Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда

Дъщеря ми е невинна, рече майката на Александрина
Обновена: 4 дек 2014 13:12 | 4 дек 2014 12:16,
72
Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда
Александрина Ангелова Снимка: Dnes.bg

29-годишната студентка Александрина Ангелова, която бе арестувана заедно с пазарджишкия имам Ахмед Муса, припадна преди минути в съдебната зала в Пловдив. Делото бе прекъснато, а на място пристигна линейка.

"Дъщеря ми е невинна. Тя живееше в Муса, докато си намери квартира. Изобщо не познава тези хора и не знае с какво се занимават. Тя е много умно момиче. Много е религиозна и дори вкъщи стои с бурка", каза пред журналисти майката на Александрина - Лилия Маринова.

Още по темата
Тя твърди, че дъщеря й е много вярваща, затова дори в дома си ходи с бурка на главата. Имала заболяване на щитовидната жлеза.

Апелативният съд в Пловдив днес гледа мерките за неотклонение на арестуваните след акцията на ДАНС срещу разпространението на радикален ислям. Седмината обвиняеми от Пазарджик, сред които е и имамът Ахмед Муса, обжалват наложените мерки от съда в Пазарджик за постоянно задържане в ареста.

Според обвинението Муса е ръководил група за разпространението на идеите на “Ислямска държава”.

В съда стана ясно, че свидетел под номер 002 е дал показания, че след служба Ахмед Муса Ахмед се събирал с най-приближените си и казвал кой къде отива и какво да говори. Той ги подстрекавал, като им казвал: „В Сирия се бият наши братя и тук трябва да направим война, а България - Ислямска държава.”, твърди единият от тримата тайни свидетели по делото.

Заседанието на съда продължи, а Александрина беше изведена от залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
ika.iv преди 9 години
До БУРГАЗЛИЙКАИ аз между другото...
48
1
 
9
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 9 години
"Имала заболяване на щитовидната жлеза."И АЗ ИМАМ ЗАБОЛЯВАНЕ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ, ПЪК НИКОГА ДО СЕГА НЕ СЪМ ПРИПАДАЛА...
47
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ТЕ ВИНАГИ ПРИПАДАТ ТАМ КЪДЕТО ИМА МНОГО ХОРА , НО ТАКА ПАДАТ, ЧЕ НИКЪДЕ НЕ СЕ УДРЯТ.АКО НЯМА ЦИРК ЗАЩО ТОГАВА ЩЕ СЕ КАЗВАТ" ***" НЕ ГИ ОБИЖДАМ ТАКИВА СА СИ НО... ИМА 1-2 ЗРЪНЦА ХУБАВИ ИЗ МЕЖДУ ТЯХ, НО ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ТЕЗИ 1-2.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКО НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ВОДАТА, ТОКА, СОЦИАЛНИТЕ. ЗАЩО ДА РАБОТЯТ ТЕ?!! ГЛРАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА ПЕЕВСКИ ДА СИ ГИ ПОЕМЕ ТОЙ.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какво толкова заседават че за 5 часа решеха че е виновен,това доживотен затвор за назидание,на гада.
45
11
 
2
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
Коментар 50 показва защо трябва да има задължителен IQ тест за коментаторите в този форум!
44
1
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Каква студентка !!! Аз виждам тука някакъв прилеп ли е,пингвин ли е...
43
2
 
9
 
! Отговори
Читател преди 9 години
До АНТИБЪЛГАРИН Що така, бе пич ! Няма на кого да го туриш и си нямаш вкъщи тоалетна ,може би...Ай,завалията!
42
1
 
12
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Някога преди много, много години... по-точно в лето 865-то, след рождението на Христа, княз Борис, наречен още Михаил се е покръстил с дадения му от бога народ с едничката мисъл: Да сплоти в единна сплав двата народа: славянският, и българският. За да не допусне разединение в държавата, погубва 52-*** външни боили с целите им родове. А, днес ние потомците, отново се чудим: Кому да се кланяме: На Христос, или на Аллах! А, държавата ни е една!
41
1
 
25
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
Не познавам християнки да ходят с бурка на главата. Освен това е с българсо християнски имена и на родителите и.За потъпкване българштинината и християнството правосъдните органи да бъдат безкомпромисни и безмилост спрямо родоотстъпници,
40
2
 
17
 
! Отговори
кали преди 9 години
Щом като така постъпиха с нас ще бъдем вече резерве !!! Ще бъдем безпощадни и непреклонни към ислямистите !!!
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста млади хора от провинцията, които нямат социален живот нито среда, нито образование се обръщат към религията и стават фанатици. Познавам доста такива християни. Тези хора имат нужда от психиатър, а не от затвор.
38
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Много е религиозна и дори вкъщи стои с бурка"............може би това момиче има нужда от специализирана психиатрична помощ ...
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто има слаба психика.
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно е трябвало да се гръмне в съдебната зала и не й е стигнал кураж...***
35
3
 
20
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
"хубава работа" АМА ..........
34
2
 
29
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Много била религиозна. Да, докато и запретнеш бурката , и мигом забравя за Алах :)
33
2
 
32
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Жалко за България.Просто я губим с тези политици ,с разделението в обществото ни .Ние нямаме национални приоритети ,нямаме визия за бъдещето на държавата си.Псевдо партийни пристрастия поставяме над националната кауза,играем си на "фоби" и "фили" ,а държавата ни загива. Помислете.
32
3
 
16
 
! Отговори
друга българка преди 9 години
Ястребе, сигурно ти е трудно да си разумен между неразумните?! Както твоите коментари може да не отразяват мнението на всички турци, така и моят коментар не отразяват мнението на всички българи. Както и коментарите на някои от моите сънародници не отразяват мнението на всички българи. Но ми е драго на сърцето и ми дава надежда да знам, че между турците има хора, които мислят като тебе. Сърдечно ти пожелавам всичко най-хубаво и недей да губиш вярата си в хората, може ли? :))
31
54
 
1
 
! Отговори
АНТИБЪЛГАРИН преди 9 години
Педараси смотани *** мръсне давиго тура на знамето да пикам върху знаметове българско
30
5
 
29
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Ще кажа дори на турците....дори вие сте роби на собствените си ръководители, те ви използват за пушечно месо като ви промиват мозъците и ви подтикват към война....а печелившите няма да са обикновенните турци а техните диктатори които правят всичко това за личен финансов интерес и власт. Обикновенните мюсулмани ще си останат същите дори по-зле защото ще пострадат от последствията. А българите които защитават турски интереси трябва показно да бъдат обесени в центъра на София.