Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Георги Сапунджиев остава под домашен арест
Обновена: 12 юни 2014 14:10 | 12 юни 2014 11:51,
199
Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си
Георги Сапунджиев Снимка: архив, БТА

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора. 

„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред Dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.

Още по темата
Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7  наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.

В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки. 

„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка. 

Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента. 

Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.

Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
24
 
! Отговори
Диана преди 9 години
Страхувал се ..... Защо не се страхува като ходи и гази децата?.. защо не се страхува когато причинява смърт на детето и такава болка на родителите?... Сапунджиев, да ти е ясно - и пет пъти да те убият малко ти е. Кретена си остава ***, а ти си именно такъв. Ходи се пържи в ада и не се връщай тук. Живей за да си спомняш какво си направил. живей в страх да не би някой да ти причини същото каквото стори ти. Живей и мисли, зад кой ъгъл те дебнат да ти отмъстят. Живей жалкия си живот.
96
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Униклано нагъл ***, облечен в анцунг и без капка мозък. Е това е мечтата на всеки български подрастващ младеж - да е "бизнесмен".
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не бъркам члена... (343 НК), то значи наказанието е лишаване от свобода от 2 до 6 години, в особено тежки случаи - от 3 до 10 години. Да видим почитаемият съд какво ще измъдри...
94
1
 
25
 
! Отговори
Ния преди 9 години
Ако този ***, Георги, убиецът, беше "любящ баща", не би понесъл мисълта, че е убил дете и щеше отдавна да си е направил сепуко!!! А не да мрънка, че са искали да го убият. Един истински, нормален човек би превъртял от мисълта, че е убил дете...
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората, които са били там, е трябвало да го линчуват, а не да чакат полицаите.
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
98, никакъв бунт няма да има. Свестните хора в БГ останаха малцинство, на повечето мечтата им е да са като тоя на снимката - анцуг, джип и кинти. Те не могат да четат и пишат, ти искаш бунтове да вдигат.
91
3
 
8
 
! Отговори
Не и на мен преди 9 години
До ivanНе може да ми се случи! 35 години карам, коте и куче не съм пребила, камо ли човек - камо ли дете!!! И ще ми го защитавате - на всекиго можело да му се случи! Явно сте от сйъщото котило!
90
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Иван 45Ти Иван ли си или Георги Сапунджиев,под прикритие,а? "Любящ съпруг и баща,изключителен човек"...айде стига бее....Изключителните човеци не газят хората в пешеходни зони,не шофират в нетрезво състояние,не шикалкавят когато трябва да понесат отговорност!
89
1
 
8
 
! Отговори
Ния преди 9 години
И затова са виновни главно корумпираните ни съдии. И ние, че си говорим само на маса. Трябва промяна и връщане на смъртното наказание, и няколко публични изпълнения на това най-тежко наказание, и пак ще си говорим.
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което е извършил си е 100% предумишлено убииство - поне 20 години трябва да е в затвора!
87
1
 
13
 
! Отговори
Ния преди 9 години
До 95Проблемът не е в лошия материал. Проблемът е в поговорката "наведена глава сабя не я сече". Докато едни правят, каквото си искат, нарушават закона, убиват и се разхождат след това безнаказано, другите, визирам и себе си, и може би теб, седим пред компютрите, ядосваме се и мрънкаме. А трябва промяна, трябва бунт, защото такива като този ***, като онзи, който уби на Великден в Симеоновград 6 младежи, като онзи ***, който уби с нож момчетата пред Соло, и още много такива, са на свобода.
86
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Man United, каква снимка бе, пич? Чети, то си пише - нарушения на ЗДвП, телесна повреда. Според теб е атомен физик ли?И не говорим просто за знаци, а за това, че си е карал колата в пешеходна зона. Всеки е нарушавал по нещо, ама на мен лично и през ум не ми е минавало, примерно, да пердаша по Тракия със 180 в час, или да карам с 80 при ограничение 40.
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
92, не говорим за закони, а за прилагането им.Както казваше един: "Силата на закона не е в неговата величина, а в неговата неизбежност"А тук факторът "неизбежност" ужасно куца. Буташ малко парички и вече си щракаш с пръсти пред ТВ-то.А онзи ***, който прегази цветята на следващия ден, дори не го коментирам. Ами, сори, ама верно сме "лош материал". С такъв материал от самозабравили се *** нищо няма да стане.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от хтази по голяма глупост няма , като се страхува да седи в затвора , ан утях , това не е арест , а почивка
83
0
 
13
 
! Отговори
Ния преди 9 години
До АнонименЩе го вкарат в затвора, ако преди това не се укрие, гад! Как може да го пуснат под домашен арест! Тези съдии са за убиване!!!!! Докато има такива "съдии", не може да чакаме справедливост и възмездие....
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 83Абсолютно си прав(а). Също така ми даваш някаква надежда, че все пак има и нормални хора останали в тази държавица макар и да сме малцинство.Преди седмица в САЩ имаше случка при която две момиченца на възраст 12 и 14 години бяха наръгали друго момиче 20 пъти. По чудо тя оцеля. Тези двете обаче сега ги грози затвор от 25 години до живот. А не са дори пълнолетни и жертвата оцеля, т.е. се касае за опит за убийство.За какво говорим? Това са закони. Истински.
81
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Нали скачахте за Демокрация?Нали Пиночет правил лоши неща?Това е само началото!
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз се страхувам за живота си и за този на децата си, докато подобни хора се разхождат на свобода
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименза съжаление не са го пребили - такива като него разбират само от бой, най-близо им е до примитивната природа
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 99% е сигурно, че ще го вкарат в затвор (поне искрено се надявам) и тогава вече наистина ще трябва да се страхува, ама не за живота си, а за халката си. Нали се сещате, че в затвора повечето обитатели имат деца, така, че на тоя мога само да му кажа - дупе да ти е яко. Ще дойде и неговото време, няма все да е на почивка вкъщи.