Панаирът пак в ръцете на Гергов

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд
11 юли 2011 18:00,
92
Панаирът пак в ръцете на Гергов
Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив отхвърли решението на Пловдивския окръжен съд, което връщаше Международния панаир в Града под тепетата на държавата.

Апелативните магистрати признаха бизнесмена Георги Гергов за мажоритарен собственик на панаирния комплекс и констатираха, че той е придобил обекта по законен начин.

Съдът прие, че двете увеличения на капитала на Панаира с близо 28 милиона лева са законни. По този начин дружеството „Пълдинтур инвест” стана собственик на над 50 процента от капитала.

"Решението на съда е в полза на Пловдив, надавам се оттук нататък да работим спокойно и да няма спекулации около собствеността на Панаира", заяви пред Dnes.bg бизнесменът Георги Гергов.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че проверка на Министерството на икономиката констатира сериозни нарушения при приватизацията на Панаира. По тази причина държавата поиска да си върне контрола над дружеството.

Министър Трайчо Трайков обясни преди повече от година, че по време на общи събрания на Международен панаир Пловдив, проведени през декември 2006 и март 2007, неправомерно е увеличен делът на "Пълдинтур инвест", или поне има "сериозни съмнения“ за неправомерността.

Пловдивският окръжен съд прецени в началото на февруари, че има налице скрита приватизация, защото за намаляването на държавното участие не е била уведомена Агенцията за приватизация, и върна Международния панаир под тепетата в ръцете на държавата.

Решението на апелативните магистрати може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
27
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ГЕОРГИ ГЕРГОВ решил да си направи PR за президентските избори като народен човек, позирайки за снимка пред журналисти в свинарника си. Събрали се редакторите на вестника пред снимката и започнали да дават разни предложения за текст под снимката- "Гергов успешно отглежда ***"; "Гергов и свинете му"; "Гергов развива бизнес със ***"; "Гергов сред свинете" и т.н. Накрая всички се обединили под единен текст за снимката "Гергов, третия отляво надясно"...
48
6
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Аз и Боко и вДянков не хараесвам, но никой не ме пита...нали си гласувате партийно...но го ядем всички дебелия...като има ***...
47
1
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
до 45: Що бе, смяташ, че Гергов е най-подходящия собственик за панаира ли...? Гоцее, да не си ти бе???
46
1
 
20
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
Срещу мафията в България само с огнестрелно оръжие.
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и Бойко му скача скача па нищо не направи Долу Герб и БСП
44
7
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
Биваше да останеш завинаги там където си бил през последните пет дни. Форумът може и без тебе.
43
3
 
9
 
! Отговори
гадател преди 12 години
Апелативните магистрати признаха бизнесмена Георги Гергов за мажоритарен собственик на Пловдив - 2012Апелативните магистрати признаха бизнесмена Георги Гергов за мажоритарен собственик на България, която се преименува на Свинария - 2013 г.ДА ЖИВЕЕ СВИНАРИЯ
42
19
 
2
 
! Отговори
До пост № 39 преди 12 години
Оставете свинаря Гергов, той е купил панаира, като си е платил за това. Има обаче друг свинар от с. Банкя, който стана премиер. Той е по известен с това , че носи по няколко чифта ножици в джобовете си, отглежда картофи, държи кучета на синджир и яде свинска мас на филия посипана с червен пипер.
41
3
 
28
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Нямаше ме 5 дни в България, а и нямах възможност и време да влизам в нета през това време...влизам днес и ...УЖАС...свинаря е човека, който е най-подходящ да стопанисва Пловдивския панаир...някой в ЕС казал, че сме най-тъпите и образователната ни система не струва...това си го знаем, но лошото е, че продължаваме да се пързаляме по наклонената плоскост...а тя свършва с пропаст...свободно падане...даже и бънджи няма!!!
40
2
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
То ,да си кажа де...прасета, свинар ги гледа най добре!...Кво му е лошото на Гошо за президент?...
39
3
 
30
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Абе вие тоя свинар Гергов, виждали ли сте го...щом свинари си купуват международен панаир, известен в цял свят правете си сметка...МАЙКО БЪЛГАРИЙО...ГОСПОД да те пази!!!
38
2
 
25
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Абе вие тоя свинар Гергов, виждали ли сте го...щом свинари си купуват международен панаир, известен в цял свят правете си сметка...МАЙКО БЪЛГАРИО...ГОСПОД да те пази!!!
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страната на неограничените възможности. Е как да не и теглиш майната на тая "страна"!
36
17
 
4
 
! Отговори
Апелативен Съдия преди 12 години
Прочетох коментарите до тук. Виждам, че някои от участниците са притеснени от Решението на ПАС. Оставете Георги Гергов да се блъска с Панаира. Дайте един галон студена минерална вода на министър Трайчо Трайков и му кажете, че Гергов го поканва да открие Есенния пловдивски панаир. По време на откриването Гергов със сигурност ще му няколко галона със студена вода. Или панаира за Гергов , а студената вода за министър Трайков. Поздравявам Георги Гергов.
35
1
 
31
 
! Отговори
агент Гоце преди 12 години
Няма място за притеснение, другарю Гергов. Във Върховния касационен съд са само мои, верни другари, лично назначени.
34
1
 
11
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО...? преди 12 години
СЪДЪТ МУ ГО,...ПОДКРЕПИ!А ЕВРОПА ТРЪГНАЛА ДА "ОБИЖДА "----БГ ....СЪДА !АЙДЕ ДЕ ,КЪДЕ СМЕ НИЕ ,А КЪДЕ СА ТЕ ------КОЙ ЛИ Е ПО-ГОЛЯМ ИНАТ ?
33
2
 
7
 
! Отговори
sunny day преди 12 години
Наистина пак панаирът го прави Гергов.
32
1
 
28
 
! Отговори
още българин! преди 12 години
Абе народе, толкова ли си *** и изтъпял, че когато и Гошо Свинаря ти го предлагат за президент, пак да се хващаш!/гледам многото плюсове в подкрепа на ***/...Живея в България и не знам как облъчиха хората,да не могат да отделят черно от бяло!!!
31
3
 
4
 
! Отговори
Къде е... преди 12 години
Къде е Цецко ?
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Готина държава,с готини хора и готини политици.