Как да е лъгал Красьо, като не знаел що е магистрат

Стойко Стоев разказа пред съда за 7-годишното си познанство с Георгиев
Обновена: 16 юни 2011 15:17 | 16 юни 2011 15:16,
100
Как да е лъгал Красьо, като не знаел що е магистрат
Красимир Георгиев. Снимка: Булфото

Станалият печално известен като "кадровика" на съдебната власт Красимир Георгиев – Красьо Черния, не е знаел значението на думата магистрат по времето, по което вече е бил обвинен в лъжесвидетелстване.

Това разказа пред Софийския районен съд Стойко Стоев – бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС), който в края на 2009 г. подаде оставка заради контактите си с плевенския бизнесмен, а впоследствие бе уволнен и от Софийския военноокръжен съд.

Още по темата

Стоев даде показания по делото за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев. Според обвинението той е отрекъл пред прокурор да познава магистрати, но разпечатките на телефоните му показаха разговори с десетки съдии и прокурори, кандидатствали за ръководни постове в съдебната система.

Днес Стойко Стоев каза пред съда, че познавал Красьо от седем години, но не можа да си спомни конкретния повод, по който са се запознали.

Обясни, че двамата се срещали един-два пъти седмично, а поводът за контактите им често бил център за деца с пареза, с чието изграждане се занимавал Стоев. Красимир Георгиев пък имал средно строително образование.

Бившият член на ВСС допълни, че той е запознал Красьо с колегата си Иван Димов, но нямал впечатление плевенчанинът да е разбрал, че Димов също е член на съвета.

Стоев разказа още, че след развихрянето на лобисткия скандал във ВСС Красьо отишъл при него и му споделил, че е обвинен в лъжесвидетелстване. Плевенският бизнесмен, който бе докторант на Стопанската академия в Свищов, попитал също какво е „магистрат“.

Едва в този момент Стоев разбрал, че неговият познат всъщност е „черничкият човек с ланците“, както го нарече членът на ВСС Иван Колев, когато изнесе пред медиите аферата с купуването на гласове във ВСС за изборите на висши магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
КАЛИ преди 12 години
СВИЩОВСКАТА АКАДЕМИЯ Е КОРУМПИРАНА ЦЯЛАТА- ОТ НАЙ - МАЛКОТО АСИСТЕНЧЕ ДО НАЪ-- ОТГОРЕ , АТОЯ ПЕДЕРКО НЕ БИВА И ДА ЧУВАМЕ ЗА НЕГО, ТОВА ПРОЙЗВЕЖДА КОРУПЦИЯТА В СВИЩОВ-- НЕКАДЪРНИЦИ
99
0
 
3
 
! Отговори
Стопанска академия преди 12 години
Абе Красьо голем шамар ми отлепи на стопанската академия в Свищов. Беше докторант, научен ръководител ти беше най-скандалния ректор в историята на училището, дисертацията ти беше написана, а ти не си знаел кво е магистрат. Дано не кажеш че не знаеш и какво е магистър, че завърши с пълно 6, а може да се окаже, че не познаваш цифрите.
98
0
 
3
 
! Отговори
Оь на баби тъпото преди 12 години
Дали вече знае какво е назначавал Църнио? Онова, как му беше името - магистрати де, не магистрали....
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"магистрат" не е знаел какво е, но "подкуп" е знаел
96
0
 
3
 
! Отговори
ами да преди 12 години
Всеки, с номера си!Мургина пък се оперира ,....от срам ,Масларова сигурно ще забременее ,и няма да резбере ,...номера ,номераааа !
95
0
 
8
 
! Отговори
Боб преди 12 години
Ами щом не е знаел да го оправдаят. Човешко е..Аз незнам какво е червен светофар, данъци, дрога и убийство.
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майката са си *** всичките ***. За мезе ни вземат - център по пареза, не знаел що е магистрат. По-нагли са и от БеСеПедерасите
93
0
 
2
 
! Отговори
ABE BALGARI преди 12 години
AKO EDIN CADIQ RE6I,4E KRACU 4ERNIQ E BQL I 4ICT KATO CALZA,TAKA e ZA^TOTO CADIITE CA NAD GOCPOD.
92
0
 
11
 
! Отговори
norm преди 12 години
Оставете Красьо,той е ясен,вижте как един бивш висш магистрат,добрал се до пост благодарение на Красьо или нему подобни ни взема за мезе.Малките деца вече знаят какво е магистрат,а докторант-не.***.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО МАГДАЗапази си мнението за черничкия за теб.Толкова е свестен,толкова е честен,толкова е добър и още толкова суперлативи......пък е затънал в корупцията на *** до шия.Ама то парите какво ли не правят...или вие случайно с него ядете праз и сланина,както хилядите други българи?
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя гнусар бих му разбил муцуната с удоволствие и бих погалил ***.ата му с една част от тялото ми.Те за друго не стават - той да го биеш, нея да я еб..!***
89
0
 
11
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Молим ви, приемете ни Шенген!Обещаваме, отборът ще е подменен!Ще бъде друг, ще бъде нов,за кражби и измами по-готов.
88
0
 
7
 
! Отговори
към 78 преди 12 години
Магда, защо не му връзваш вратовръзка всяка сутрин като в холивудските романси,ходи като разпасан ?
87
0
 
9
 
! Отговори
Серго преди 12 години
Чисто е момчето бе! Като дойда пак на власт, ще го направя правосъден министър!
86
0
 
2
 
! Отговори
Боби Цанков преди 12 години
Докато ми казваше това, до масата дойде шофьора му. Изненадах се. Та това беше Цецо Близнака, който возеше преди години главния прокурор Никола Филчев.- А, Цеци как си бе? - зарадвах се аз, тъй като не го бях виждал поне 5 години, от времето, когато беше командирован от НСО при мен.- Благодаря, добре съм. Сега съм при Краси. Много добър началник е - натегна се той.Красьо взе кутията Кохиба от ръката му и ми я подаде.- Това е в знак на уважение към теб. Сега искам да поговорим за нещо -
85
0
 
3
 
! Отговори
Боби Цанков преди 12 години
- Здрасти, аз съм приятеля на Милен - каза Красьо с усмивка.- Приятно ми е, Боби отговорих докато му подавах ръка.- Красимир се казвам, може ли да седна?- Разбира се, заповядай - поканих го аз.- Виждам, че си любител на пурите, чакай малко - каза той и извади телефон Верту. Набра някого и му нареди да донесе една кутия в сладкарицата. - Понеже много съм те слушал по радиото и ме кефиш, ще ти направя подарък.
84
1
 
1
 
! Отговори
Боби Цанков преди 12 години
знае, че сме приятели - каза Милен. - Можеш ли да поговориш с него?- Разбира се, твоите приятели са и мои отговорих. - Кой е?- Краси се казва, много голям пич - каза Велчев. - Сега ще му кажа да дойде при теб.Затворихме телефона, а аз се огледах кой ли иска толкова да се запознае с мен, че чак звънка на Милен Велчев. След около минута към масата се приближи не много висок, но набит мъж, около 26-27-годишен.Беше облечен в синкава риза на петна, разкопчана до третото копче и дънки.
83
1
 
1
 
! Отговори
Боби Цанков преди 12 години
Бях седнал в сладкарницата и разпалвах пурата си когато телефонът ми звънна. Беше бившия финансов министър от правителствто на НДСВ Милен Велчев.- Охо, как си, г-н министър? - пошегувах се аз.- Е, вече съм обикновен депутат, но благодаря, добре съм - отвърна той. - Ти нали сега си в Японския?- Да, да не си видял колите отвън? Ела да пием по нещо, ако си наблизо - поканих го аз.- Не, имам работа, обаче един човек е в сладкарницата през една маса от теб и ми звънна, защото знае, че сме
82
1
 
2
 
! Отговори
Боби Цанков преди 12 години
Беше зимата на 2007 година. По онова време еднолично управлявах дружеството Юнайтед медия, в сянка разбира се. Под шапката му бяха телевизиите 7 ДНИ и Здраве ТВ. Работният ми ден започваше в 6.30 часа, когато вече бях в студията за да проконтролирам сутрешния блок и свършваше около полунощ, когато стартираха прословутите есемес игри. Рядко намирах време да седна и да остана сам със себеси. В онзи ден раздадох задачите и тайно избягах до Кемпински.
81
1
 
7
 
! Отговори
КАКВОООО..–? преди 12 години
Красьо ,нищо не знае ,ама н-и-щ-о,дори и парите не познава ,я го питайте ?