Ашим Асан ще лежи в затвора за побой на пловдивския мюфтия

Още петима души са осъдени за боя пред Джумая Джамия преди дни
17 сеп 2011 18:12,
80
Ашим Асан ще лежи в затвора за побой на пловдивския мюфтия
Снимка: Архив, Булфото

Вече бившият шеф на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан ще лежи 2 години в затвора, след като получи ефективна присъда по делото за побоя над районния мюфтия Осман Хилми и Селим Мехмед.

Синът му Фаик пък бе осъден от Пловдивския районен съд на 2 години и половина лишаване от свобода. Двамата и още четирима души са пребили Осман Хилми и Селим Мехмед, като са им нанесли леки телесни повреди и са възпрепятствали религиозните им свободи, е заключението на магистратите.

В понеделник шестимата мъже бяха задържани след боя пред пловдивската Джумая джамия. В основата на конфликта стои спор за имот между два враждуващи лагера.

Районният мюфтия на Пловдив Осман Хилми и негови хора от Кърджали се опитали да влязат във владение на Джумая джамия в неделя срещу понеделник вечерта, но срещнали съпротивата на сегашното ръководство.

Двата лагера си разменили няколко удара с юмруци. Намесата на полицията е предотвратила по-голямо сбиване, след като от „Столипиново” към центъра на града тръгнали около стотина души, въоръжени със сопи, за да участват в сбиването.

Още по темата

Според местната полиция провокатори на боя са именно Ашим Асан и синът му Фаик, които миналата седмица бяха осъдени на 750 часа общественополезен труд, след като пребиха белгийски богомолец.

Асан е давал указания кой от хората да бъде бит при инцидента пред мюсюлманския храм.

„Образно казано колегите от четвърто районно бяха вдигнали ръце от баща и син”, коментира пред Dnes.bg шефът на МВР-Пловдив Тодор Чонов. Той уточни, че до момента в полицията има над 50 преписки срещу Ашим Асан и сина му.

„Делото се разгледа по реда на съкратеното производство, при което подсъдимите признават обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира”, обясни говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Един от съучастниците на бащата и сина в боя – Смаил Мехмедов, бе осъден на 1 година затвор. Другите трима обвиняеми са с условни присъди.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
[циганьоре]
49
3
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
Това е мирния ислям
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"хубава" работа ама ***
47
3
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
До 51-ви48-ми може да е неграмотен, но поне не е *** като 42-ри.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе някой ще ми каже ли, така и не разбрах - тия какви са там и защо го биха този белгиеца?
45
2
 
4
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
:)Не му мисли.Пиши на латинец,дори и гтехническа грешка да направи господата няма да забележат.А и щмож да им успориш забележката......
44
2
 
6
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
А !Дразниго точката господин анонимния!А ни те дразни това че те изкарват с ТР рода.
43
2
 
4
 
! Отговори
BALGARIN преди 12 години
TUKA MAI MNOGO MALOUMNITSI IMA.......MNOGO BIH ISKAL DA PI6A NA BALGARSKI AMA TUKA VAV ISPANIA NITO TE PI6AT NA TEZI BUKVI NITO VAV KOMPIUTARA GI IMA.......OSTAI
42
2
 
7
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Колко сме жалки понякога.Например когато човек направи техническа грешка а не правописна.Предпочитаме да ни изкарът роднина с ТР ама не,точка та точка.Да видях че съм пролуснал една буква но това е несъзнателно.По добре буква отколкото с ТР рода.И се извинявам може да съм неграмотен но съм Българин.По добре да съм неграмотен самоуважаващ себеси Българин,отколкото -ПРОДАЖЕН ОБРАЗОВАН БЪЛГАРИН
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей го още един *** 48! Пълен профан и ***! Ти да не си *** бе? Именно те пишат като гарги като тебе!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешките дразнят! Точките не са за подценяване, още повече, че не касае само точките, а неграмотността ти изцяло!Навремето за наказание на престъпник изпратили писмо от едно село на съдията в големия град, който отвърнал: "Да се остави не да се обеси". Но тъй като не поставил запетая, не разбрали "Да се остави, не да се обеси!" или "Да се остави не, да се обеси!"Не ми е приятно, когато турците установяват тук, че българите сме по-неграмотни от тях, относно родния ни език!
39
4
 
2
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Не съди по себе си за ругите уважаеми.А виж какво несъм умен.Знам си рода.Затова и в разни форуми не излизам анонимно или с разни букви и числа.ПРЕДИ ВСИЧКО АЗ СЪМ БЪЛГАРИН.
38
7
 
2
 
! Отговори
DO 42 преди 12 години
ABE TI SI MNOGO UMEN I OTVOREN KATO TURSKI ZADNIK BE.....NALI SI IM RODNINA....DA TA E........VAV SELIANINA NEGRAMOTEN
37
3
 
3
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Ти уважаеми господине за една точка ли си?Ами накой точки човек ги пропуща когато прочете че го правят рода сТР ето ти твойте .......................................................
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и бълХарите - велика държавица и народец!
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Истанбул се вижда направо Виена. По средата е празно.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти научи първо български и след това правопис!себе сивръЗкине значислед България точка.
33
5
 
4
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Говори само за себеси за роднинските връски с ТР.Бащати ако е ТР на теб това незначи че е на цяла България
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в Германия живеят 3 милиона турци. Колкото са българите в България. Булгария е задният двор на Турция. Също и задни(ка)я на Европа и Русия. Понеже е лилипут.ска по мащаби. Земя, като една човешка длан. Кой кого откъде е в състояние да изгони?!Съдбата на тукашното неселение - българи - на изчезване и в Червената книга Турци - и в Турция и в Б-я и навсякъде по света. РОМИ - ето на кого ще принадлежи за в бъдеще държавата ни. И по-добре отново турска, отколкото ромска! Поне сме роднини с ТР!
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a az mogali da vi go zabiya v gyaurskite usti4ki 6te gorete v ada pedali mrisni