел предвид някои факти от съществено значение.

„Мястото, което е отстъпено на дъщеря ми, не е на морския бряг, а в ромската махала и не е атрактивно, не са предприемани никакви действия за строителство и тя се отказа от правото на строеж”, обясни той.

Според Пенгезов с отстраняването му се цели да бъде сложена ръка върху две от най-големите съдилища – Софийския градски и Апелативния.

„Виждате, че сега става битка за поста на градски съдия, ще стане една сериозна битка за поста на апелативен съдия, а овладеят ли се тези два поста, позициите са овладени”, категоричен бе магистратът.

Той припомни атаката от средата на миналата година, когато се появиха информации, че е свързан с някои от задържаните в акция „Октопод“ и проверката на ВСС, която показа, че не познава тези хора.

Пенгезов заяви, че му е оказван натиск по някои дела, на който не се е поддал, след което са започнали ударите срещу него и семейството му. „Първо изгониха жена ми от ДАНС, после започнаха атаки срещу мен”, посочи Пенгезов.

Той добави, че не е в добри отношения с МВР-шефа Цветан Цветанов от февруари миналата година.

По думите му всичко е започнало, когато Софийският апелативен съд е гледал мярката за неотклонение на сочения за приближен на Алексей Петров Антон Петров–Хамстера, който бе задържан при спецоперация „Наглите“.

Още по темата

Пенгезов заяви, че тогава министър Цветанов е разговарял с него и му е оказвал натиск Антон Петров да бъде оставен в ареста, но съдът го пусна.

„Той не беше задържан и оттам започна голямата битка“, отбеляза Пенгезов.

По-късно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов определи като несериозни твърденията на Пенгезов.

Първоначално Цветанов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бившия председател на САС, но след това заяви, че не е разговарял с него за това дали Антон Петров–Хамстера да остане в ареста или не.

„Ако г-н Пенгезов има някакви други факти и обстоятелства, нека да ги споделя”, заяви Цветанов и предположи, че днешното решение на ВСС е взето въз основа на фактите и обстоятелствата от извършената проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
8
 
! Отговори
Афанасий Корсикански преди 13 години
Давай Бойко - мачкай мутрите, червените сергейове /да не се обидят гейовете/ и депесарите / бандюгите Доган, местан, Казак, Бисеров, Ментата, мазника с очилата/ ние сме с теб. Разбираме, че размахването на компромати е реакция на една умиращя триглава коалиция на която са спрени животворните канали на контрабандата, предрешените държавни поръчки, далаверата с енергията, магистралите, рушвените от мафията. За това нека лудата *** Янка да реве и се пеняви - ПАК ЩЕ ГЛАСУМАМЕ ЗА ТЕБ
63
6
 
2
 
! Отговори
Точно преди 13 години
до 60Вярното е : да дадеш МАЛОУМНАТА си подкрепа за ТИКВАТА
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министър-председателят Бойко Борисов иска вот на доверие от Народното събрание за цялостната политика на кабинета
61
4
 
2
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
закривайте измамната си лукойлска мафиотска грабеща безмилостно еднодневка партийка! иде краят ви много скоро!
60
6
 
2
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
алоооо, облъчени гербери, марш на където ви виждат очите, скрийте се да не ви виждат хората, че наглите са във вашата партия, всеки ден се изтопосват с ножички и лентички по медиите. как не ви е срам да пълните главите на хората с *** си бъртвежи! марш от тука!
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИСКАМ ДА ИЗРАЗЯ ГРАЖДАНСКАТА СИ МОРАЛМНА ПОДКРЕПА ЗА БОЙКО
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕКА ДА ДАДЕМ КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ НА БОЙКО И ТОЙ ЩЕ ДОКАЖЕ ЧЕ МОЖЕ Д А УНИЩОЖИ МАФИЯТА........... КОМПРОМИСА Е ВЕЛИКА СИЛА
57
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как се нарича човек,който подкрепя най-близкия на тоталитарния режим начело с Живков, имал партийна книжка и след реформата, имал мутренски бизнес по нейното време и доказано злоупотребява с власт в полза на частни лица.Или платен или кръгъл ***. Този човек във втория случай просто отрича действителността, тъй че под *** визирам медицинската конотация на термина.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 51Би трябвало заедно с дъщеря си да се скрият от срам------------------------------------------Ти да си видял комунист да се срамува?
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А НИКОЙ Н Е КОМЕНТИРА ЗА ВАРИАНТ ЧЕ БОЙКО МОЖЕ ДА Е ЗАПЛАШЕН ОТ ГОЦЕ ЗА БИРАТА И ЗАТОВА БОЙКОЕ ПОСТЪПИЛ ТАКА
54
2
 
7
 
! Отговори
Моето мнение преди 13 години
Знаете ли кога ще помисля че България е излязла от блатото ....? когато видя корумпиран съдия осъден......Пенгезов със чест би повел хорото към Софийския затвор
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4ast ot mafiata e pengezov.смятайте какъв е щом колегите му го отстраниха от поста и скастриха.наглец до безобразие.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПОДКРЕПИМ Б.БОРИСОВ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ЗАЕДНО ДА СПЕЧЕЛИМ ВОЙНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ, ДА ОТВОЮВАМЕ ДЪРЖАВАТА ОТ ЛАПИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ.ЕЛЕКТОРАЛНА ПОДКРЕПА ЗА БОЙКО БОРИСОВ , ОСИГУРЯВАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТ ОТ ГЕРБ И ПЪЛНО ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО.(Едно малко отклонение. Тайландците казват казват , че набрал смелост и хванал тигър за опашката, за човека има само два пътя или го държиш здраво или разярения тигър те изяжда)ВСЕКИ ЕДИН ПРОПОВЯДВАЩ КОМУНИСТИЧЕСКО САТАНИНСКИ ИДЕИ Е НАШ ВРАГ, ВСЕКИ ЕДИН ГЛАСУВАЩ С ЧЕРВЕНАТА БЮЛЕТИНКА Е НАШ ВРАГ, ВСЕКИ ЕДИН РАВНОДУШЕН КЪМ ТОВА, КОЕТО СТАВА В ДЪРЖАВАТА Е НАШ ВРАГ.ИЗОБЛИЧАВАЙТЕ ГИ , НЕ ГОВОРЕТЕ С ТЯХ, ПОКАЖЕТЕ ИМ , ЧЕ НЕ МИСЛИТЕ ПОВЕЧЕ ДА ЖИВЕЕТЕ СКОТСКИ ЗАРАДИ ТЯХ, НЕ ИМ ПРАВЕТЕ УСЛУГИ, ОТБЯГВАЙТЕ ГИ, ЗАКЛЕЙМЯВАЙТЕ ГИ.ВСЯЧЕСКИ ИМ ПОКАЖЕТЕ, ЧЕ ТЕ НА СА ДОСТОЙНИ ДА СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ.НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА СМЕ ЛЮБЕЗНИ С ТЯХ , ДА ИМ СЕ УСМИХВАМЕ, А ТЕЗИ ЗОМБИТА ДА ОСИГУРЯВАТ ВЛАСТТА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ЗВЯРА С ПЕТОЛЪЧКАТА, ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ.ТОТАЛНА ВОЙНА ! НАВСЯКЪДЕ!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А пък социалнослабият охранен *** от снимката няма какво да го коментираме.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Би трябвало заедно с дъщеря си да се скрият от срам!
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
У наше село олиото се продава по 20 лева, ама беше по Жан валжаново време...
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАИСТИНА СТАНА ИНТЕРЕСНО. ДА ОБОБЩИМ:ДО СЕГА КОНТРОЛИРАНИТЕ(ОТ ***) МЕДИИ В НАШТА ХУБАВА ТАТКОВИНА НИ ЗАЛИВАХА В ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИЯ (комунистическия) ТЕРОР ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 2О ГОДИНИ.ОПИТВАХА СЕ ДА НИ УБЕДЯТ , ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА - ОГРАБВАНЕТО ОТ БАНКИТЕ, КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ, ПРЕСТЪПНОСТТА, КОРУПЦИЯ, ВЪОБЩЕ ЦЕЛИЯ СКОТСКИ ЖИВОТ, КОЙТО ЖИВЕЕМ В БУЛГАРИЯТА Е НЕКОНТРОЛИРУЕМ ПРОЦЕС, И ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ПО - ГОРЕ СА НОРМАЛНИ БОЛЕСТИ НА ,, ДЕМОКРАЦИЯТА'' КЪМ КОЯТО СЕ СТРЕМЯХМЕ. ВЪПРЕКИ ЦЯЛАТА ТАЗИ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ УСЕЩАХМЕ , ЧЕ ВСИЧКИТЕ ЛОШИ НЕЩА НИ СЕ СЛУЧВАХА ДОСТА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ОРГАНИЗИРАНО, ПОЧТИ ЗАКОНОМЕРНО. ЕДНА НЕВИДИМА СИЛА НИ ТЛАСКАШЕ ВСЕ ПО - НАДЪЛБОКО И ПО-НАДЪЛБОКО В БЛАТОТО, ДОКАТО ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА, НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ОТ НОВОНАРОЕНИТЕ ПАРТИИ, ЗАБОГАТЯВАХА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ВСЕ ПОВЕЧЕ.И ТОВА МЕДИИТЕ ГО ОБЯСНИХА КАТО НЕЩЕ НОРМАЛНО ЗА ,, ДЕМОКРАЦИЯТА'',НОРМАЛНО БИЛО И ЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ БИЗНЕСМЕНИ СА С ЧЕРВЕНИ ПАРТИЙНИ КНИЖКИ.С ТЕЧЕНИЕ НА ВРЕМЕТО И ВЪПРЕКИ ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА ЗАПОЧНАХМЕ ДА РАЗБИРАМЕ, ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКИТЕ ЛОШИ НЕЩА, ЦЕЛИЯ ТОЗИ СКОТСКИ ЖИВОТ КОИТО СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЕМ , Е НАЛОЖЕН И СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДИН ЦЕНТЪР, ОТ ЕДИН ЗВЯР СТРАШЕН, С РОГА, КОПИТА , ОПАШКА И ПЕТОЛЪЧКА НА ЧЕЛОТО,ЖИВЕЕЩ В ДЪН ГОРИТЕ ТИЛИЛЕЙСКИ, В ЕДНА БЪРЛОГА.ЗА ТЕЗИ 20 ГОДИНИ ТОЙ НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СЕ ПОКАЗА НА СВЕТЛО, ОГРАДЕН , ПАЗЕН И ОБСЛУЖВАН ОТ НЕГОВИТЕ(негово творение) ВЕРНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ***, ЧЕРВЕНИ, СИНИ , ЖЪЛТИ И ***.ТОВА КОЕТО НАПРАВИ ДО СЕГА БОЙКО БОРИСОВ, И КОЕТО НЕ ПОСМЯХА ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРЕДИ НЕГО, ВКЛЮЧАЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЧЕРНИЯ МАЗЕН ***, Е ЧЕБАТ БАЙКО ИМА' СМЕЛОСТТА(И ЛУДОСТТА:)) ДА ХВАНЕ ТОЗИ СТРАШЕН ЗВЯР ЗА ОПАШКАТА И ДА ГО ИЗКАРА ОТ БЪРЛОГАТА НА СВЕТЛО, ТА ВСИЧКИ НИЕ ДА СЕ ГО ВИДИМ , ДА СЕ УВЕРИМ , ЧЕ В БЪРЛОГАТА ИМА ЗВЯР, КОЙТО СЪСИПА И ОБЕСМИСЛИ ЖИВОТА НИ ПРЕЗ ТЕЗИ 20 ГОДИНИ.С ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТОЗИ ЗВЯР СЕ ЛЕГИТИМИРА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗЛИЗА В СВЕТЛИНИТЕ НА ПРОЖЕКТОРИТЕ, КОЕТО Е СМЪРТ ЗА НЕГО. ПОРАДИ ФИЗИОЛОГИЯТА И ПРОИЗХОДА СИ ТОЙ ЖИВЕЕ САМО НА ТЪМНО, А СВЕТЛИНАТА ГО УБИВА.ТОЗИ ПЕТОЛЪЧЕН ЗВЯР Е НАШИЯ СМЪРТЕН ВРАГ.
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те хората да не са *** ако излезнат на протест,това е все едно да кажат:Искаме си отвличанията,не искаме магистрали,искаме да се строи в защитени територий,искаме си Бургас-Александрополис,върнете заменките и също така нямаме нужда от еврофондове.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре дошъл във форума Пенгезов, тук са се събрли всички *** дето мразят до мозъка на костите си ГЕРБ и България, затова, че почва да се въдворява ред в опосканата от *** ни родина. Да живее ГЕРБ и България!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
свинскии врат без кост непрекъснато има в големите вериги по 5.99лв и олио 2.19