Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста

Престъплението му е с висока обществена опасност, мотивира се съдът
Обновена: 20 юли 2012 21:35 | 20 юли 2012 21:30,
60
Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста
Димитър Аврамов остава в ареста. Снимка: ГЕРБ

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста. Това реши съдът днес след близо 5-часово гледане на мярката за неотклонение. Заседанието бе закрито, тъй като по делото има секретни материали.

Съдът прецени, че доказателствата по делото са достатъчни за обосновано предположение, че депутатът е извършил престъплението, за което е обвиняем.

Още по темата
Според СГС има опасност Аврамов да извърши друго престъпление заради високата обществена  опасност на деянието и заради това, че обвиняемият е заемал длъжността депутат, когато са извършени престъпленията.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Срещу Аврамов са повдигнати обвинения за търговия с влияние, извършена в периода от началото на месеца до 17 юли 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

На два пъти - в Монтана и Плевен, той е поискал и получил суми от 50 000 лв., както и имотни облаги, за да упражни влияние при вземане на решения от длъжностни лица.

Третото нарушение е регистрирано на 17 юли, когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Тошко Въртинков преди 11 години
Абе Мадан-s като съм престъпник оти не си подадеш жалба против мен. Но в крайна сметка кажи къде е занесена тая земя. Май ти си престъпника независимо кой/я си. То само мишоците се крият зад анонимността в живота. А аз пожелавам успех на всички.
53
3
 
2
 
! Отговори
Мадан-s преди 11 години
Тоя престъпник Въртинков ми ограби земята,
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко ще реши въпроса!!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Латвия цената на дизел е : 1.295 евро/литър. Средната нетна работна заплата за месец в страната е: 330LVL/ или 620 USD. Данни към първото тримесечие на 2012г. (Wikipedia/List of countries in Europe by monthly average wage)В Кипър цената на дизел е : 1.303 евро/литър.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полски турист на 58 години се е удавил край Царево, съобщиха от полицията. Иницеднтът е станал на неохраняемата зона на плаж "Нестинарка". Тялото му е открито от минувачи.Полякът е влязъл в страната ни като частен турист на 9 юли с личния си автомобил. Мъжът е бил на квартира в Царево.Тялото на чужденеца е изпратено за аутопсия в катедра "Съдебна медицина" в бургаската болница.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре написано но какво ще стане
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу герб
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дайте някоя друга интересна новина
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е станало заради заграбване на субсидии
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се види кой какво прави в Монтана!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Тошко Въртинков преди 11 години
Найстина трябва да бъда проверен по твърдяното по-долу. Но ми е доста чудно защо тзи които искат и говорят за далавери от моя страна защо са толкова малки "мишоци" ,та не си напишат имената така както го правят истинските човеци. стига господа/госпожи/госпожици сте писали под чужди имена. То май се досещам кой е този мишок пишещ под чуждо име/Емилия Ценова,Въглярски, Ценов и т.н),та този мишок като бивш кмет на едно селце извърши толкоз нотариални заверки на пълномощни,та бяха продадени стотици
43
0
 
2
 
! Отговори
Въглярски преди 11 години
Земеделец от монтанското село Стубел е изправен пред съда за злоупотреба с еврофондове. Според обвинението с фалшиви документи Тошко Въртинков се опитал да прибере от фонд Земеделие за две години 320 000 лева. Престъплението е извършено през 2007 и 2008 години, казаха от прокуратурата.Въртинков подал документи за субсидии, в които обявил, че обработва малко повече от 1 000 декара земя в землището на Стубел. Преди да бъдат отпуснати средствата обаче специалисти от фонд Земеделие получили заявка да проверят нивите. През 2007 година се оказало, че земеделецът не работи нито метър от обявените площи. През 2008 година пък експертите измерили разорани само около 200 декара.С делата на Въртинков тогава се заела икономическа полиция. Няколко месеца спецченгетата се ровили
42
0
 
2
 
! Отговори
Ценов преди 11 години
Търсете лицата Емилия Ценова и Тошко Въртинков в този скандал са замесени и те, парите са в тех и двамата са от село Стубел!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Морско момиче преди 11 години
Сега остава и Бойко заедно с всичките си министри да се присъединят към него в ареста по същите обвинени, а и много други. Тогава България вече ще може да тръгне в правилната посока.
40
0
 
4
 
! Отговори
vetko преди 11 години
е нее *** само баща му и майка му,хора представяте ли си тоя *** е депутат.
39
0
 
1
 
! Отговори
мая преди 11 години
Сега синът е от ГЕРБ, но "маята"- бащата е кадър на БКП/БСП и той го е уредил с птичарници и др. благини. А дали не е получил и "разпределени" БКП( от държавата- наши) пари 1990?Набляга се на синът, но само бегло някъде споменаха за заслугата на бащата.
38
1
 
5
 
! Отговори
Е.Ценова преди 11 години
По непотвърдена информация Аврамов препоръчал на земеделеца, ако има по-големи проблеми за решаване, да се обръща към депутатката Искра Фидосова и да приготвя по-тлъсти суми. Неофициално се твърди, че депутатът използвал и името на кметицата на Стубел Емилия Григорова като гарант. Тя отрече да се е месила но има доказателства вече и за нея-
37
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Този трябва да е от групата на фидоската защо не госпасява или по късно ще го направи както стана със закона за земята.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
маъката ти е ***
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя е жертва на игрите на боъко и светан4о е да види народа плавителството си вьрши работата другите зашо неги хваштат