Вальо Бореца остава в ареста

Стана модно да не си връщаш заем с оплакване до МВР, обяви адвокатът му
Обновена: 28 яну 2012 18:56 | 28 яну 2012 18:32,
63
Вальо Бореца остава в ареста
Валентин Янев в съда. Снимка: БТА

Специализираният наказателен съд остави в ареста Валентин Янев, известен с прякора си Бореца.

Той бе задържан преди два дни в добилата особена популярност операция Р.А.Л.И.Ц.А. за заплаха за убийство и рекет.  Според обвинението, Бореца е изнудвал лице с инициали Д.В., за да му даде общо 3 800 лв.

Янев беше арестуван заедно с още трима души на ул. "Самоковско шосе" в столичния квартал Горубляне в момент на получаване на 3000 лв.

Съдия Аделина Иванова реши да не допусне журналисти в залата, тъй като по делото са приложени данни от специални разузнавателни средства.

Според нея може да се направи обосновано предположение, че Валентин Янев е извършител на престъплението и има опасност да се укрие.

Адвокатът на Янев - Лъчезар Таков, коментира, че в случая става въпрос за неуредени финансови отношения. По думите му е станало модно, когато не искаш да върнеш заем на някой да се оплачеш в полицията.

Ако обвиненият реши да обжалва решението, това може да стане на 3 февруари пред Специализирания апелативен съд.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
wasd преди 12 години
Aman - gnusna rabota!
50
1
 
6
 
! Отговори
ммм преди 12 години
мимо няма лошо...лев си и кво?бил нежен,а не гей?*** мръсен...от такива като теб в парламента сме стигнали до тук...
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da vi pi.kam na zaglaviqta, re4nika vi e kato na mahlenski klykarki ot 94-a. valio boreca, niki- vietnameca, kiro qponeca, go6o - 4e4eneca, i vlado sus zeleniq moskvi4 ot lulin..znaete li go...a kak da ne go znaete be, edin zelen moskvi4 kara, ot edno selo sme s nego
48
1
 
6
 
! Отговори
Мимо преди 12 години
Имам си сериозна връзка и се обичаме, така, че ще отклоня предложението ти. Пък и долавям в това предложение нотки на сарказам, тоест се подиграваш по-скоро с мен, отколкото да си сериозен, което не ти прави чест. А и не излизам с непознати, понеже е опасно начинание, а аз съм предпазлив.Извини ме, ако греша! :)
47
0
 
5
 
! Отговори
Malchugan преди 12 години
Mimcho, izvinivai brat, priznavam ne biah prav !kvo sha kajish da izlezem niakoi pat ? Kafe, kino - kvoto kajesh ;)
46
1
 
7
 
! Отговори
Мимо преди 12 години
Е аз няма как да попадна в арест или затвор, понеже не съм способен на престъпни намерения и като цяло съм изцяло примерна и миролюбива личност. Ясно ми е, че на такива места ще съм жертва на насилие в цялостния смисъл на понятието и радостта на престъпниците, ще е ужас за моето крехко и нежно тяло. За щастие това никога няма да се случи. И не съм миличка, а миличък - все пак съм мъж, малко, или много :)))
45
0
 
7
 
! Отговори
333 преди 12 години
Мими спокойно бе пич,ти се радвай че не ти се е налагало да попадаш в арест или в затвор....че щом си нежничък,там със сигурност ще ти се израдват.....да се пазиш миличка,айде и успех.
44
0
 
5
 
! Отговори
Мимо преди 12 години
Не аз съм недостойния.....аз съм само слабия и беззащитния - а недостойния е този, който парадира своята личност и мъжество, тъпчейки и газейки слабаците - такива като мен - все едно слон да стъпче теменужка и да се гордее с това. Това е срамно. Не забравяйте, че всички сме хора на този свят и слънцето грее еднакво и за мен и за теб и за всеки......... и с насилие нищо добро не се постига...............
43
2
 
4
 
! Отговори
Мимо преди 12 години
Не съм ти зайче, а относно рекета, не съм плащал такъв за щастие много отдавна. Но си признавам, че винаги бих плащал, за да не ме пребият, понеже не нося на бой - не всеки е мъжкар и способен с юмруците. Аз лично не съм мъжкар и доста съм си патил заради което - деликатен и нежен съм, поради което са ме мачкали не веднъж. А мъжкар ли е питам този, който бие слаби и беззащитни хора като мен и се възползва от това? Точно тук се губи достойнството, за което "54-Malchugan" попита.
42
1
 
1
 
! Отговори
Malchugan преди 12 години
44 ti za dostoinstvo neshto chuval li si
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44Малко са те били моето зайче.Който веднъж плати рекет ЩЕ ПЛАЩА ЦЯЛ ЖИВОТ.Ти си балък по рождение.А кой ще те граби и *** НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.Все ще се намери кой да свърши тази работа.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aбе какви са тези та толко много медиийно внимание.Чак пък били използвани СРСта?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
37Ама ти си много заблуден/а бе!На този със ИЗРИЧНО му е ЗАБРАНЕНО да се занимава с политици.Това специално се прие като промяна малко преди да гласуват закона.
38
1
 
5
 
! Отговори
До к.45 преди 12 години
Циркът трябваше да се открие с делото Октопод. Само че основният обвиняем е човек с много дълбоки джобове и с внушителни връзки, достигащи до експрезидента. Като че ли има и хош-беш и с някои влиятелни особи от Софийския апелативен съд. Затова лелките и стринките от СГС го взеха при себе си : хем да изпълнят някое поръчение "отгоре", хем да не го прилапат тези от СНС, хем да отръскат джобовете на Трактора, грешка, на видния учен-икономист, доцента от УНСС Ал Петров!
37
1
 
6
 
! Отговори
до Б.Борисов преди 12 години
САМО ДА ПОПИТАМ ,НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ОТКРИВАТЕ ЦИРКА СЪС ДЕЛО СРЕЩУ ГОЛЕМИЯТ МАРГИН ?
36
6
 
16
 
! Отговори
Мимо преди 12 години
Да го затварят и да не излиза никога този ***. Точно негов приятел преди доста години ме преби жестоко в училище само защото не му харесваше облеклото ми ( винаги с костюм ) и също, че бях зубар. После плащах рекет всяка седмица, за да не се повтори побоя. Въпросния бияч беше с 3 години по-малък от мен и освен, че ме преби, ми натрапи идеята, че е човек на Вальо Бореца и аз нямаше какво друго да направя, освен да си плащам рекета. Имам лично основание да мразя тази заплаха за обществото.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakv arest napravo vajeto i kyrshyma za takiva boklyci
34
1
 
14
 
! Отговори
Мирослав Янев преди 12 години
Вие от СНС не знаете какво да правите! Ако този мъж беше арестуван и мярката му за неотклонение се гледаше от някоя леля от Софийския градски съд, досега тя да го е пуснала, адвокатът щеше да се е свързал с някоя близка с опозицията телевизия - напр. Босфор ТВ, и сега освободеният арестант щеше да БЛАГОДАРИ НА СГС, ,ЧЕ НЕГОВИТЕ СЪДИИ СА НЕЗАВИСИМИ и да се оплаква, че при арестуването му е отнесъл 3-4 шамара по едната буза плюс още два - по другата, 2-3 ритника и още толкова псувни!
33
0
 
0
 
! Отговори
den Haag преди 12 години
Do 38Wsichko e zaeto.
32
5
 
1
 
! Отговори
учуден преди 12 години
A нямало ли е полицейско насилие....???