Арестуваният ексдепутат на свобода, нямало да извърши ново престъпление

Димитър Аврамов е освободен с гаранция от 15 000 лева
Обновена: 5 сеп 2012 14:54 | 5 сеп 2012 12:36,
189
Арестуваният ексдепутат на свобода, нямало да извърши ново престъпление
Димитър Аврамов. Снимка: БТА

Бившият депутат Димитър Аврамов е освободен от ареста, защото няма опасност да извърши ново престъпление, заяви  наблюдаващият прокурор Румяна Арнаудова пред БТА.

Аврамов прекара около месец и половина зад решетки, след като беше арестуван за търговия с влияние в средата на юли. Той се отказа от депутатския си имунитет и беше изключен от ГЕРБ.

Ексдепутатът е с мярка за неотклонение “парична гаранция“ от 15 000 лева. Според Арнаудова прокуратурата не е протестирала промяната на мярката в по-лека, защото се е съгласила с  определението на съда, че вече няма опасност Аврамов да повлияе на свидетели по разследването.

Още по темата

Срещу Аврамов е повдигнато обвинение за търговия с влияние.  Според прокуратурата той на два пъти е поискал и получил дар от 50 000 лева, за да упражни влиянието си върху длъжностно лице от Областната дирекция "Земеделие" в Монтана. От Аврамов се е очаквало да помогне за разпределение на земеделски земи в землището на града.

Името на Аврамов нашумява през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров. Те са предложили и гласували поправка в Закона за земята, коята е облагодетелствала самите тях. Те с бяха глобени с по 5 000 лева.

Бившият депутат беше арестуван малко преди излизането на мониторинговия доклад на ЕК за напредъка на България в борбата срещу корупцията и организираната престъност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
17
 
! Отговори
100уо преди 11 години
КАКЪВ Е ТОЗИ ***???? ДА ОТИВА НА ПОЛЕТО ДА КОПАЕ КАРТОФИ!
33
0
 
8
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Тая новина е за графа: Вицове.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещата са опорочени от самото начало.Да бъде в листата на Герб и да бъде избран за депутат разкрива цялата порочност на изборите.Колкото и наивен народ да сме,този полухомосапиенс,полуорангутан не би спечелил ничие доверие.Подкупност ,корупция наглост и пълна олигофрения се шири в политическия ни живот.
31
3
 
3
 
! Отговори
Запрян преди 11 години
Аврамов прекара около месец и половина " за решетки "Грамотност!
30
0
 
19
 
! Отговори
Аврамов преди 11 години
Държавата на проститутките!
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
33, всички депутати са или мутри, или слуги на мутрите.
28
0
 
16
 
! Отговори
ОТ СЕВРОЗАПАД преди 11 години
Сега е ред на плазмодия Фидоска,че няма съд и правда в тази държава няма но поне да и затворят големия плювалник.Пази боже сляпо да прогледне това са депутатите от този край,алчни ,*** и нереализирани простаци.
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това депутат ли е или мутра, защото физиономията му говори за второто!!!
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хахПо интересна е позицията на прокуратурата ....значи този манг.л взима 100 000лв !!!!! подкуп - адвоката му иска да го пуснат /което е нормално/ срещу 15 000лв ?! 15% от подкупа и прокуратурата се съгласява????? кой е посрания ? съд или прокуратура - като се има на предвид че съда не може да не се произнесе по молбата на защитата ???
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези депутати се събират и предлагАт и гласуват " поправка на закона " ? Само зА да се облагодетелстват ? И сега като се съберат пак, ще предлагат и променят и гласуват птомени в КОНСТИТУЦИЯТА . Коя инстанциа контролира на тези уж народни дерутати решенията ?Защо не направят ПЛАН ,чрез построяването на какви Заводи България ще усвои средствата от ЕС. Те сигурно и незнаят че са усвоени само 19% за периода 2007 - 2013, остава 1 година да се усвоят останалите 81% .
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И освен това е запазил пълно мълчание.Това му е наредено от герб, за да предпази Искра Фидосова, като по този начин ще го измъкнат от правосъдието.И един въпрос? Защо почти всички от правителтсво и парламентарна група на герб са тъмнокожи, някои дори приличат повече на интеграционната част на обществото отколкото на българи? Дали това не е част от постановката "герб" на ЦРУ, че освен да им дават с пари, да ги припознават за техни братя ***? Случайно ли е, че при герб, *** се разпасаха?
23
0
 
16
 
! Отговори
депутат ли? преди 11 години
*** престъпната мутренска физиономия на снимката.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На свобода защото нямало опасност да извърши друго престъпление. В затвора за това че си извършил престъпление ли се вкарва или за това че може да извършиш
21
0
 
15
 
! Отговори
хах преди 11 години
Както винаги вярваме на справедливия български съд!
20
0
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
БРАОО..ДАР ПОЛУЧИЛ..ДАР СЕ ПОДАРЯВА..ДОББРРОООВОЛНО..ТОВА Е РУШВЕТ..А ОТ КАДЕ ИМА ТОВА КОРУМПЕ 15 БОНА ПРИ ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА 1500 ЛВ..СТРАННО.. СИГУРНО БАБА МУ МУ ГИ Е ПОДАРИЛА ДА СИ КУПИ КОСТЮМЧЕ..СЕЛЯНЧЕТО
19
8
 
12
 
! Отговори
това е, преди 11 години
Поредното червено отроче, намърдало се в ГЕРБ, за да върши необезпокоявано престъпленията, на които са го научили соц-комунистите.
18
0
 
6
 
! Отговори
MBUHAHAHAHAHA преди 11 години
RAZBIRA SE CHE NQMA DA NAPRAVI PRESTYPLENIE .....TE SHTE SA NQKOLKO Mbuhahahaha
17
2
 
23
 
! Отговори
Препоръка преди 11 години
Хайде Цецо да му купи яхта и да му покаже маршрута Латинска Америка-Европа.Че другите "работници" на герб нещо "изсипаха" товара.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как да вкарват хора в затвора като всички съди и прокурори са политически поставени както е с ВСС. Първоначално защитават своите хора, а после като се смени правителството само мръсно им правят. Ако и този ВСС не почне да вкарва престъпници в затворите нещата ще се задълбочават
15
14
 
4
 
! Отговори
дУ 11 преди 11 години
Естествено ,...това си е кадър на 3-ната коалиция ,защото преди да дойде в ГЕРБ ,този престъпник на КОИ Е СЛУГУВАЛ ...?