Без конфликт на интереси при Доган. Точка

НС ще трябва да му плати разноските по делото – 300 лв.
Обновена: 14 фев 2011 14:57 | 14 фев 2011 12:37,
535
Без конфликт на интереси при Доган. Точка
Снимка: Булфото

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган.

Това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г.

Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

ВАС бе сезиран за хонорара с доклад на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

През януари прокурорът по делото изтъкна като доказателство и изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан през 2009 г., където заявява: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата".

Адвокатът на Доган – Румен Еленски, обаче възрази срещу този довод с мотива, че е недопустимо да се правят изводи от политическо изказване, основано на хиперболи и метафори.

От парламентарната комисия "Антимафия“ обаче изтъкнаха, че въпреки че четирите консултантски договора са подписани преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, частният интерес не е ограничен във времето, а и по-голямата част от хонорара Сокола е получил през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
1
 
11
 
! Отговори
тя преди 13 години
Този Доган вече ме е гнус да го гледам!Наглостта му няма край!Подиграва се с целия български народ,не ходи в Народното събрание и не му пука от нищо!Самата Ц.Цачева каза,че не го познава лично,защото той е посетил Народното събрание само два пъти за година и половина,но тогава тя е отсъствала.И сега нашите"независими"съдии го изкараха по-чист от първия сняг.Да,така ще бъде и Доган ще се подиграва с българите,докато я има България ,защото няма нито един смел БЪЛГАРИН да го постави на мястото му!
453
6
 
3
 
! Отговори
да преди 13 години
слушкайте Татко УорликДа възстанвовим Османската империягарантирано от ГЕГБ
452
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОЗОР !!! Другари комунисти, още на какви маймунджулъци сте способни, за да си осигурите хора, чрез които да манипулирате избирателите и да им дърпате конците, та да правят продиктувани от вас политически интриги?
451
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
konflikt 6te ima kogato stanem xaiduti i xvanem gorite.da pokajem 4e ima istinski balgari i konflikt mejdu turski okupator i balgarski interesi.sram za predatelite na BG.
450
14
 
2
 
! Отговори
хмм преди 13 години
Парите са взети легално и са платени данъци - не разбирам за какво се дървим толкова и си хабим клавиатурата. Проблема ни е, че се казва Хасан, а не Иван - ако беше така , сигурен съм новината щеше да мине като субтитри в сутришния блок....
449
0
 
17
 
! Отговори
Какъв конфликт ? преди 13 години
Разбира се ,че няма конфликт на интереси.Всеки си е взел неговото.
448
4
 
1
 
! Отговори
Аполитичен do Kontra преди 13 години
За изборния туризм: имаше от Тр , но определено не бяха 93 000, най-много 10000 за цяла Бг и много туристи от страната в Кърджали да видят Перперикон, да уточня : те бяха гербаристи
447
3
 
11
 
! Отговори
АСАН преди 13 години
НЕКА СЕГА, НЯКОЙ ОБОРИ ТВЪРДЕНИЕТО НА Ц.ЦВЕТАНОВ ,ЧЕ СЪДИИТЕ СА КОРУМПИРАНИ !!! ХАИДЕ СЕГА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ КАЖАТ СЛАВИ ТРИФОНОВ, ПЪРВАНОВ , СТАНИШЕВ , ЯНЕ ЯНЕВ , Р.ПЕТКОВ, ОВЧАРОВ !!! ТЯХ ТОВА ГИ УСТРОЙВА !!! ТОВА СТАТУКВО УСТРОЙВА ХОРАТА ОТ МИНАЛОТО -КОМУНИСТИ , ЧЕНГЕТА НА ДС , КРАДЦИТЕ И РАЗБОЙНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!ТОВА Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!! А НАЙ-ГАДНОТО Е ЧЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С ПОЧТЕННИЯ БЪЛГАСКИ НАРОД !!! КАЗВАТ НИ НИЕ ЩЕ КРАДЕМ , ВИЕ ЩЕ НИ ТЪРПИТЕ ,ЗАЩОТО И СЪДА ПОСТАНОВИ ЧЕ СМЕ НЕВИННИ !!
446
0
 
6
 
! Отговори
kar4ev преди 13 години
bratq bulgari mai shte stane kato v tunis
445
0
 
14
 
! Отговори
хидроинженер преди 13 години
НЯМА ЛИ КАПКА МОРАЛ В БЪЛГАРСКИЯ СЪД. ОТ ДВЕТЕ ПРЕДЛАГАНИ ИСТИНИ СТАХЛИВИТЕ МОРАЛНО ПРОПАДНАЛИ СЪДИИ У НАС ДОСЕГА ВИНАГИ ВЗИМАТСТРАНАТА НА МУТРИТЕ И ПАРИТЕ. ГАЛЕВИ,МАРГИНИ,ДОГАН, РУМЕН, ГОЦЕ И Т.Н. НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТ В СЕМЕЙСТВАТА СИ. НАЗРЯЛ Е МОМЕНТА ДА СЕ ИЗМЕТАТ ОТ ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ СИ СЛУЖБИ. А КОЛКОТО ДО АГРЕСИВНИТЕ СЕГАШНИ БАНДЮГИ, СИГУРНО Е ЧЕ ЩЕ ХОДЯТ ПРИ ПРЕДШЕСТВЕННИЦИТЕ СИ, БОГ ДА ГИ ПРОСТИ.
444
1
 
18
 
! Отговори
Браво на ВАС ! преди 13 години
Има ли начин народът да даде Върховния административен съд на европейски съд? Народът срещу ВАС ? Доган може да не е в конфликт на интереси, но всички интереси на ВАС са в конфликт с човешкия морал на българина. Срам ме е за държавата ми!
443
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 13 години
Не свършиха ли продажните клакьори?
442
0
 
14
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
4) Съдбата на ГЕРБ ...И на тези избори, чрез редица промени на избирателния закон, чрез масови фалшификации и незапомнено тотално гласуване на "изборните туристи", (93 000 в Турция и над 80 000 само в Кърджалийско), МИТ пак не допусна една партия да вземе мнозинството от поне 121 депутата. ГЕРБ има 116, с 5 по-малко. Следва продължение ...5) Възхода на ДПС ...Крайния печеливш от тези "партньорства", както виждаме са само турко-ислямистите. Които имат вече 611 000 гласа и почти се сбъдна прогнозата ми, че могат да вземат второто място на БСП. Разликата е само 2 мандата ! БСП е с 40 депутата, а ДПС с 38 .... Нищо не пречи на Доган да купи 3-*** депутата от БСП, които да се обявят за "независими" Нека ГЕРБ, РЗС и други запомнят крайния извод:"Който се е гушнал с ДПС - все е гушнал букета"
441
3
 
16
 
! Отговори
Хан Крум преди 13 години
Отидете хора на митинга на БСП пред народното събрание през март и подкрепете хидро инженера Доган, симо Секс КобургГорски, Трактора, СерГей и цялата банда окрала България. нека депесарите си крадат острови по Дунава, да си присвояват язовири, да крадат енергетиката, заводите и всичко направено с парите на българския народ. За съжаление компания им прави техния естествен съюзник БСП, РЗС и НДСВ. Помогнете им отново хора. Към това ви призовава другаря СерГей. И си носете хомота.
440
0
 
16
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
още едно доказателсдво ,че в бг няма правосъдие.Отново ни направиха на маймуни.Срамувам се от такъв съд,който направи фелацио на Доган ефенди и сега трябва да гледаме самодоволната му мазна и лигава мутра,която не ходи на работа.Ми що да ходи ? -той е специалист от класа и си получава хонорарите/пардон подкупите/ Нека не бъдем повече МУНЧОВЦИ. иначе е жалко за идните поколиния
439
3
 
15
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ.... преди 13 години
...ЧЕ:ГОЦЕ-ДОНОСНИКА НА ДС,ПОМАКА-АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ОТ ДС,И ДОГАН ЕФЕНДИ--НАЙ-УСПЕШНИЯ АГЕНТ НА ДС ....СА ОТ ЕДНО ИСЪЩО КОТИЛО НА ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ , НАРЕЧЕНА:..."ДС НА БКП"!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ ЧУВСТВАТЕ ЛИ ,КАК ВИ ЛЪЖАТ, ЗАБЛУЖДАВАТ И ОГРАБВАТ ЕЖЕДНЕВНО ИПРИВАТИЗИРАТ ПОД МАСАТА С ПОМОЩА НА СИНЯТА ***, ИВАН КОСТОВ???!ТЕ ВИ ТИКАТ В "***" НА ЕВРОПА, УСТРОЙВАТ БОМБЕНИ ФОЕРВЕРКИ И ВИ РАЗМАХВАТ ФЛАШКАТА И ПРАШКАТА НА ПАТРАШКАТА !ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ТЕАТЪР НА БЪЛГАРИЯ !
438
3
 
16
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Не знам докога българите ще търпят разни комунисти и турци да ни тъпчат, и да обесняват колко били ГЕНИАЛНИ ПОЛИТИЦИ!Трябва най-накаря да има не затвор, а въже!!!
437
1
 
13
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
"Гарван гарвану око не вадел"..е казал народа!и"Един за всички, всички за един" ..
436
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 13 години
SMRADLIV FES ZATVOR ZA TEBE -DIPLOMAT BIL- NAMERIL SI DARJAVA KRIV4O
435
1
 
11
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Остана ли още някой, който да не е разбрал едно просто нещо ?Вече 20 години това добруджанско *** командори държавичкатаИ всички такива публични "герои" като Борко Барбекюто и Сидер Войвода,зад пердето всъщност цалуват *** бахур на Доган Бей