Не сме камикадзета, а мирни граждани!

Около 200 души се събраха в Пазарджик на делото за радикален ислям
Обновена: 26 сеп 2012 15:10 | 26 сеп 2012 12:32,
304
Не сме камикадзета, а мирни граждани!
Снимка: БТА

Делото в Пазарджик за проповядване на радикален ислям на два пъти днес беше отложено за по няколко часа. Очаква се заседанието да започне в 14 часа.

Отлагането се наложи поради отсъствието на адвокат Хари Харалампиев, който защитава трима от подсъдимите.

Съдия Ивета Парпулова каза, че е получила уверение, че адвокатът ще се яви по-късно днес и заседанието ще може да започне.

Около 200 мюсюлмани отново се събраха пред Съдебната палата в Пазарджик в подкрепа на обвиняемите 13 души.

Делото се гледа при засилени мерки за сигурност.

Възродителният процес в България никога не е спирал, само са сменяни формите, заяви една от протестиращите пред Съдебната палата пред Дарик радио. „Мен ме боли, това са мои братя, приятели“, обясни жената.

Още по темата
„Ние не сме опасни, не сме камикадзета, ние сме обикновени мирни граждани на тази държава. Защо държавата плаши хората с нас?“, попита друг от събралите се.

Свидетелите от Пазарджик, които трябваше да бъдат разпитани днес, бяха освободени. На разположение остават свидетелите от Смолян и Благоевград.

Делото тръгна миналата седмица в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
5
 
! Отговори
До 269 преди 11 години
Това което е направил Симеон е било дори преди средновековието...но християнството е успяло да се отърси от варварщината..Това което правят съвременните крайни ислямисти не е по различно от това което е ставало в онези времена дивашки :)Което всъщност е още едно доказателство за застоят на тези общества.. живеещи с 1000 г назад...
211
10
 
2
 
! Отговори
до 270 преди 11 години
Изобщо недей да говориш за женските права. Защото жените са РАВНОПРАВНИ с мъжа още с възникването на религията - ИСЛЯМ. А какво става в САЩ и редица европейски страни; жените кога са получили правата си ???? Нали са много модерни и т.н, Моля, отговори ми !
210
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
София е турското име на нашата столица.
209
2
 
9
 
! Отговори
До 269 преди 11 години
Ха ха ха.Историята не познава нито един случай на насилствено наложен ислям :)Искаш да кажеш че мюсюлманите не спят със всеки :)Аз що познавам много "гяурки" спали с мюсюлмани и обратното :)Вие наистина сте щрауси. Тия *** които са спали с "гяурки".. какво ще кажеш за тях :)Да не се паднали от небето?Но познавам и много ХРИСТИЯНКИ които не прекарват времето си с разтворени крака а наистина водят морален живот. Нагона няма нищо общо с вярата, но има общо със страхът да не бъдат убити с камъни... което всъщност е един хуманен акт според варварите мюсюлмани :)
208
2
 
7
 
! Отговори
emanzipirana преди 11 години
Очаквам бурни женски протести и искания за равноправие на жените с мъжете в мюсулманския свят. Докога жената-мюсулманка ще бъде робиня? Те тайно в душите си искат свобода, но трябва да си я извоюват сами! Мюсулманки, хващайте КАЛАШНИЦИТЕ!!!
207
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че цар Борис избива БЪЛГАРИ, за да приемат ХРИСТИЯНСТВОТО- НЕ означава, че и с приемането на ИСЛЯМА е същото. Хората приемат Исляма по собствено желание, без никой да ги избива или нещо подобно. Има много голяма разлика в мисленето на един мюсюлманин и един християнин. Ще кажете, че християните са модерни, а мюсюлманите - НЕ, а аз ще Ви задам следния въпрос: МОДЕРНО Е ДА "СПИШ" С ВСЕКИ, извинете ме, но това виждам.
206
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исмаилее, чети мойто момче. Ама не само Корана. Твоята бедност и мизерия се дължи на ограничения ти кръгозор а не на неверниците които те уважаваме като човек но не и войнствените ти коранови разбирания за насилия и мъчения.
205
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сутринта турската БТВ отрази събитията по някакъв си свой начин. През цялото време се целеше да се покаже, че тия са едни мирни граждани, които се молят и вярват в най-мирната религия на света. Призовававаха се хората да се запознаят с исляма, за да видят, че не е толкова страшен. От всичките зачохлени, най-случайно интервюираха една бивша християнка, която минала към исляма.В същото време никой не даде думата на хората, които са запознати със случая. На всички е ясно за какво става дума.
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не може религиозни общи приказки да ви пречет да мислите какво вършите. С какво един неграмотен вярващ е повече от един възпитан и грамотен културен човек?
203
2
 
0
 
! Отговори
Исмаил до 249 преди 11 години
В гробищата е и ти ли си в отвъдното
202
0
 
2
 
! Отговори
за чечня преди 11 години
онзи ден гледам мач на Терек Грозни. И какво да видя. На стадиона огромен портрет на чеченския президент. Явно религията е основа за всичките диктаторски режими в мюсюлманския свят. И за робията за поданиците роби на сатрапа-диктатор.
201
0
 
2
 
! Отговори
до 262 преди 11 години
Цар Борис избива сумати българи да приемат насилствно християнството."Значи те вярват че предците им прабаби и прадядовци са мъчени правилно. "
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време разделно показа има ли или няма принуждение в религията. И османските архиви същото показват. Те са самопризнания. Много мюсюлмани са потомци на мъчени християни. Значи те вярват че предците им прабаби и прадядовци са мъчени правилно.
199
0
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Тези които носят плакатите сигурно не могат и да четат.
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направили от църквата Света София джамия. Ами като не могат да построят нещо толкова великолепно да го направят на джамия. А църквата е строена още преди Мохамед, когато арабските племена са живеели в шатри в пустинята. Защо като сте толкова радикални не се заселите в шатри в Арабската пустиня. Ще ви отива.
197
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Корана на много места пише че аллах приготвил на тоя и на оня ужасно и строго мъчение. А къде е еквивалента на християнското милосърдие и любов към другия човек?
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На никой държавата не му пречи да изпълнява вярата си.Но когато открито проповядва или насаждаш чужди нрави които са против конституцията и светския и цивилизован ред в България ,трябва да се намесят органите.Не може да се разхождаш със фередже и да казваш приемете исляма вашето спасение.По добре късно от колкото никога на бг съда.Дано да има присъди.А мюфтито и ДПС да си затворят плювалниците,и да не се месят където не им е работата.Съда е независима и обективна инстанция.И така и трябва да бъд
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама как Исмаилчо или който и да е друг мюслим не смее да каже за тия глупости нищо лошо. Той ВЯРВА в тях. Той не мисли, той вярва. Сериозно трябва да си зададем въпроса каква е разликата между радикалния и нерадикалния ислям. Има ли нерадикален ислям. По конституция е забранено да се проповядва насилие на верска основа. А тия пасажи от Корана се сричат и четат всеки ден от нашите ходжи.
194
0
 
10
 
! Отговори
във връзка с 251 преди 11 години
Само че проблемът им е че като са слаби не смеят да излязат в открит бой защото никой няма да ги спаси. Израел ги смаза за 7 дни накуп Египет, Йордания и Сирия. На побърканите терористи им остават само самоубийствените бомби с които не постигат нищо а отвращават целия цивилизован свят.
193
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На *** дадеш ли му пари ,ще бъде и будист)).Тука има закони светски и трябва да се спазва.На който не му се нрави .Да си купи билет за Саудитска Арабия