Нощен маратон в съда заради Румяна Ченалова

Прокуратурата настоява за постоянен арест
Обновена: 17 апр 2015 10:03 | 16 апр 2015 22:55,
37
Нощен маратон в съда заради Румяна Ченалова
Снимка: Булфото

Софийски градски съд решава на нощно заседание и при засилени мерки за сигурност да остави ли постоянно в ареста съдия Румяна Ченалова.

19 тома са събраните доказателства по делото срещу нея, съобщи БНР. Заради запознаването с тях, първо от съдията по делото Веселина Ставрева, а после и от доскорошната й колежка Румяна Ченалова заседанието на съда започна със закъснение около 20.30 часа. До 23 часа то не бе приключило. По-рано седем съдии направиха отводи по делото.

Още по темата
Ченалова е разследвана, заради длъжностно и документно престъпление. Тя беше задържана след няколко неуспешни опита да бъде призована, за да й бъде повдигнато официално обвинение.

Прокуратурата представи в началото на заседанието нови доказателства, както и справки за водени срещу Ченалова други разследвания и нейни криминални регистрации. Подробности не бяха дадени.

Нейни адвокати са брат й Станимир Ченалов и Огнян Митев. Обвиняемата съдийка обаче активно участва в защитата си.

Двамата прокурори отстояват тезата си, че заради високата обществена опасност на  извършеното от Ченалова престъпление тя трябва да остане в ареста. Беше представена и жалба от Ченалова срещу "незаконното" й, според нейните думи задържане, допълва още БНР.

Един от прокурорите разказа и подробности около едно от обвиненията срещу Ченалова, като каза, че според свидетели тя е договаряла цена за свое решение по определено търговско дело, както и че за да се стигне до това решение е накарала един от съдебните секретари да запише факти по делото, които всъщност не са били произнасяни по време на съдебното заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: сгсРумяна Ченалова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров е доволен,че сае пуснали чаналова.Ако бяхае задържали под стража,няма6е дае доволен.Закона за съдебната власт,първо трябва дасе измете Цацаров.Президента да има право по всяко време да отстранява гл Прокорор,и да го назначава.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До луковАко е виновна.?
17
0
 
7
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
ХМАЩАМ БАС ЧЕ СЛЕД УСЛОВНАТА ПРИСЪДА,КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧИ ЩЕ ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА И ПАК ЩЕ СИ НАПЪЛНИ ГУШКАТА.ХАААААХАХА.......
16
0
 
13
 
! Отговори
petar stojn4ev преди 9 години
седем съдии отказаха да решават ареста на ченалова само това е достатъчно за да се разбере колко са корумпирани нашите тъи наречени праведни съдии от които не можеш да влезеш в църква от тях по празниците къде ще ги носите тези пари несе ли наядохте знаите че дървеният балтон джобове няма икогато ти излезе тиража си отиваш от този свят гол като пушка
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верче. Ченелова в заглавието и Ченалова в текста долу едно и също лице ли е?
14
4
 
3
 
! Отговори
Пишпунта преди 9 години
Миии щом е така, удриииии
13
0
 
15
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До Леля Гана с яка нянаПисала бележки викаш.... ами ако някой убие твой роднина и всички знаят кой е убиеца и съдията по делото реши да се произнесе с присъда срещу теб, че ти си я убила и напише във въпросната бележка че ти си убиеца и те вкарат тебе на топло? К'во правим тогава? Една такава бележка неправилно написана (или щото съдийката решила така) ще ти провали живота отвсякъде а истинския убиец ще е на свобода. К'во прайм тогава?
12
1
 
16
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До ПИШПУНТАНе е набедена, за тая Ченалова обикновени хора още преди две години казаха че е корумпирана и че като съдия решава несправедливо. Много е замесена тая в какви ли не схмени. Сметни щом са събрани 19 тома... 19 ТОМА С ДОКАЗАТЕЛСТВА срещу нея, хич няма да е набедена ами направо си е *** отвсякъде. И то тя самата се е осрала. Крайно време беше да се спре, след като не спира, хората ще я спрат.
11
1
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Прокурора е командирован от Румъния...
10
15
 
1
 
! Отговори
ПИШПУНТА преди 9 години
Дали това не е целенесочена акция. То тука случайни акции няма. Дано не е набедена жената.
9
17
 
3
 
! Отговори
Леля Гана с яка няна преди 9 години
Е-е-е искараха жената по черна от гума на трактор. Да не е убила човек, писала там някаква бележка, тва престъпление му ли викате.
8
1
 
14
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 9 години
Дали ще се налага да й носят банани и портокали в затвора. Демек , ще лежи ли изобщо. Или това е поредният български кьор фишек!
7
2
 
3
 
! Отговори
mokai преди 9 години
dami i gospoda tia ako viwda realno nestata niama da nosi o4ila mafiatia do sega sadi xorata sega xorata daia sadiat da razbre samo bog mowe da sadi.samo
6
1
 
0
 
! Отговори
mokai преди 9 години
ne boise kako svako 6eti nosi salam ne riazan da go iz--------6 a mowe i bibi rator po malko goizpolzvaite danese povrewda ama karai toi mowe 2 da go dava6 pod naem za edno lizane
5
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всенародна радост и кому беше нужно 72часово задържане,това все пак е жена ,и майка.Май пак почнаха показните акции,а после нищо,абсолютно нищо.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taka kakto presledvat sadiikata taka da e i s CC priznat za vinoven na vtora instancia...sega zaradi nego li che promenat NK i Konstituciata...istinata vinagi izliza.ako sadiikata e vinovna da si ponese nakazanieto...ama CC e na svoboda nali
3
1
 
6
 
! Отговори
на праситу майка му преди 9 години
Моя глиган там ли е? Че го уредих, да е на всяка манджа меродия.
2
2
 
20
 
! Отговори
Темидчо преди 9 години
Ако избият всички съдии в БГ не вярвам да има и един невинен...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6 месеца условно и 500 лв. глобаТака де, по български :)