Панаирът пак в ръцете на Гергов

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд
11 юли 2011 18:00,
92
Панаирът пак в ръцете на Гергов
Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив отхвърли решението на Пловдивския окръжен съд, което връщаше Международния панаир в Града под тепетата на държавата.

Апелативните магистрати признаха бизнесмена Георги Гергов за мажоритарен собственик на панаирния комплекс и констатираха, че той е придобил обекта по законен начин.

Съдът прие, че двете увеличения на капитала на Панаира с близо 28 милиона лева са законни. По този начин дружеството „Пълдинтур инвест” стана собственик на над 50 процента от капитала.

"Решението на съда е в полза на Пловдив, надавам се оттук нататък да работим спокойно и да няма спекулации около собствеността на Панаира", заяви пред Dnes.bg бизнесменът Георги Гергов.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че проверка на Министерството на икономиката констатира сериозни нарушения при приватизацията на Панаира. По тази причина държавата поиска да си върне контрола над дружеството.

Министър Трайчо Трайков обясни преди повече от година, че по време на общи събрания на Международен панаир Пловдив, проведени през декември 2006 и март 2007, неправомерно е увеличен делът на "Пълдинтур инвест", или поне има "сериозни съмнения“ за неправомерността.

Пловдивският окръжен съд прецени в началото на февруари, че има налице скрита приватизация, защото за намаляването на държавното участие не е била уведомена Агенцията за приватизация, и върна Международния панаир под тепетата в ръцете на държавата.

Решението на апелативните магистрати може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
19
 
! Отговори
Emo преди 12 години
България, си остава една Комунистическа държава. Кремъл продължава да звучи в ушите на скараната съдебна система. Благодарение на нея , Гергови ще обират държавата.
68
1
 
25
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 12 години
ВСИЧКИ СЪДИИ ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ!!!!
67
3
 
23
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
В държавата на свините свинарите са на мода...
66
3
 
0
 
! Отговори
костов преди 12 години
67 , мислишли ,че не знам ?
65
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя свинар - комунист стана милионер по времето на иван костов
64
1
 
22
 
! Отговори
справедлив преди 12 години
Браво на Апелативният съд.Имат добре угоено прасе за Коледа с лика на Гергов.И им пожелавам дълъг и уморителен запек.
63
2
 
10
 
! Отговори
ISTINATA преди 12 години
TOVA VE4E NAPALNO PRELIA 4A6ATA ... E GA TI I MO6ENNI4ESKATA DARJAVA , E BAH TI I POMIINATA IAMA ... POVRA6TA MI SE !!! ... TAZI GAD SASIPA I PANAIRA , SASIPA I OSTANALOTO OT GRADA NI ... A SEGA 6TIAL DA SE KANDIDATIRA ZA PREZIDENT ... ZATVOR ZA TAKIVA , KATO GERGOV !!! ... NAPRAVETE EDNA ANKETA SRED PLOVDIV4ANI I 6TE RAZBERETE ZA KAKVA SMRAT STAVA VAPROS !!!
62
3
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ако пък става въпрос за това, кой може да върши работа...в това правителство има само един истински професионалист/експерт...неполитик, който си гледа задачите и това е Росен Плевнелиев, според мен...няма да давам оценка на останалите, но бих се доверил само на него!!! Н ебях виждал от 16-17 години да се чистят пътни канавки и зеленина около междуградски и междуселски пътища...е, пътувам постоянно и това виждам...когато фактите говорят и боговете мълчат...
61
1
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Не знам друго, но знам със сигурност, че ако някой реши да продаде някой от международните панаири в Германия - в Кьолн, Берлин или Хановер на когото и да е при един търг там, няма да гледа само политическата принадлежност и парите, но и интелигентността и с каво се е занимавал преди това...едва ли ще го продадат на свинар, който пере парите на Ангела Меркел например...а тя пари не пере...може би! Само всевишният знае...
60
2
 
16
 
! Отговори
one преди 12 години
Не отдавна посланиците на САЩ и Германия казаха,че тук съда съди бедни и богати по различен начин.Петата колона на империята на злото изрева мощно разни *** им пригласяха.Ето го поредното доказателство ***.
59
1
 
5
 
! Отговори
DA PITAM преди 12 години
KVO SE SLUCHVA OBIKNOVENNO S HORATA NA GOCE
58
1
 
20
 
! Отговори
Kотоошу преди 12 години
Дъъълллггатаа ръка на ГОЦЕ...
57
1
 
9
 
! Отговори
Е-е-е-е преди 12 години
Гергов само обществените *** не притежава... Може вече и да ги притежава... А, или само им консултира проблемите с канализацията... Панаирът днес, а циркът утре...
56
1
 
6
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
TO DOBRE MI KAT VLEZE ONIA ZAKON KVO SA PRAIM
55
3
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ако пък става въпрос за това, кой може да върши работа...в това правителство има само един истински професионалист/експерт...неполитик, който си гледа задачите и това е Росен Плевнелиев, според мен...няма да давам оценка на останалите, но бих се доверил само на него!!!
54
2
 
2
 
! Отговори
Blind Temida преди 12 години
Wel to Bulgaria.....
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е български съд, осъдиха Мануела да заплати на Максим, и подариха панаира на Гергов. За сметка на това една съдийка публично се обиди, че сме слагали в графага корумпирани и *** всички съдии, защото може би имало и такива, които не са корумпирани....а от Българския-хелзингски комитет искат да съдят България, че Цветанов иска имената на съдиите, които пускат мафиоти и убийци на свобода да се публикуват. Баси правораздаването, а ВСС, което е частно ООД на гоце? - и те протестирали.
52
2
 
9
 
! Отговори
за 47 преди 12 години
И *** върши работа и няма как да те закопчеят по параграфа за оръжие, а само за хулиганство..
51
1
 
24
 
! Отговори
Отчаян преди 12 години
Абе имаме хубави съдии, хубави хора са...не им се свиди, дават на кого панаир ,на кого глоба за 16 милиона откраднато ДДС ,на кого 3 години за кокошка....
50
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лайте по форумите като песове срещу месечина, невиждате ли че всичко и навсякъде е укопирано и обсебено от бивши и настоящи *** и техни лакей, да сте чули и видели от тяхните деца някое да е било или да е без работа. Е а огледайте се па ми драскайте тогава.