Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Георги Сапунджиев остава под домашен арест
Обновена: 12 юни 2014 14:10 | 12 юни 2014 11:51,
199
Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си
Георги Сапунджиев Снимка: архив, БТА

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора. 

„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред Dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.

Още по темата
Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7  наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.

В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки. 

„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка. 

Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента. 

Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.

Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
20
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Това "страхувам се за живота ми", ми звучи като "търся си оправдание да се укрия, може ли да ми разрешите". Послед като не могат да го намерят и ако го хванат - "ами много ме беше страх, може някой нещо да ми направи, аз съм жерта убил съм някакво дете и вече ме изкарахте най-черния, миличкия аз". Вече като чуя, че някой е жертва и ... не знам призлява ми. Имам чувствто, че в България това стана нарицателно само за виновните "жертви".
136
2
 
23
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
А дали се е страхувал за живота си, докато е премазвал с колата си детето, при това в ПЕШАХОДНА ЗОНА?
135
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
та той какво мисли,че не е за трепане.
134
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха така вкъщи си бил.То е ясно че от страна на закона справедливоста няма да го догони.Абе винаги съм го казвал, добрия стар линч му е мамата, прохладна юнска вечер, разярена тълпа с факли и бели качулки, въже, ***, разцъфнала липа и стар прогнил стол...
133
1
 
5
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Ima pri4ina...
132
1
 
20
 
! Отговори
reostat преди 9 години
Тоя да се страхува за живота си на всяко място на планетата
131
1
 
12
 
! Отговори
! преди 9 години
Добре че аз не съм го линчуваш че с толкова нарушения, да съм го запознал още тогава лично с Господ!
130
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй като не е шампион кънкьор е твърде възможно да получи цели 3 години условна...
129
0
 
25
 
! Отговори
канадеца преди 9 години
Е тва е България!Оставили го под домашен арест,демек да си прави квот си иска.Ако това се беше случило в нормална държава,тоя *** отдавна щеше да е в затвора без право на обжалване.Живеете в корумпирана и жалка държва!
128
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета тук една друга статия за подобен инцидент и на човека му дали 2 г. условна с 5г. изпитателен срок, да не вземе да се повтори, а относно това, че го е страх за живота си - пълен смях, голяма жертва се изкарва, просто е трябвало да се разберат с него на място - бизмесмен такъъ!
127
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние,българите,едно нещо не можем да свършим както трябва-докрай ! Почнали да го бият,да го бяха поне пребили до смърт тоя *** ! А сега ще трябва да се информираме редовно за страховете и неврозите му,за тъпанчето му,и да го съжаляваме наглеца !
126
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 9 години
Тоя застарял псевдоадвокат не прекалява ли,какво сега да вземем да съжаляваме тоя *** нагъл,прогресивно оглушавал,страх го било за живота му,ми каквото си си надробил ще си го изсърбаш бе *** такъв.
125
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уффф и ние се страхуваме за животаси, но и с основание, защото той вече е убиец.И вместо да се извини на семейството и обществото ни занимава с неговите емоции. Напускайте България, мили хора, тук няма спасение.
124
10
 
4
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Какви доказателства търсят мръсните магистрати?Какви предположения?Всичко е ясно ,а освен това самите родители са преките и най-истински свидетели!Те са били на местопрестъплението.Какви други улики искат?-----Да се чуди човек защо не си станал магистрат. Сега щяхме да имаме най-добре работещия съд в света. Сам щеше да отсъждаш и други нямаше да трябват. Като един Соломон!
123
11
 
2
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Гнусната му мутра,анцугчето и кривата глава ....! Продукт на ПСЕВДО-демокрацията-------Силно се съмнявам с нещо да се различаваш от него!
122
4
 
1
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Ами,какво да кажем-едно голямо БРАВО на българския съд !! Колко е справедлив,и,ВЪОБЩЕ не е корумпиран !!----Дай някакви координати, следващия път теб да те питаме какво е правилно и справедливо и кое не!
121
0
 
5
 
! Отговори
-10 преди 9 години
А случайно, някой от "скърбящите" да е повдигнал въпроса пред кмета защо все още пешеходната зона не е ограничена за достъп на МПС? Втори Паоло ли чака кмета?
120
0
 
8
 
! Отговори
дпа преди 9 години
А то и мутрата на полицая зад него не е много интелигентна ми се струва, просто едните са законни мутри *** в униформи. Иначе разлика м/у едните и другите няма, нито в поведението, нитов мисленето, ноти в адидасите и чалгата. Така, че...закрийте мвр и кат, да знаем поне че всички са си мутри и да се борим с тях, както можем. И наистина ме е жал за добите и интелигентните хора в нашата държавица жалка.
119
0
 
14
 
! Отговори
dpa преди 9 години
Адидаса, голата глава и тъпия поглед на мутра явно са задължителни, за всички новозабогатели ***, естествено по нечестен начин. Без да го познавам, ми се струва че е слушал чалга в офф-роуд колата си, която е част от промиването на мозъка, да е голяма и да мачка, защото не му пука, нали е бабаит ***. Имам обаче предложение, тъй като такива като него са много и са все по нахални, а органите мвр и кат само гледат сеир, същите да бъдат закрити, са спестим пари поне. Жалко на добрите хора
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами,какво да кажем-едно голямо БРАВО на българския съд !! Колко е справедлив,и,ВЪОБЩЕ не е корумпиран !!