Не сме камикадзета, а мирни граждани!

Около 200 души се събраха в Пазарджик на делото за радикален ислям
Обновена: 26 сеп 2012 15:10 | 26 сеп 2012 12:32,
304
Не сме камикадзета, а мирни граждани!
Снимка: БТА

Делото в Пазарджик за проповядване на радикален ислям на два пъти днес беше отложено за по няколко часа. Очаква се заседанието да започне в 14 часа.

Отлагането се наложи поради отсъствието на адвокат Хари Харалампиев, който защитава трима от подсъдимите.

Съдия Ивета Парпулова каза, че е получила уверение, че адвокатът ще се яви по-късно днес и заседанието ще може да започне.

Около 200 мюсюлмани отново се събраха пред Съдебната палата в Пазарджик в подкрепа на обвиняемите 13 души.

Делото се гледа при засилени мерки за сигурност.

Възродителният процес в България никога не е спирал, само са сменяни формите, заяви една от протестиращите пред Съдебната палата пред Дарик радио. „Мен ме боли, това са мои братя, приятели“, обясни жената.

Още по темата
„Ние не сме опасни, не сме камикадзета, ние сме обикновени мирни граждани на тази държава. Защо държавата плаши хората с нас?“, попита друг от събралите се.

Свидетелите от Пазарджик, които трябваше да бъдат разпитани днес, бяха освободени. На разположение остават свидетелите от Смолян и Благоевград.

Делото тръгна миналата седмица в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И не взимайте ближни от тях (от неверниците), докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите .... ето такива хубави неща пише във Вашия Коран. А за радикалния ислям не ми се мисли. Нали вярвате във всеки ред от корана. Значи вярвате и в тая гнусотия. Какво да ни е отношението към вашата вяра. Ами ние не сме самоубийци. Елате на себе си и се засрамете малко поне.
191
0
 
12
 
! Отговори
? преди 11 години
Тоя в дясно не е ли срам за отколешните мюсюлмани.Та тоя си е жив ром.. салафит :) Кореняк мюсюлманин :)
190
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Мили сънародници мюсюлмани (визирам предимно помаците тъй като турците са доста по устойчиви и традиционни в религията си), не ми разправяйте какви сте и какви не сте а се покажете. Не ми се капсуловайте там нейде си м/у вас само а бъдете открити и пълноценни.Не си заравяйте главите в пясъка като щрауси. Цял свят е свидетел на войствените изцепления на част от мюсюлманският свят, а вие с нищо до сега не показахте че не сте съпричастни към тях. Не бъдете пасивни, а бъдете активни.. времената го изискват.. и докато не е станало късно.Късайте сами опашката на гущера..Можете ли? Или не ви е еня?Да не стане после (ако не е станало вече) като в поговорката: То да тръгне веднъж приказката че сестра ти е к.рва, пък ти после ходи обеснявай че нямаш сестра.
189
0
 
4
 
! Отговори
до Исмаил преди 11 години
Исмаилчо, при *** съм, там ми я прати.
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак от същата толерантна религия Коран - пише - приготвихме ние за неверниците унизително мъчение. Вземете си осъвременете религията явно е че нито е демократична нито е пригодна за днешно време. И най-големите губещи сте вие защото си тормозите с догматичните разбирания и действия жените и децата си. И те ви мразят за това и с право.
187
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коран а от жените от чието непокорство се страхувате ... ги удряйте. Абе суперрелигия за каменно бронзовата епоха когато явно жената при родовопустинните арабски племена е била робиня на мъжа си. Нали робът трябва да е покорен.
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видяла жабата,че подковават коня,отишла и тя си вдигнала крака.
185
2
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Значи, цялата работа е много мътна.Ако проповядват салафизъм, салафизмът се смята за пряко свързан с ислямския тероризъм.Предстои това да се докаже в съда.Напоследък има много религиозни секти в България, повечето от тях са християнски и са не по-малко опасни от ислямските. Но за тях никой не скача на протест и в тяхна защита.Защо това трябва да се прави за ислямските секти? Има ли причина?От друга страна - Ал Уакф Ал ислями намерих във Франция и Италия - законно регистрирани.Кой лъже?
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коран за мъжкато е дял колкото за две женски. Значи жената има половина наследствени права в сравнение с мъжа. За родовообщинното мохамедово време може да е било прието но днес ако вярвате в това сте жалки и смешни.
183
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коран хахаха и давайте на жените си задължителна плата. Значи нещо като заплащането на една ***. Разтълкувайте го както ви изнася но така пише във вашия Коран. Мале мале мале
182
1
 
1
 
! Отговори
Иконописеца-убиец преди 11 години
Йордан Опиц е извършил умишлено убийство, заяви разследващият полицай Светослав Димитровот V РПУ в София пред БНР. Иконописецът не е бил в състояние на самозащита, а и няма данни жертвата, 25-годишният Мариян, да е държал отвертка, както твърди Опиц.В случая се касае 100% за умишлено убийство, категоричен е Димитров. По думите му не може да има неизбежна отбрана срещу лице, което се опитва да избяга. Доказателствата пък сочат, че Мариян е убит с един изстрел в сърцето, като при стрелбата е бил в приклекнало положение, току що скочил от прозорец, а не при опит да нападне Опиц, както самият той твърди.Освен това няма никакви данни младежът да е държал отвертка в ръка.Мариян не носи абсолютно никакво хладно оръжие или някакъв вид инструмент и няма директно нападение срещу Опиц, обяснява разследващият полицай.
181
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-доброто обвинение срещу радикалните мюсюлмани са самите им книги които са конфискувани. Те са си намерени у тях, отпечатъците им са по тях. Така че ако не ги осъдят някой съдия се е уплашил. Доказателства има предостатъчно.
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А исляма признава ли неверниците за човеци?
179
0
 
0
 
! Отговори
до 236,Исмаил преди 11 години
Къде си дай си кординатите да ти я изпратя.
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уффф и *** почнаха да се правят на терористи! Повръща ми се от тях! Тероризъм=ислям!
177
1
 
13
 
! Отговори
А СУРАТА В КОЯТО преди 11 години
ПИШЕ, ЧЕ НЕВЕРНИКА МОЖЕ ДА СЕ УБИВА, ЗАЩОТО НЕ Е ЧОВЕК НЕ Я ЦИТИРАТЕ???
176
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са помаци толкова колкото аз съм Лейди Гага! Изобщо не са родени в България и си им личи! Това са хора с новички български паспорти.
175
0
 
0
 
! Отговори
За мирните преди 11 години
***.bg/view_article.php?article_id=601624
174
1
 
13
 
! Отговори
атаман преди 11 години
Не съм виждал по-грозни *** от тези на снимката! Как не ги е срам да се показват пред хората?
173
7
 
0
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Е добре де ако взема Койчо за жена ще ми слагате ли "+"?