Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат

Отложиха делото за екстрадиция на Червенкова
Обновена: 19 юли 2013 11:39 | 19 юли 2013 11:39, Камелия Цветанова
143
Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат
Стотици близки и приятели на Червенкова отново окупираха Съдебната палата. Снимка: Булфото, архив

Делото за екстрадиция на Гергана Червенкова беше отложено за 25 юли от 9:30 часа. Причината за това е, че исканите от съда доказателства от САЩ са постъпили в деловодството снощи в края на деня и рано тази сутрин.

Става дума за писмо от главния прокурор на САЩ и клетвена декларация от съдия в Ню Йорк.

Червенкова очаква доказателствата, които тя и адвокатите й събират да бъдат разгледани от САЩ и те да се откажат от екстрадирането й. Младата жена казва, че делото срещу нея се дължи на грешка.

До следващия четвъртък в съда трябва да е постъпило и копие от делото срещу неизвестен извършител, което се води в специализираната прокуратура. То е за пране на пари. Целта е да се запознаят страните с това дали и какви доказателства има събрани срещу Червенкова.

Още по темата
Преди заседанието пред съда се събраха нейни близки и познати, които се обявиха против екстрадицията на Червенкова в САЩ, където тя е обвинена за онлайн търговия с непозволени медикаменти.

На излизане от залата Гергана Червенкова каза, че продължава да се иска нейната екстрадиция от САЩ, но не се е запознала с нейните доказателства.

Тя вярва не само на своите адвокати, които са приели защитата й като своя кауза, но и на българското правосъдие.

Междувременно парламентарната правна комисия започна разглеждането на договора за екстрадиция, сключен между правителствата на България и САЩ.

Самата Червенкова съобщи, че е получила писмо от председателя на парламента Михаил Миков, свързано с работата на правната комисия. Тя обаче е песимист, че до вземането на решение от българския съд правната комисия няма да е приключила работата си.

Младата жена беше арестувана у нас по искане за екстрадиция от САЩ. На първа инстанция Софийският градски съд позволи предаването й. Сега Червенкова и адвокатите й обжалват. След престоя в ареста от известно време тя е на свобода срещу парична гаранция.

Около 200 души се събраха днес пред Съдебната палата, за да я подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
15
 
! Отговори
#МамаИмDEA преди 10 години
Винаги ми е било интересно как САЩ се намесват навсякъде където им скимне. Трябва им нефт - да защо не го набием на Ирак, Иран. Трябва им контрол над хероина - айде да го набием на Авганистан. Трябват ни нови затворници за частните затовори? Ми айде да набавим от някъде. Ние сме от малкото държави, където наистина правим каквото казва Big Brother. Жалко ще е, ако наистина Цв. Цв. е "договорил" да предостави някой "бандит", за да има някой нов медал, значка, златен часовник или каквото е там...
84
2
 
10
 
! Отговори
До Мими преди 10 години
Хората са качили всичко документи по делото онлайн на Save-gery. Гери иска справедлив процес в България не в САЩ защото там може да се проточи доста дълго. Има замесени и аптеки и лекари а управителя и собственик на самата фирма дори не са му искали показания още. Въпросът тук е НЕ дали ще излезе невинна а КОГА. И през това време тя е отделена от семейството идецата си в нечовешки условия. Договорът подписан със САЩ е изцяло в наш ощърб и е предателство към Българите.
83
2
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Долу *** от сащ и всички евроамериканци:)Свобода за България от американско робство!Сащ при детройт!
82
3
 
3
 
! Отговори
BG-predateli na svoi преди 10 години
Ako balgarite iskat da poluchat pari ot Amerika shte ia izpratiat v Amerika. Ako iskat da ia zapaziat pak ima variant-da bade podsadima i opravdana spored balgarskite zakoni. Vsichko zavisi ot tova dali balgarite iskat da poluchat pari ili iskat da zapaziat momicheto. V Balgaria nikoi nemoje i niama pravo da ia pipne osven ako balgarite reshat che e narushila zakona na balgaria. Imashe podoben sluchai v Izrael s izraelche koeto razbi saita na CRU no Izrael ne go dadoha na Amerika
81
1
 
15
 
! Отговори
Смешници сте вие преди 10 години
Момчета, запознайте се със случая. Вижте за какво става дума, преди да се правите на ербапи във форумите. Чули-недучули не знаят за какво иде реч. Жената никога не е била съсобственик или оператор на сайт, това е лесно доказуемо но никой все още не си е направи труда. Собственикът на фирмата даде интервю потвърждаващо това. Той самият каза, че реално показания трябва да се искат от него не от Гери. Няма кой да му ги вземе. Безумна ситуация. Прихванали са нейният emai в цялата работа и обвиняват.
80
1
 
6
 
! Отговори
Мими преди 10 години
Не мога да преценя виновна ли е или е невинна. Само знам, че е тя е българска майка, дала живот на две български деца, работила е, не е живяла на социални помощи. На мен ми е тъжно за нея, за съпруга й и най- вече за децата. Може да е извършила престъпление, но децата- не са. Те заслужават да виждат майка си, ако не могат да живеят с нея. Ако Гергана бъде осъдена, нека поне излежи присъдата си в България. Колко ли още такива случаи има, за които никой не знае? Побиват ме тръпки.Нека Бог е с тях
79
6
 
17
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Вие *** без капка съчувствие ли сте, бе?! Ако имат чест, достойнство и хуманизъм, българските институции НЯМА да дадат тази жена в ръцете на мракобесните сатанистки ***. Но те са готови на всичко пред сутеньорите си от Вашингтон. Ако беше Гърция на мястото на България, щеше да им подаде среден пръст на изчадията. Но тука куртизанството е морална норма.Бог да пази Гергана!
78
4
 
10
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Тази демократична, тази толкова симпатична и миролюбива държава, наречена САЩ...
77
16
 
12
 
! Отговори
Евроамериканец преди 10 години
"Герито най вероятно знае какво е чака при един независим и непредубеден съдебен процес... затова толкова не и се ходи до там."Именно!И тя като всички нас знае, че прикуратурата там се подготя добре и хапе само на месо, не във въздуха - като българската - само джавкане и кьорфишеци и после провал след провала в съда.Герито си мисли, че като живее в сива зона като *** и ще може да щипе чичо Сам ей така, хаха!
76
2
 
7
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
До 81Понеже нагазваш в дълбоки води само ще ти кажа, че оправдателната присъда за убийството на чернокожия младеж беше напълно закономерна и честна! Случайно да си чувал, че имаше нагласени свидетелски показания срещи Цимерман???
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано само не стане като със Сергей Антонов, погубиха го и психически и физически,а накраяя се оказа жертвен агнец на политически игри! А,още по-жестоко ще е ако наистина се окаже ,че Ц.Ц.си и трупал активи на нечии гръб.
74
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 414Независим процес като тоя дето оправдаха убиеца на чернокожия младеж ли?Пута ла мадре и цепи вятъра!
73
5
 
3
 
! Отговори
знаещ английски преди 10 години
Трябваше да кажа "има обосновано предположение за особено серозна вина" това ли ти е проблемъ?Става дума, че има причина да ходи на съд и няма причина екстрадицията да се спира.
72
11
 
21
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 10 години
ДА ЗАМЕНИМ ГЕРГАНА С: БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ИСКРА ФИДОСОВА. ТЕ И БЕЗ ТОВА ТРЯБВА ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА ЗА ВСИЧКИ ВСЕ ОЩЕ "НЕДОКАЗАНИ" ЗЛОУПОТРЕБИ... ДА ЛЕЖАТ ПО 28 ГОДИНИ В ЩАТСКИЯ ЗАТВОР И ЕТО ТИ 78 ГОДИНИ.МОЛЯ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ !
71
17
 
7
 
! Отговори
414 преди 10 години
Герито най вероятно знае какво е чака при един независим и непредубеден съдебен процес... затова толкова не и се ходи до там. Такива като нея и вас ме карат да ме е срам че съм един от вас!
70
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хамериканците нямат вина, виновен е Цвинокио, че поругава СУВЕРЕНИТЕТА на България! И за охраната на тоя *** се плащат месечно по 32000 лв- НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
69
9
 
9
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Много странно...Тези хора откъде знаят дали Гергана Червенкова е виновна или невинна? *** имат доказателства, за извършени престъпления срещу американския народ. Нека си представим следното: Американец продава наркотици в България, ние молим американците да го задържат и да ни го дадат да го съдим. Тогава със сигурност повечето от хората пишещи по долу ще настояват за екстрадация му в България! Не може някой да е невинен само защото е българин! Мислете преди да пишете!
68
7
 
16
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Протестиращите 36-ти ден на дали ще се включат в каузата да спасим Гери от лапите на Цецо и мама им ***.....Просто Американците финансират протестите !!!Спомнете си Цецо стоя 1 месец в САЩ за инструкции преди 1 година !
67
6
 
27
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ЩЕ ГИ ЕБ... В *** АМЕРИКАНЦИ... НЯМА ДА ИМ ДАДЕМ ГЕРГАНА. КАКВО МЕ ЕБ.... МЕНЕ ТЕХНИТЕ СМРЪДЛИВИ ВИЗИ... ЩО ЗА НАРОД СМЕ НИЕ ? НЯКАКВИ *** ОТ МАЙНАТА СИ ЩЕ СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ В НАШАТА РОДИНА И ЩЕ СИ ИГРАЯТ СЪС СЪДБИТЕ НА НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД.ХОРА, О П О М Н Е Т Е СЕ !!! ГЕРГАНА Е ЕДНА ОТ НАС. УТРЕ МОЖЕ ДА Е НЯКОЙ ОТ ВАС...НЯМА ДА ИМ ДАДЕМ ГЕРГАНА !!!
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Било грешка - няма нищо по-добро от това Американска прокуратура и съд да бъдат уличени в грешка.Резултата е безплатна помощ от най-добрите адвокати там и обещетение за милиони.Много станаха "грешките" с българи по света - някакви като Боевски си мислят, че могат да си правят каквото си искат навсякъде.