Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат

Отложиха делото за екстрадиция на Червенкова
Обновена: 19 юли 2013 11:39 | 19 юли 2013 11:39, Камелия Цветанова
143
Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат
Стотици близки и приятели на Червенкова отново окупираха Съдебната палата. Снимка: Булфото, архив

Делото за екстрадиция на Гергана Червенкова беше отложено за 25 юли от 9:30 часа. Причината за това е, че исканите от съда доказателства от САЩ са постъпили в деловодството снощи в края на деня и рано тази сутрин.

Става дума за писмо от главния прокурор на САЩ и клетвена декларация от съдия в Ню Йорк.

Червенкова очаква доказателствата, които тя и адвокатите й събират да бъдат разгледани от САЩ и те да се откажат от екстрадирането й. Младата жена казва, че делото срещу нея се дължи на грешка.

До следващия четвъртък в съда трябва да е постъпило и копие от делото срещу неизвестен извършител, което се води в специализираната прокуратура. То е за пране на пари. Целта е да се запознаят страните с това дали и какви доказателства има събрани срещу Червенкова.

Още по темата
Преди заседанието пред съда се събраха нейни близки и познати, които се обявиха против екстрадицията на Червенкова в САЩ, където тя е обвинена за онлайн търговия с непозволени медикаменти.

На излизане от залата Гергана Червенкова каза, че продължава да се иска нейната екстрадиция от САЩ, но не се е запознала с нейните доказателства.

Тя вярва не само на своите адвокати, които са приели защитата й като своя кауза, но и на българското правосъдие.

Междувременно парламентарната правна комисия започна разглеждането на договора за екстрадиция, сключен между правителствата на България и САЩ.

Самата Червенкова съобщи, че е получила писмо от председателя на парламента Михаил Миков, свързано с работата на правната комисия. Тя обаче е песимист, че до вземането на решение от българския съд правната комисия няма да е приключила работата си.

Младата жена беше арестувана у нас по искане за екстрадиция от САЩ. На първа инстанция Софийският градски съд позволи предаването й. Сега Червенкова и адвокатите й обжалват. След престоя в ареста от известно време тя е на свобода срещу парична гаранция.

Около 200 души се събраха днес пред Съдебната палата, за да я подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Удри, от далече си личи, че си продукт на евроатрантическата оброзователна система и цивилизачионен избор. Натрапва се характерната симптоматика: неграмотност, простотия, клиширано съзнание в унисон с политкорректната догматика. Казано поросто: келемеце-тъпанарче.
124
9
 
6
 
! Отговори
удри преди 10 години
И щом сащ казват че е замесена с наркотици значи е вярно.Аз вярвам на тях и мусат а не на брадите и българите
123
9
 
5
 
! Отговори
удри преди 10 години
И щом сащ казват че е замесена с наркотици значи е вярно.Аз вярвам на тях и мусат а не на брадите и българите
122
7
 
5
 
! Отговори
удри преди 10 години
до 132....Ако ни бяха заробили Американците сега нямаше да си най беден в Европа.А ни заробиха Руснаците и за това ще си останеш беден и глупав.Помни че си го заслужаваш
121
5
 
7
 
! Отговори
удри преди 10 години
до 132....Ако ни бяха заробили Американците сега нямаше да си най беден в Европа.А ни заробиха Руснаците и за това ще си останеш беден и глупав.Помни че си го заслужаваш
120
3
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Много защитници на САЩ тука, бе! Защо е така? Защото келеметата от новото поколение са готови да си продадат не само гъ-за, но и майка си и баща си за ПАРИ!Те са лишени от морал и чувство за състрадание към ближния. Всичките да се изметат към САЩ, дано!
119
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ са най-голямото световно гробище. Заробиха маса народ от стотици страни
118
2
 
4
 
! Отговори
krismin преди 10 години
До ЕвроамериканецМай си зелен от завист, а Евроамериканецо? Да я дадем на вълците само защото взима повече от теб ли, бе?
117
2
 
4
 
! Отговори
krismin преди 10 години
До ивоАбе, изобщо не ти е наясно за какво става въпрос. Просто плещиш само за да не заспиш. Как може да си такъв анти българин. И какво да я екстрадираме ли? Тъпите американци ще има да чакат. Като не си запознат, по-добре си мълчи.
116
4
 
5
 
! Отговори
иво преди 10 години
Нали знаете, виновен обвиняем няма. Сите са невинни, а и майки
115
7
 
7
 
! Отговори
Евроамериканец преди 10 години
"работим към западни фирми... парите, които плащат са няколко пъти по малко отколкото в западна Европа или САЩ."Много ви плащат - разликата в стандарта е 10 пъти! Значи хем взимате тлъсти заплати, хем не щете да носите отговорност... Ее, няма такива филми.
114
4
 
5
 
! Отговори
До Майстора преди 10 години
Майсторе на си съвсем прав. Изключително много хора, включително и аз работим към западни фирми които са аутсорснали операциите си в България, тъй като работната ръка е относително качествена а парите, които плащат са няколко пъти по малко отколкото в западна Европа или САЩ. Познавам знам поне за още поне 10 такива фирми, в които работят мои приятели и познати. Лош късмет е искарала жената. Ще излезе невинна, но ще и скъсят живота а не трябва да я екстрадират, може да се проточи много това там.
113
2
 
3
 
! Отговори
Majstora преди 10 години
Дано наистина е невинна , както тя твърди.От друга страна това дело трябва да епредупреждение за всеки , който започва работа в този тип фирми .В повечето случаи собствениците им са в България с користни цели , а понякога и с престъпни.Така че е много пресилено изказването на защитниците на госпожата , че това може да се случи на всеки !
112
2
 
3
 
! Отговори
BOYAN преди 10 години
Нека САЩ първо да екстрадира Amanda Knox до Италия (ЕС) и тогава България (ЕС) може да прати тази жена на дело....
111
3
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 10 години
Не си позволявай да осъждаш хора преди да си се запознал с случая. Аз знам много за случая и има защо да се вдига шум. Защо ще го правиш това? Да си чешеш езика? Да искажеш експертно мнение в някакъв пробит форум? Кой си ти да казваш кой е виновен и кой не е без да си прочел два реда, без да си видял и интервюто от МОЛ-а и Управителя на фирмата, който казва, че тя не е отговорна а той и че има невроятни пропуски в "разследването". Добре че хора като теб ще си останат във форумите и без власт...
110
3
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Анонимно соросоидче, по раждение ли си ***, или сутеньорите загладиха мозъчето ти?!
109
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се че е виновна. Трябва да я екстрадират, да има дело и със в САЩ и ако я осъдят и докажат че е виновна, да лежи в затвора. След първата година там може да иска да бъде преместена в български затвор. Просто и ясно. Нали все пак всички ние плюем българския съд и правосъдие, значи е по-добре за нея да има дело в Щатите , където всички ние предполагаме, че имат справедлив съд. Няма какво да си чешит езиците.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искренно се надявам истината да излезе на яве!Като я даваха тази жена по телевизията, впечатлението което създаде бе, че наистина няма възможността да извърши подобно деяние.Сега ми е интересно, за какво ще я съдят имайки предвид:Какво търсят забранени медикаменти в онлайн търговия в интернет!Как се назначава лице, да продава такива медикаменти!Кой е разпространителя!Има ли представа тази жена, какво е продавала!Имайки предвид само тези въпроси, всеки може да си отговори. Американците вдигнаха аларма все едно е изчезнала атомна бомба. Според мен те да си оправят техните престъпни
107
4
 
4
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Какво искаш да ми кажеш, на САЩ това им е първа грижа, да вкарат Гери в затвора?Много ясно, че си имат законова аргументация.Как да я съдят у нас за престъпление, извършено там?По кой закон? По нашия или по техния?
106
4
 
8
 
! Отговори
песимист от разград преди 10 години
като жена я защитавам.като българка-също.но ако действително е виновна за това ,за което я търсят ,не я защитавам.защото именно от такива защитници и защитени убийци на нашите деца и внуци сме на такова дередже в нашата скапана българия.сега остава да приемем и мафиота от италия брендо,после баджо,после очите и тем подобни и да ги направим депутати.с това правителство всичко е очаквано.