Без конфликт на интереси при Доган. Точка

НС ще трябва да му плати разноските по делото – 300 лв.
Обновена: 14 фев 2011 14:57 | 14 фев 2011 12:37,
535
Без конфликт на интереси при Доган. Точка
Снимка: Булфото

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган.

Това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г.

Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

ВАС бе сезиран за хонорара с доклад на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

През януари прокурорът по делото изтъкна като доказателство и изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан през 2009 г., където заявява: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата".

Адвокатът на Доган – Румен Еленски, обаче възрази срещу този довод с мотива, че е недопустимо да се правят изводи от политическо изказване, основано на хиперболи и метафори.

От парламентарната комисия "Антимафия“ обаче изтъкнаха, че въпреки че четирите консултантски договора са подписани преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, частният интерес не е ограничен във времето, а и по-голямата част от хонорара Сокола е получил през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
3
 
9
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ... преди 13 години
ДОГАН ОТ ДПС/ДС И ПОМАКА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ,СА ОТ ЕДНО И СЪЩО КОТИЛО....НА ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!!!ТОВА ТУРСКО -ЧЕРВЕНО, КОМУНИСТИЧЕСКО КОТИЛО....СЕ НАРИЧА "ДС"!ТАКА СЕ ГРАБИ И ПРИВАТИЗИРА ,БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!ТАКА СЕ ЛЪЖАТ ГЛУПАВИТЕ ,БЪЛГАРИ!!!!
433
0
 
2
 
! Отговори
make преди 13 години
Abe tıpi Bogari , tozi e takıv kakıvto vie sami si go napravihte. Toi e vaş cilak, na DS. Halal da vi e...
432
0
 
8
 
! Отговори
Бай Пешо преди 13 години
Какво искаме Доган да оправи Б-я. Бош лаф. Който му дава ....сеща те ли се. Управлението е негов мандат, демек хола на Доган. Тортата е на 3 - 5 8. Доган Взема 3 те дяла и ние виждаме само неговото и обръчи от фирми. Къде са останалите 5 плюс 8 парчета от тортата? Къде е цилиндърът и сферата от фирми. Защо чакаме Доган да ни оправи? Бедата дойде от в момента когато Костов Яхна властта. Вместо да наказва взе безцеремонно да граби"приватизира" със свои закони за прикритие и сега - вижте облаците.
431
4
 
10
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Смърт на Чифутската Южноевропейска *** република!Да живее Арийското и Християнско Царство България!
430
1
 
5
 
! Отговори
dali преди 13 години
ako na Dogan sa mu dali 2 mln.to shefovete mu sa vzeli 200 mln. a za naroda ot trite nay dilgiya...
429
1
 
6
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Е вече е напълно ясно защо Константин Пенчев един от малкото свестни съдии бе махнат от шефвското място на ВАС и назначен за нищонезначещ Омбудсман!
428
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СРС-та нема ли бе?
427
3
 
10
 
! Отговори
Aхмед Нуриев преди 13 години
A бе мръсни съдии, а бе нак не ви е срам от хората бе, какво му разбира кухата доносническа крива кратуна на това амфетаминено *** от хидрология и мелиорация? Затова ли се пазите със скенери и охрана по входовете на съдилищата?
426
0
 
8
 
! Отговори
alieno преди 13 години
И какво сега? Ахмед ефенди гушна милионите и се подсмихва самодоволно на пишман политиците.Може и държавата да съди за нанесени морали щети-като ни е такава държавата.Мачка дребните риби,съсипва народа с данъци, събаря колиби, а пред акулите стои мирно.Аман!!!
425
0
 
3
 
! Отговори
DUBLIN преди 13 години
Vapris kam vsi4ki reva4i i pluva4i na Boiko-v situatsiq kato tazi i ako ste na negovoto mqsto s takav sad,kak bixte deistvali ot tuk natatak? Gospodi blagodarq ti 4e ne jiveq v tazi svin6tina.
424
0
 
2
 
! Отговори
бай Симо преди 13 години
Първата издънка беше изявлението преди изборите - "аз разпределям парите..." и резултата се видя. Сега е втората, но резултата може да е по-различен.
423
2
 
9
 
! Отговори
Събуди се, народе ! преди 13 години
Докато не бъде изметен 90% от състава на "независимите" Съд и Прокуратура, в България ще процъфтява корупцията, престъпността и деморализацията на обществото ! Събуди се, народе !!!
422
1
 
12
 
! Отговори
axxxxx преди 13 години
Много ясно, че няма конфликт на интереси, при тях интереса е един.
421
1
 
12
 
! Отговори
Иван Нешев преди 13 години
За всички ни е ясно, че с подписания "Консултантски договор" г-н Ахмет Доган е прикрил получаването на нерегламентирани плащания, с които доволният "Клиент" му е благодарил за помощта, което същият му е оказал, за да му възложат поръчката за изпълнението на проекта. Е, това ако не е получен РУШВЕТ и явна КОРУПЦИЯ - здраве му кажи. Всички са си навряли главата не като щрауса в пясъка, а направо в г.за. Май е по-добре да закрием тази държава и да започнем начисто. Наистина "Няма такава държава"!!!
420
2
 
10
 
! Отговори
прокурор преди 13 години
Няма конфликт на интереси, защото всъщност става въпрос за ПОДКУП !!!
419
0
 
10
 
! Отговори
buba4ko преди 13 години
Абе кво да говорим...Има ли някой от нас които да не смята че в БГ има 2 големи мафиотски структури които трябва да бъдат премахнати защото са АНТИ-български - съдебната система и полицията?
418
0
 
3
 
! Отговори
баи ви ганя преди 13 години
ТОЧКА вие сте никои бг народа на вас ви го казвам кръгла 000000000 oky gut РОДЕНИ СТЕ СВОБОДНИ НО ИЗЛИШНИ ЧЕДА МОИ
417
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ашколсум,машшала.аферим агент Гоце! Добре си го уредил Бойко с тези съдии.Нека Цветанов да си ги хваща колкото си иска.Ние ще ги пускаме и после шут в *** на Цветанов, че не си върши работата...Ей, и Сатаната може да научи някой номер от тебе, Гоце...
416
0
 
10
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Според съда няма доказателства, че след като Доган НЯМА професионалната квалификация на хидролог, договорите му с Института за строителство и минно дело са "го ПОСТАВИЛИ в икономическа и политическа зависимост от частни интереси..))))))))))))))))))))......................................................Ето, това е 'логиката" на ЛЕЛКИТЕ във ВАС .>) !!!????ТОЙ е НУЛА , като хидролог, но е взел едни 2 млн.ЛЕВА ..)КАТО КАКЪВ ги е взел ??? Като политик , мандатоносител, а не като ром -от фикултето ..)Толкова е ясно , но е много неясно - за другарките ::)))ТОВА е сега българската "съдебна' система :...Прочитане на целия коментар
415
1
 
8
 
! Отговори
sk преди 13 години
абе мене ако питате, съда заедно с дуган и в затвора.