Не сме камикадзета, а мирни граждани!

Около 200 души се събраха в Пазарджик на делото за радикален ислям
Обновена: 26 сеп 2012 15:10 | 26 сеп 2012 12:32,
304
Не сме камикадзета, а мирни граждани!
Снимка: БТА

Делото в Пазарджик за проповядване на радикален ислям на два пъти днес беше отложено за по няколко часа. Очаква се заседанието да започне в 14 часа.

Отлагането се наложи поради отсъствието на адвокат Хари Харалампиев, който защитава трима от подсъдимите.

Съдия Ивета Парпулова каза, че е получила уверение, че адвокатът ще се яви по-късно днес и заседанието ще може да започне.

Около 200 мюсюлмани отново се събраха пред Съдебната палата в Пазарджик в подкрепа на обвиняемите 13 души.

Делото се гледа при засилени мерки за сигурност.

Възродителният процес в България никога не е спирал, само са сменяни формите, заяви една от протестиращите пред Съдебната палата пред Дарик радио. „Мен ме боли, това са мои братя, приятели“, обясни жената.

Още по темата
„Ние не сме опасни, не сме камикадзета, ние сме обикновени мирни граждани на тази държава. Защо държавата плаши хората с нас?“, попита друг от събралите се.

Свидетелите от Пазарджик, които трябваше да бъдат разпитани днес, бяха освободени. На разположение остават свидетелите от Смолян и Благоевград.

Делото тръгна миналата седмица в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
10
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Да кажат кой им е написал табелите, половината са неграмотни.
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха ха, видях целия ти коментар преди да го корегират. Корекцията не ставаше ли само с точки/звездички или могат да изчезват цели изрази, изречения? Значи Исмаил е Мод или Адм, инт*
170
13
 
1
 
! Отговори
Исмаил до Койчо преди 11 години
Мечтай си да те вземе някой мюсюлманин за жена..ха..ха.
169
2
 
23
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
Нямало принуждаване :))))))))))))) Само където не мога да се оженя за мюсулманка, а ако съм жена и се влюбя в мюсли трябва да приема и религията му. Супер толерантна религия - ама другия път
168
3
 
16
 
! Отговори
Психитър преди 11 години
А преди време сме смеехте на Волен, бил луд, бил за психиатрия и т.н. Човека това се опитваше да ви набие в *** глави незнам колко години подред. Сега сърбайте попарата, жалки толерасти и всякаква друга ***. Лошото е че вие първи ще избягате като мишки и пак други ще трябва да ви оправят бакиите.
167
1
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
Мирни били, дрън дрън
166
1
 
6
 
! Отговори
Умерен преди 11 години
Огромна грешка е да се слагат всички мюсулмани в един кюп! Проблемът е, че в много родопски села и в регионите с преобладаващо турско население много нововнесени радикалисти-ислямисти намират благодатна почва да сеят идеите си, особено сред младите хора. Тези младежи на практика са без избор и стават лесна плячка за тези проповедници. Сред възрастните мюсулмани такива идеи просто нямат шанс и това се знае много добре. Друг е въпроса, че слабообразованото население е лесно манипулируемо. Факт!
165
7
 
0
 
! Отговори
Шехиризада преди 11 години
Приказки с известен край.Аллах е Велик!
164
7
 
11
 
! Отговори
до БРАННИК преди 11 години
Ако не си разбрал, войната в нета срещу българите върви с пълна сила. Целта е да пречупиш мисълта на човека. И така да го накараш да иска да направи това, което той иска.Ето насъскват ни срещу мюсюлмани, защото искат да участваме на страната на Израел срещу Иран. И атентат си направиха у нас, за тази цел.Ако успеят, българите доброволно трябва да се юрнат да се сражават в Иран. Или в Газа. И да не протестираме, когато почват да изграждат еврейски селища в България. И ставаме Палестина 2.
163
0
 
2
 
! Отговори
Синтия преди 11 години
под *** от ужасна смърт и винаги съм ги разбирала и обичала като истински и най-измъчени българи,но сега се продават за пари и това вече е престъпно,защото дори самите турци не са ниолкова радикални
162
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исмаилчо, батковото ***. Що не идеш в Саудитка Арабия, Тан има това, което искаш. В България го няма. Хайде, ходи си.
161
1
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 11 години
Който не храни своя армия, ще храни чужда - насила!!!! Който не си поддържа своята религия, ще му насадят чужда - насила!!!!!!!!!
160
1
 
8
 
! Отговори
до 204 преди 11 години
Факт е, че го разпространяват агресивно и членовете на тази секта избиват хора държат се като диваци. И се опитват да ликвидират нормалните течения на исляма.Факт е, че точно еврейските медии са тези, които раздухват до истерия всичко това. Факт е, че същите еврейски медии най-упорито се опитват да представят всичко, като сблъсък между християнство и ислям. Премълчавайки изгодно собственото си участие.За всичко това има много много доказателства. Стой си в Израел и не се бутай у нас.
159
4
 
4
 
! Отговори
Сонтия преди 11 години
Жалко е,че се хвърлят обиди към *** и всякакви мюсюлмани!Жалко е ,че тези радикали са бедни хора на които" отечеството" взе всичко и захвърли безработни от живота.Най - жалко е,че това са предимно нашите "помъчени" на времето от турския ятаган българи!А може би наистина е вярно,че който веднаж стане предател лесно повтаря!Призовавам тези българи да се осъзнаят и да не се поддават на това влияние,което ще ги превърне в братоубийци,колкото и пари да получават за това.Навремето са си дали вярата
158
1
 
8
 
! Отговори
Толе преди 11 години
България все още е толерантна християнска държава Исмаиле. Европа също! Ако този процес беше в държава с ислямска религиозна власт, като Саудитска Арабия, каква присъда биха получили примерно голи активистки? Казвай честно!
157
0
 
4
 
! Отговори
до 204 преди 11 години
Разбира се, че сте виновните. Някой да ви кара да влизате в български форум и да водите еврейската си пропаганда. И да го правите по подмолен начин, опитвайки се да противопоставяте българи срещу българи. И това не е само под тази статия.И какво има да обсъждаме виновността ви. Факт е, че ротшилдови са намърдали кралското еврейско семейство да управлява Саудитска Арабия. Факт е, че тази държава е развила агресивната секта на исляма, под еврейско ръководство.
156
17
 
0
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Процеса е скалъпен подобен на светата инквизиция!!!!!!Обвинението от християни,съдебния състав също.Страсбург ще оцени българското правосъдие.
155
0
 
12
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 11 години
Кой е дал разрешение за тази демонстрация? И ако е никой защо органите я допускат? Къде е властта? Къде са "патриотичните" организации ? Къде е синода?
154
0
 
4
 
! Отговори
до 199 преди 11 години
Значи Синтия, в Тунис имало традиционни мюсюлмани. Дошли "новите" мюсюлмани и почнали да колят традиционните и да избиват хората.Излиза, че това е подготвяно нашествие.От група хора, с промити мозъци в новата разновидност на исляма, салфитите. Значи това е продукта, произведен в Саудитска Арабия и Катар. Значи тогава Еврейската ислямска секта им е промила мозъците там и са ги разпратили да избиват хора. А официално Израел ги насъсква срещу християните.
153
0
 
2
 
! Отговори
Синтия преди 11 години
До Анонимен Съжалявам те ,който и да си и първо за това,че си анонимен!Ако си много убеден в правотата си излез си първо с името и нека говорим като почтени и равностойни граждани.А тия дето ги "избираме"според теб и дето карат момичетата да проституират са обикновено най-нискограмотните и подкуни хора в България независимо от етноса им!