Без конфликт на интереси при Доган. Точка

НС ще трябва да му плати разноските по делото – 300 лв.
Обновена: 14 фев 2011 14:57 | 14 фев 2011 12:37,
535
Без конфликт на интереси при Доган. Точка
Снимка: Булфото

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган.

Това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г.

Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

ВАС бе сезиран за хонорара с доклад на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

През януари прокурорът по делото изтъкна като доказателство и изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан през 2009 г., където заявява: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата".

Адвокатът на Доган – Румен Еленски, обаче възрази срещу този довод с мотива, че е недопустимо да се правят изводи от политическо изказване, основано на хиперболи и метафори.

От парламентарната комисия "Антимафия“ обаче изтъкнаха, че въпреки че четирите консултантски договора са подписани преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, частният интерес не е ограничен във времето, а и по-голямата част от хонорара Сокола е получил през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
1
 
5
 
! Отговори
Zhylaw преди 13 години
В началото на този век не съществува по-смехотворна измишльотина от тая на демокрацията.Тя е съвсем толкова забавна, колкото бе комунизма в края на предходното столетие.
413
1
 
6
 
! Отговори
stonikov преди 13 години
a6kolsun,,,,,, ma6alla na tiq lizogazci. zatova si otiva BALGARISTAN
412
0
 
10
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Да живее Бългаеският съд ! Най-"справедливия"съд в света. Всяка страна си има мафия,нашата мафия си има страна...Мафиоти от всички страни,добре дошли в Чалгария/или АБСУРДИСТАН/както ви харесва...
411
0
 
6
 
! Отговори
,,възхитен' преди 13 години
Ашколсун на ВАС по справедливо решение не вземал откакто съществува!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
410
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако аргументите на прокоратурата са били до един като този цитат, нищо чудно, че Доган е спечелил делото. Пълни смешници.
409
0
 
8
 
! Отговори
Бургазлия преди 13 години
Мъни, мъни, мъните решават всичко!Имаш мъни, замерваш прости-туиращите съдии с пачки и си недосегаем.Сега могат спокойно да се запишат в групата на социално слабите съдии и в Приморско при чичо Митко.Той срещу порция индулгенция ще ги уреди с парцелчета на брега наморето.Но лошото е, че накъдето и да се обърнат ще виждат само "необятна морска пустош!А къде е по-добре да си заобиколен от бетонни хотелчета с по 500 стаи (справка небезизвестния далавераджия Велчев).Тия съдии са за оплакване!
408
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно мнение разпространявано от антибългарския сайт : actualno.c o mAZ SAM VE4E 6TASLIV GIAYR!!!!!!!BULGARISTAN E FEDERACIA!!!!!
407
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ахмед Доган: РАЯ СТЕ БИЛИ, РАЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ.
406
0
 
1
 
! Отговори
Велл преди 13 години
Ох!
405
1
 
13
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Сводника за 300 000 на 25години. А доган за 2 милиона му добавиха 300. Къф е извода? Ако че краднете - само на милиони, иначе, пилищарите у панделата. Браво, ашколсун, евала, машала, аферим, булгур правосъдие!! *** верно сте си ***, и душите ви ***, за това и живеете като *** и че си умрете ***! Ин шалааа! Досра ми се от думусщината ви!
404
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доган е можел да вземе парите на ръка, без да подписва договор, аквато е най-честата практика, в случая е платил 150 000 лева ДОД.
403
2
 
13
 
! Отговори
НЕ СМЕ ДОБРИ ХОРА... преди 13 години
......ИСКАМЕ ДА ГО УТРЕПЯТ ТОЯ, МРЪСЕН ДОНОСНИК НА ДС ---ДОГАН!ЛОШОТО Е , ЧЕ НЯМА СВЕСТНИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!!!ПРЕЗ КОМУНИЗМА И ПОСТ-КОМУНИЗМА , СЕ РАЖДАТ САМО ***...НИКАКВИ МЪЖЕ!ЗАТОВА ,БЪЛГАРИЯ Е "*** "НА ЕВРОПА!!!
402
0
 
9
 
! Отговори
ТЕМИДА преди 13 години
Абе добри хорица, четете де - четирите консултантски договора са подписани ПРЕДИ влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, какво различноот тричленката, да постанови петчленката...
401
3
 
18
 
! Отговори
Настрадин ходжа преди 13 години
Петчленният състав на ВАС застана на колене пред Доган. Той помилва главите им, пощипна ги по бузките и хвърли три сребърника в купичките пред тях, после вдигна глава към небето, благодари на Аллах, че е създал такива продажни люде и се прибра в боянските сараи. Петчленният състав на ВАС го изпрати с ръкопляскания и тежки въздишки на благодарност.
400
3
 
10
 
! Отговори
АПОЛИТИЧЕН преди 13 години
Съдът постанови : "Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган". Ами я си наврете главите в ана;лното си отверстие и викайте, колкото ви въздух стига:))))) хахахаххахПС: Не забравяйте да си поемете въздух, докато главата ви е отвън.... муууухахаха
399
0
 
6
 
! Отговори
до 405 преди 13 години
е бива развинтено въображение, ама да твърдиш, че ВАС е подчинен на САЩ и затова са оправдали Доган си е научна фантастика. Дори беззъбите дядковци на Позитано ще ти се смеят.
398
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей..няма управия в тая държава...взел 2000000 лв. и нямало интереси!!!!!!!!!!!!! е какво трябва да се случи повече от това...долу дпс и техните лакеи,долу бсп и герб....нищо не направиха герб власта е в тях..имат много депотати а един закон не вкараха като в белите европейски старни...токлова ли е просто да приемем законите на една Франция или Германия.но нашите депотатчета и политици нямат файда от тия закони,ама това е чудо преемат един закон и после го праменят 2-3-4 пъти,с цел да им е удобен
397
5
 
2
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
Това е октопода за който говори Цветанов и за съжаление изглежда е по- силен от държавата. Мажете дупетата, голям х.й се задава :)
396
0
 
3
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Ami to v Bulgaria niama prestupnost vuobshte!Vsichko si e durjavna politika - durjavata na mutrite i shuro-badjanacite!Narode na Bulgaria, napuskaite masovo tazi zagubena durjavica!(ili pone se vdigaite na protesti i si iskaite pravata, samo taka shte se opravime!!!):(
395
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ДОГАН си е направил държава за лично ползване ...а другите да го ...