Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина

Не искам България да е държава на бедните хора, защити се Енимехмедов
Обновена: 26 фев 2014 20:47 | 26 фев 2014 16:15, Камелия Цветанова
162
Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина
Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото

Софийският градски съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов заради нападението над Ахмед Доган на 19 януари 2013 година пред очите на стотици членове на ДПС по време на конгрес на движението в НДК.

Съдът го признава за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.

Енимехмедов също така трябва да заплати и сумата от 7487,77 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана. Пред съда Октай Енимехмедов заяви, че е невинен. Той поясни, че е проявил доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология. Той останал с впечатлението, че обществото днес е изгубило вярата си, че сред нас има герои, излагащи живота си на риск, за да защитят морални ценности.

Младежът каза още, че на сътрудници на бившата ДС не им е мястото да са "представители на турците в България".

Бих искал страната, в която живея, да е страната на младите хора, красивите жени, в която се пие най-хубавото вино, а не държава на бездомните кучета и бедните стари хора, заключи Енимехмедов.

По-рано прокуратурата поиска за него 17 години затвор. Според обвинението той е направил опит за убийство. Защитата на младежа твърди, че целта е била Доган само да бъде сплашен.

Още по темата
Адвокат Боряна Аврамова призова съдът да оправдае младежа, защото извършеното от него е акт на възмущение. Енимехмедов "с цялото си достойнство е демонстрирал несъгласието си", заяви тя, като напомни, че от началото делото е било изпратено на районната прокуратура, а Енимехмедов е бил обвинен за по-леки престъпления.

Разследването се е преобърнало, след като трима свидетели са посочили, че видели Енимехмедов да опира дулото на пистолета до главата на Доган.

Според защитата обаче достоверността на показанията на тези свидетели е силно уязвима, защото са членове на ДПС.

Според нея има и неясноти по отношение на изземването и предаването на оръжието. Наблюдава се липса на конкретика за патроните – не само като калибър и марка, но и по отношение на цвета на капачките, отбеляза Аврамова.

Има противоречия между показанията на повечето свидетели, смята още тя. По думите й лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът от движението Мустафа Карадайъ дават лични предположения за случилото се.

Липсва конкретика и има наличие на лично убеждение, че се касае за политическо убийство, заяви още тя по време на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
13
 
! Отговори
бг турчин преди 10 години
Нормалните хора те подкрепяме Октай. Вчера се скарах на дядо ми за това, че на стената му висеше голям календар на ДПС с лика на Доган и Местан..Казах му - "Аз съм осигурен на 340 лева заплата а получавам 500 и работя по 14 часа..защо си качил на стената лика на тези убийци?"Казвам ви честно - НЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДПС ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЪМ ТУРЧИН И НЕ ИСКАМ ТАЗИ ПАРТИЯ ДА СЪЩЕСТВУВА! НЕ ИСКАМ ДА СЪЩЕСТВУВАТ И БСП И ГЕРБ!
104
15
 
3
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Това е един завършен терорист и което е най-лошо: терорист с ментални отклонения. Българския съд за сетен път доказа своите зависимости и не отсъди, това което е по закон.В нормалните страни за това деяние се присъжда възможно най-строгата присъда.
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи за убийство на човек - някоя баба или дядо - условна присъда, а за стрес на Доган 3 години! Съдията и заседателите са за бесилка и добре, че имената им се знаят, защото все ще дойде ден да се разправим с тази гад която унижава страната от 25 години!
102
3
 
16
 
! Отговори
Тулчин преди 10 години
Октай браво !!! Ти си единственият български турчин..Eyvalla
101
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tova momche na 100% e plateno za taq scenka , tova sie chista zabluda na Balgarski i turski grajdani ! Prosto si lechi ! Shte izleji prisadata si i sled tova shte si harchi podkupa s kef i raznoobrazie iz Istanbulskite kabareta ! V statiqta pishe che iska Darjava s krasivi jeni !!!
100
2
 
16
 
! Отговори
Андрейчо преди 10 години
Жалко за доброто момче!Ще бъде в затвор за няма нищо?! И това е част от българското корумпи рано съдийство! Излиза,че щом Местан каже и каквото каже-това трябва да стане!? МНого лошо, Местане,много лошо! Още по-лошо говори за теб и кликата зад теб!!!
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октай защо пропусна
98
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз като ***,това опит за насиране ли е?
97
2
 
15
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Ало, в София само с лакеи и предатели ли е пълно?! Защо не обсадихте Съдебната палата, за да защитите този човек...
96
21
 
1
 
! Отговори
Милчо преди 10 години
Наистина има нещо сбъркано в съзнанието ни и чувството за справедливост. Опит за убийство се приема като геройство. А ако беше вашия баща, син или дядо така ли щяхте да реагирате. Представете си само, ако някой на конференцията на Герб беше насочил пистолет към вожда и учителя др. Борисов същия веднага щеше да бъде ликвидиран с истински куршуми поне на 50 м. от сцената. Ненормална работа. Няма значение кой какъв етнос е ако искаме да сме европейци и живеем заедно без обиди, омраза и противопост.
95
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за побой над паднал на земята човек няма осъдени. Още повече - даже обвинени няма. Това ако не е двоен стандард в *** то ни прявосъдие? И прокурорите и съдиите са едни марионетки на ДПС.
94
2
 
29
 
! Отговори
СС преди 10 години
Велик Български гражданин от Турски произход.Достоен наследник на Васил Левски,а и си приличат на външен вид,рус със сини очи и готов на пълна саможертва.Колко съвременни българи могат да се похвалят със такава героична постъпка,отговарям-НИТО ЕДИН.Така че тези които не умеят нищо друго освен да драскат тука,просто да замълчат.*** сте и такива ще си останете.
93
0
 
13
 
! Отговори
поглед преди 10 години
1.Електоратът на ДПС е толкова нАПЛАШЕН,че не излиза да защити Октай въпреки че се възмущават както по случае ЕМИН.2.Остава хипотетична възможност Доган да е накарал Октай да направи "нападение' за да се вдигне РЕЙТИНГА му.Но не е очаквал, че БЪЛГАРИТЕ ще защитят Октай.3.Октай има вродено благородство и ЗАТОВА иска да се срещне ОЧИ в ОЧИ с Доган и тогава даму каже две думи.Но ДОГАН явно се срамува и страхува и разиграва ТЕАТРО за депресии и сегашното правителство на БКП/ДПС/Атака го защитава.
92
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тия турци ни правят на будали. Цялата сценка ще остане скрита, както и /само/убийството на Емин
91
5
 
5
 
! Отговори
ДО 96 преди 10 години
Не те знам къв си, ама и без това съм сигурен че имаш поне 2 кила *** гени в повече от Октай.
90
0
 
22
 
! Отговори
до Лютви МЕСТАН преди 10 години
Местан, когато отново започнеш да каканижеш,заплашваш с ЕТНИЧЕСКА ВРАЖДЕБНОСТ и НЕТЪРПИМОСТ, разпечатай си мненията от този форум и ги прочети и ги запамети;1.ВСИЧКИ БЪЛГАРИ се възхищават от етническия турчин ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ и презират Доган и БИЯЧИТЕ от ДПС.2.НЯМА етническа враждебност;ТИ и хора като теб от ДПС я размахвате като СТРАШЛИЩЕ! ЗАТОВА ли получавате заплати; да пЛАШИТЕ простия си електорат който не разбира,че е в ЕС,а мисли, че е при "социализма"..5.Октай Енимехмедов- в парламен
89
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"хубава работа" АМА *** (турска)
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей го трола на ДПС през 2 коментара хвали Октай, обаче го вързва с "османски воин", "османско чедо" та като са на едно в изречението току виж поставил Октай в лоша светлина...смех !!.....АБЕ *** ЧАЛМАТО, КАСТРЕНО НЕДОКАСТРЕНО, АЙ СИКТИР ТРЕВА НЕ ПАСЕМ !!
87
8
 
3
 
! Отговори
Turko преди 10 години
Eto edin velik Turchin gotov da povede naroda kam svetlina ...
86
2
 
17
 
! Отговори
ravnosmetka преди 10 години
Доган е едно нищожество пред интелекта, и разума на ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ.Да не говорим за онези БИЯЧИ-депутати, които едва вързват думите.ЗАТОВА Доган не иска да се види ОЧИ в ОЧИ с ОКтай! Защото ще лъсне жалката му посредственост и ЛОШОТО ИЗЛЪЧВАНЕ ! И ще сияе чипът в главата на Октай от 2080 година, наред с фъфлещия Доган.