Шофьорът-рецидивист убил Петьо със 78 км/ч

Прокуратурата внесе обвинение срещу водача Пъков
10 юни 2015 19:58,
11
Шофьорът-рецидивист убил Петьо със 78 км/ч
Снимка: архив Булфото

Цветан Пъков, който блъсна и уби на място на квартална улица в Панагюрище 6-годишния Петьо, карал със 78 км/ч, вместо с до 50 км/ч, каквото е било ограничението във фаталния участък.

Това се казва в становище на прокуратурата, която днес повдигна обвинение срещу мъжа, който прегази детето с джипа си на 24 април. Наказанието, което Пъков може да понесе, е до 10 години затвор.

Още по темата
Освен превишената скорост, шофьорът не е спазил и друго изискване на правилника за движение по пътищата – не е намалил или спрял, виждайки деца на пътя. Според обвинението той е влязъл с висока скорост в насрещното движение, където е ударил Петьо и го е влачил десетки метри.

Момчето е загинало на място.

Смъртта на Петьо през пролетта накара стотици негови съграждани да се вдигнат на протести срещу шофьора-убиец. Тогава се появиха свидетелства, че Пъков и друг път е карал неразумно, дори е предизвиквал инциденти. Оказа се обаче, че той няма нито един акт от полицията за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е наказание, това е поущрение. Малко са. Той е пецивист на пътя. Поне 7 и в друг режим.
8
0
 
2
 
! Отговори
Do nomer 9 преди 8 години
Номер 9, не знам кой си ама пишеш на моята азбука.Ти си РОБА.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако органите от КАТ си бяха свършили работа като хората и след толкова нарушения на този *** му бяха отнели правото да кара, сега едно дете щеше да е живо.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък се чудя едно нещо: писаха, че бащата на момченцето нокаутирал ***-убиец. Което главата ми не побира е: как се е сдържал да не го направи на кайма? Аз не бих могъл. Мисля си, че бих помлял гнусния *** на атоми без и за миг да помисля за каквито и да е последствия. Нещо повече, мисля си, че точно такава постъпка и още няколко като нея липсват на смачкания ни народ да възвърне свободата си, а на *** - да си припомнят що е ужас и да започнат моментално да се съобразяват с околните.
5
4
 
8
 
! Отговори
До бачкатора преди 8 години
Ами като гледам, никога няма да ти писне. Само ще мънкаш из форумите, пък после ще пийнеш една ракийка и ще си въздишаш.Вие просто не можете без това да ви мачкат, с времето се убедх в това. И е много, много жалко, че е така. Защото точно това робско търпение е причината да има у нас привилегировани етноси, алчни бизнесмени и пр.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Панагюрище е компаниен град. Коя е компанията ли?И цените са по високи от софийските.
3
2
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Как 78 км/ч, нали сички бабички от квартала казаха, че е карал със 140? Ква е тая експертиза!
2
2
 
18
 
! Отговори
мен преди 8 години
Как спят тези *** ? Да не дава Господ на мен да ми се случи да убия такова ангелче, сама ще искам да изгния в затвора
1
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно експертизата е направена от нашия човек. Нали се разбра че убиеца е покровителстван от,де що има държавен хрантутник в околията,явно им е снасял пари на ненаялите се корумпета . Шеф на паяк бил тоя. Направо осъдете загиналото дете ,смешни циркаджии .