Арестуваният ексдепутат на свобода, нямало да извърши ново престъпление

Димитър Аврамов е освободен с гаранция от 15 000 лева
Обновена: 5 сеп 2012 14:54 | 5 сеп 2012 12:36,
189
Арестуваният ексдепутат на свобода, нямало да извърши ново престъпление
Димитър Аврамов. Снимка: БТА

Бившият депутат Димитър Аврамов е освободен от ареста, защото няма опасност да извърши ново престъпление, заяви  наблюдаващият прокурор Румяна Арнаудова пред БТА.

Аврамов прекара около месец и половина зад решетки, след като беше арестуван за търговия с влияние в средата на юли. Той се отказа от депутатския си имунитет и беше изключен от ГЕРБ.

Ексдепутатът е с мярка за неотклонение “парична гаранция“ от 15 000 лева. Според Арнаудова прокуратурата не е протестирала промяната на мярката в по-лека, защото се е съгласила с  определението на съда, че вече няма опасност Аврамов да повлияе на свидетели по разследването.

Още по темата

Срещу Аврамов е повдигнато обвинение за търговия с влияние.  Според прокуратурата той на два пъти е поискал и получил дар от 50 000 лева, за да упражни влиянието си върху длъжностно лице от Областната дирекция "Земеделие" в Монтана. От Аврамов се е очаквало да помогне за разпределение на земеделски земи в землището на града.

Името на Аврамов нашумява през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров. Те са предложили и гласували поправка в Закона за земята, коята е облагодетелствала самите тях. Те с бяха глобени с по 5 000 лева.

Бившият депутат беше арестуван малко преди излизането на мониторинговия доклад на ЕК за напредъка на България в борбата срещу корупцията и организираната престъност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освободен е защото няма опасност да извърши ново престъпление? До колкото знам затворът е наказание за хора извършили престъпление, независимо дали могат или не да го повторят. Нашата местна Темида май пак си е завряла някоя тлъста пачка в пазвата.
93
0
 
0
 
! Отговори
стояна преди 11 години
в Герб влязоха хитруващи мошеници, герб ги прие, Герб е място с политически ***,хора минали през всички партии, герб са нещо ненормално, напр.кметове,които "пристанаха"на Герб, общински съветници от Герб, но мошеници, били преди това в други партии, боже опази България от тези мошеници, които герб прие в себе си
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много *** държава, много! Смачква обикновенният човек, а престъпниците са защитени. Това не е държава.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това не е държава потресена съм ,престъпниците закона закона ги защитава ,а честия човек художника ще лежи 7 години .Това е гавра всички българи,народа да протестира ,друг начин няма да излезнем от това мафиотско блато
90
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
това е само мярка за неотклонение - те са 4 вида/задържане под стража, парична гаранция, домашен арест и подписка/. Самото наказателно дело още е в началото и вероятно ще приключи с условно наказание. Паричната гаранция обаче е малка - поне 500 000 лева трябваше да е за да има превантивен ефект за онези които злоупотребяват с власт, но още не са разкрити.
89
1
 
6
 
! Отговори
БАБА ГИЦКА, преди 11 години
От ГЕРБ всички са като този. ВЪН, ВЪН, ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя да не е креатура на Фидосова? Нали в Монтана тя коли и беси...
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И от ляво и от дясно, както и да го погледна - жив ***. Абе, кажи "гербаджия" и повече не питай. И гаранция от 15 000 лв. Подиграват се народа. Да бяха поне 150 000 ?.
86
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩО ТРИЙТЕ БЕ?ПРАВЕДЕН ЛИ ТОЗИ?НЕ(+) ДА (-)Мнението на Форума?
85
1
 
28
 
! Отговори
само в Бг преди 11 години
Следва :"Взех си гаранцията 15 000 ,и.....ДИМ ДА МЕ НЯМА ,КАТО ГАЛЕВИТЕ"!А кой е "гаранцията" ,за този ром?
84
1
 
21
 
! Отговори
НАРОДА преди 11 години
Какви са тези 15 000 лЪвЪ...?Преди 3 години ,нашенец бе пуснат под гаранция в Испания ,"само" за 300 000 евра ,......и си ги внесе ,след което го задържаха ,за да докаже от къде са?Хитро ,нали ,ама не и в Бе-ге!Щото заедно си делкат ...!Анарода спи още ---23г.!С
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЕЛЕЕЕЕЕ.................................... НЕМАМ ДУМИ!!!
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** *** фото,морала на герб под ръка с избирателя
81
0
 
23
 
! Отговори
? преди 11 години
този от снимката ли "няма да извърши ново престъпление"??????????
80
1
 
28
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Че как да има опастност от ново престъпление. Човека си е от ГЕРБ и му пазят гърба. Вземал дарове за стотици хиляди и отнесе наказание за 5 хиляди. Сега го пуснаха за 15 хиляди. Оправен е човека, пак ще се/го оправят цветарите. Нали си плаща редовно членския внос на партията хранилка.
79
0
 
11
 
! Отговори
малко математика преди 11 години
50 000-15 000=? (освен останалите милиони, които е прибрал за 3 години)
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Ъ-ъ-ъ, извинете, аз не разбрах защо трябва да чакаме още ...''Ами днес и утре много хора се възползват да заминат по-далеч от ГЕРБ и България за празниците.Малко да си починат от тиква на всяка новина и първа страница.Освен това и депутатите са избегали вече и най-много да го отнесе полицай,а те са от нас ,от народа и са поставени да ни спират и да се карат с нас,докато горе си крадат.
77
1
 
27
 
! Отговори
Въпросче преди 11 години
Ъ-ъ-ъ, извинете, аз не разбрах защо трябва да чакаме още 9 месеца за да ги изтитаме тези по ***? За да могат да крадат още малко като за последно и да се "подготвят" за изборите ли? Айде, давайте още днеска. Никво БСП, никво СДС - служебно правителство и докато не се въведат нещата в ред никакви избори!
76
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Мръсен крадлив герберски ***!Този заслужава линч!
75
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eто бе ето как си ги пуска Бойко.Ама той ще каже ,че не е той а съда и защото бил от комунисти.Шменти капели!Който има пари да се откупи съд за него и затвор няма!А сега пак гласувайте за ГЕРБ!Никога ГЕРБ вече НИКОГА!А те,че са всичките такива щом ги пуска е ясно.Не осъди нито Доган,нито Масларова,Нито онзи дето атрективно му казаха,че е престъпник и на колене да застане,нито Галеви,нито Маргини,а Алексей го крие вътре за да не го очистят.Мутрата си е мутра и се вижда ясно.