Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Георги Сапунджиев остава под домашен арест
Обновена: 12 юни 2014 14:10 | 12 юни 2014 11:51,
199
Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си
Георги Сапунджиев Снимка: архив, БТА

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора. 

„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред Dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.

Още по темата
Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7  наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.

В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки. 

„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка. 

Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента. 

Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.

Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
2
 
! Отговори
Макаров преди 9 години
Какъв живот бе ***?!?Така ли наричашжалкото си съществуване?Уби дете,я вземи та се грамни и да се приключи с това където го наричаш живот!!!!!!!!!!!!!!!*** и то изтъркан
156
0
 
3
 
! Отговори
Ямболия преди 9 години
лошото е че ей такива селски бекове като тоя са хиляди в България и се мислят за много велики.
155
0
 
1
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Abe hora ... tova e liceto ba balgarskiat biznes .... kak taka shte go trepete ....
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз имам джип. Тоя видя ли го по улиците направо ще го прегазя и продължавам.
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това,че съдът е преценил,че няма да се укрие,е добре!Лошо става когато избяга!В такъв случай съдията трябва да го замести!
152
0
 
11
 
! Отговори
az преди 9 години
Какво безочие .. страхувал се бил, че и иска наказание за хората, които го ударили..Гнусен ***, колко мъка причини и има очи да се оплаква?? ами да го пратят и на почивка извън страната да не се притеснява ? Думи нямам..
151
1
 
10
 
! Отговори
Няма преди 9 години
До OsiasНаистина няма да избяга! Ако народа го загради както стана с Народното събрание. А покаже ли се - кой с камъни, кой с тояги. Здраво място да не му остане на тая ГАД! Да им е за урок на всички като него!
150
5
 
3
 
! Отговори
Osias преди 9 години
Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление,
149
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не му разбихте мутренската глава с паве и да не е жив вече?
148
0
 
8
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Само му погледнете наглата мутра! Аз да мога да го срещна - ще го направя на пихтия! Гад ***! Ако не съда не се вземе в ръце и не му даде доживотната, която заслужава... Наистина трябва да го линчуват! И тоя, и всички като него!
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ama niama za kakvo za ybistvo samo edno smart.za sajalenie nee samo tozi .....
146
1
 
3
 
! Отговори
saki преди 9 години
В Саудитска Арабия за подобно нарушение обезглавиха един млад арабин.Видеото го има в нета.
145
1
 
21
 
! Отговори
500 преди 9 години
И този сигурно ще получи условна присъда благодарение на милостивия български съд, за който човешкия живот не струва почти нищо, вкл. детския!!!
144
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***. Какво се плаши за живота си като е камикадзе. Дано се гъне и гърчи като червей това тъпо създание, което не зачита закон, правила и норми. За такива *** не трябва да има милост и човещина. Както се е държал той, така трябва да се държат с него.
143
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Животът на (бедните) деца в България не е важен, важно е полицията да гарантира спокойствие и сигурност на бизнесмените.
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nikoi normalen chovek ne bi iskal da jivee ako e otnel detski jivot, sorry. Strah ne ot talpata ,a ot Gopsod trqbva da ima.
141
1
 
50
 
! Отговори
Джовани Фалконе преди 9 години
Тариката със седем наказателни постановления и вече с едно убийство на дете се страхува за живота си? За жалкия си живот ли се страхуваш? До края на живота си, ще трябва да живееш с трагедията, която си причинил на това семейство, за това трябва да помислиш, а не за за жалкия си животец. И ние се страхуваме за живота на децата ни, защото такива като тебе станаха прекалено много, Сапунджиев.
140
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ААААА, правилно - ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВА!!! Днес четох някъде за друга такава *** - прегазил дете на 12г в Стара Загора и му дали условна присъда..... Условна присъда - представяте ли си - и СЪДИИТЕ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СТРАХУВАТ ЗА ЖИВОТА СИ- особено след като раздават с лека ръка такива присъди......Убиеца си е убиец......ама как, ама защо,ама не знаел че така ще стане.... Такива трябва да им натрошават кокалите и цял живот след това да се мъчат......това заслужават....
139
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сме на принципа: Един индивид убива друг индивид, и след като това е възможно ,защо да не бъде поставен в ролята на другия индивид ????Отнасяй се така към другите, както искаш те да се отнасят към тебе ! Толкова е логично !Псувай и приеми че ще те напсуват.Набий някого и приеми ,че и тебе ще набият.Убий някого и приеми ,че и тебе ще убият .Нещата ще си дойдат от само себе си.
138
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ,кво толкова ?То ,и детенцето се е страхувало за живота си .Нищо ,по-различно ,от това което, той е направил ,няма да му се случи !