Арестуваният ексдепутат на свобода, нямало да извърши ново престъпление

Димитър Аврамов е освободен с гаранция от 15 000 лева
Обновена: 5 сеп 2012 14:54 | 5 сеп 2012 12:36,
189
Арестуваният ексдепутат на свобода, нямало да извърши ново престъпление
Димитър Аврамов. Снимка: БТА

Бившият депутат Димитър Аврамов е освободен от ареста, защото няма опасност да извърши ново престъпление, заяви  наблюдаващият прокурор Румяна Арнаудова пред БТА.

Аврамов прекара около месец и половина зад решетки, след като беше арестуван за търговия с влияние в средата на юли. Той се отказа от депутатския си имунитет и беше изключен от ГЕРБ.

Ексдепутатът е с мярка за неотклонение “парична гаранция“ от 15 000 лева. Според Арнаудова прокуратурата не е протестирала промяната на мярката в по-лека, защото се е съгласила с  определението на съда, че вече няма опасност Аврамов да повлияе на свидетели по разследването.

Още по темата

Срещу Аврамов е повдигнато обвинение за търговия с влияние.  Според прокуратурата той на два пъти е поискал и получил дар от 50 000 лева, за да упражни влиянието си върху длъжностно лице от Областната дирекция "Земеделие" в Монтана. От Аврамов се е очаквало да помогне за разпределение на земеделски земи в землището на града.

Името на Аврамов нашумява през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров. Те са предложили и гласували поправка в Закона за земята, коята е облагодетелствала самите тях. Те с бяха глобени с по 5 000 лева.

Бившият депутат беше арестуван малко преди излизането на мониторинговия доклад на ЕК за напредъка на България в борбата срещу корупцията и организираната престъност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
24
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
Прав си, всички го знаем това. Защо ние да напускаме българия, обаче? Дайте да ги изтребем тия ***, все пак сме 7 милиона. Марио може да е малко по-екзалтиран, но практически е прав. Казваме една дата, примерно 22 септември 2012 и всички пред Народното събрание. Аз специално засега имам само една лопата, но мога да си набавя кирка и пушка.
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, *** музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни *** от медиите ги заливат и им промиват мозъка с патриотизъм: Колко е хубаво в България.
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа ***, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОП)
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни ***, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н. Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва.
69
0
 
14
 
! Отговори
Дим да ме няма преди 11 години
КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ *** НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни, пожарникари и *** от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии)
68
1
 
15
 
! Отговори
Дим да ме няма преди 11 години
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, завършили на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. Партиите са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият премиер Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков.
67
0
 
8
 
! Отговори
от СЕВЕРОЗАПАД преди 11 години
А сега да проверят птицекланницата му,как работи и къде се намира.Бойко ако го е страх ,да пипне Фидоска и това крадливо недоносче ще стане за още по голям резил както БСП-то с Румен Петков,хората не вярват на никой.След тази издънка на този мазен *** и гладните му братя не го искат.
66
0
 
5
 
! Отговори
до номер 79 преди 11 години
Този Депутат- Бизнесмен отново е батко Ви Марио. Личи си по пунктуацията.
65
1
 
9
 
! Отговори
до Марио 37 преди 11 години
ОК, брат ми, съгласни сме с теб! Чесно, наистина има нужда от един пич да поведе това заспало стадо. Обаче, моля те, приеми една забележка: започвай веднага да слагаш пауза (спейс) след запетайките, след точките. Както ти препоръчва един съфорумец - стига с този капс лок. Айде, успех! С теб сме!
64
0
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Искам да попитам!Бойко Борисов и този сайт ли е купил?Исказах становище,което не нарушава добрия тон и етика.Просто исказах мнение против управляващите.Когато погледнах да вида какво е отношението на останали с изненада установих,че коментара ми е изтрит.З А Щ О ?тАЗИ ЦЕНЗУРА ЩЕ ВИ ОТРЕЖЕ ГЛАВИТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!!!
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Офффф! Сериозно ли българският народ избра ГЛАСУВАЙКИ тези ***???? Гарантирам ви никой АМА никой не е избирал Искра Фидосава, този мазник на снимката горе, Калина Илиева, Цецо... Според мен вотът на народа беше изкусно манипулиран. Бойко с неговта "харизма" подведоха народа. Това е!
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя депутат трябва да му дадат 5 години само за физиономия. А такива кримки ни гласуват законите...
61
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Удри Марио с теб сме!
60
2
 
4
 
! Отговори
до Марио преди 11 години
Всичко е много вярно, само моляте спри да смесваш малки и големи букви, ще ми се развалят очите.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ниско чело като на гоце. Пазете се от такива хора!
58
0
 
7
 
! Отговори
уса преди 11 години
И от какво разбира тоя бивш депутат,май освен за далавери и измами за друго не става.Хитрец малък,за такива няма място в парламента ,май доста са се разюздили там.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do prokororkata RUMIANA ARNAUDOVA ne e li sramno *** kradat milioni a vkarvate edin siromah bezraboten 4e otsekal edna karuca darva ili otkradnal koko6ka da nahrani decata si i na kraq go sadat TOVA E PROKARATURATA VAV BALGARIA
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този прилича точно на депутат! няма такава чалга!! горката ни държавица!!!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като го гледам мяза на родата на Костов