Акушерката: Не чувствам вина, не съм била бебета!

Майката на битата Никол избухна в сълзи в съдебната зала
21 яну 2016 13:00,
78
Акушерката: Не чувствам вина, не съм била бебета!
Снимка: Булфото, ахрив

Не чувствам вина, защото не съм била бебета. Това заяви акушерката Емилия Ковачева, която бе обвинена в опит за убийство на новородената Никол. Случаят от края на април потресе цялата страна с жестокостта си.

По думите на Ковачева и нейните родители записите от камерите са били манипулирани.

"Останалите бебета имат родови травми", заяви Ковачева по повод обвиненията за още четири бебета, които й бяха повдигнати.

"Гордеем се с нея", заяви пред Нова тв бащата на Емилия.

Още по темата

В съдебната зала присъстваха майката и бащата на Никол - Румен и Станислава Димитрови. Те са представлявани от адвокат и поискаха да бъдат допуснати като граждански ищци и частни обвинители. Те настояха и за обезщетение заради гаврата с дъщеря им - 400 хиляди лева.

Майката на Никол се разплака в съда, докато адвотът на семейството разказваше пред съда какво им е причинила Ковачева.

"Предаването на граждански иск от страна на родителите иска прецизиране на вината", категоричен бе адвокатът на акушерката Владислав Янев.

Той заяви, че болница "Софиямед" също трябва да е част от процеса и да има задължително неин представител е съдебна зала.

Припомняме, че видеозапис от столичната болница показа как по време на нощно дежурство Емилия Ковачева пребива почти до смърт новородено бебе - детето беше прието с риск за живота си в друга болница. За щастие бебето вече е добре, но записите от камерите показаха, че Ковачева е посягала и на други деца в здравното заведение.

Затова акушерката се сдоби с второ обвинеие за нанасяне на лека телесна повреда на още четири бебета. Към момента Ковачева е под домашен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя е за затвор... Също и собственикът на болницака, който назначава медицниски сестри и акушерки, за да му работят като робини по 24 ч 7 дни в седмицата.
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това съд ли или пазар? Казала, че записите са манипулирани, това се доказва.....казала....Защо бебетата не са при майките си, защо се ограничава достъпа на близките, сега някой ще каже, хигиена....но нека да не се мислим за най-велите, за висим какво се случва по света в болниците, където се раждат деца. Несравнимо е с България и нашето положение не е в + посока.
29
2
 
45
 
! Отговори
2121 преди 8 години
До "Гневен българин": Къде си видял нежни, мили благи акушерки? Вероятно се срещат и такива, но те са мило изключение. Масата са груби, цинични, истерични и непукистки. Отвратителни женища, които приемат майката за скот а бебето й за нищожество. Болшинството лекари са от същата мая.
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип винаги гледам да съм обективен и да не заемам страна, защото фактите се преувеличават. В този случай обаче, нещата са просто ГРОЗНИ. Това да се посяга на новородено не знам как може да се окачестви. Имбецилка.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човешкият живот няма цена, освен в *** наречена България ....
26
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти, Ковачева, си срам и позор за акушерското съсловие. Честит празник- Бабин ден за всички истински акушерки !
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случаят от края на април 2015 г. Потресе цялата страна с жестокостта си. Сега е на път да шокира обществото с наглостта си. Родови травми... дрън, дрън дрън и в дрънголника!
24
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много ви манипулират медиите и пребързвате със всяка констатация
23
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 30..На никой не завиждам и не желая на никой това....но за убийство 50 000 лв. а сега все пак детето е добре нали, за това 400 000 лв. Не казвам че е много за бой над детето, но няма ли да се задави от алчност лицето, което спекулира със страданията на детето си....Това е един от греховете според христ. морал.
22
8
 
15
 
! Отговори
До 22 от 19 преди 8 години
Драги/а, вярно е, че не са крехки, яки са като тъпата ти глава. За първи път пиша по тази тема. Само да спомена, че такива грозни циркове се правят за М.ало-умнИ.Ци, като теб, които вярват на всичко, за да може мафията да си прави големите далавери. Лапнишарани такива!
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази акушерка , не зная дали е виновна или не - за това има съд , със сигурност е част от всички изкупителни жертви -лекари,сестри,пациенти - на модерната алчна здравна система и прекрасните луксозни болници.
20
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимени 2 000 000 да поискат пак ми се виждат малко. А вие не завиждайте. Ако вашето дете беше така пречукано и вие щах те да искате. И това не е никакъв грях. Вие завиждате - това е грях. Просто подкрепете родителите в искането им.
19
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега майката иска 400 000лв кръвнина. На мой близък за убийство ни присъдиха 50 000лв. АЛЧНОСТТА Е СЪЩО НЕПРОСТИМ ГРЯХ СПОРЕД МОРАЛА....
18
4
 
22
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименЯ НЕ МЕ РАЗСМИВАЙ-НИЩЕТА И НЕДОИМЪК,КАК НЕ.В ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ЗАПЛАЩАНЕТО Е МНООГО ПО-ВИСОКО,НО ТАЯ АЛЧНА С Е Л Я Н Д У Р С К А Г А Д,Е РАБОТЕЛО ПОВЕЧЕ ,ЗА ДА МОГАТ МАМИНИТЕ Л И Г Л И ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ВСИЧКИ ПРИЩЕВКИ.
17
2
 
41
 
! Отговори
nina преди 8 години
Драги зрители,ето какво представлява един психопат-виждате я на снимката,нагла,безпардонна,че отгоре на всичко и баща й се гордee с нея...Ще повърна,с извинение!
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
https://youtube/watch?v=EJ27gtNgv_sето колко е невинна... тя буквално на няколко пъти се опитва да го убие. Та тя мен да беше праснала в слепоочията така, аз щях да съм мъртва. Детето Господ го е поживил...
15
5
 
15
 
! Отговори
да видим преди 8 години
Може ли да се види на записите как повива бебетата,интересен факт е ,каква е грижата която е полагала по време на работа ?
14
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая изродка май и сама не си вярва! Или някой от сутрин до вечер си играе с камерите само и само за да манипулира записите. Цяла България я видя как бие бебетата, тая пак не си признава! Акълът ми не го побира как можеш да посегнеш на бебе!
13
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, има нещо гнило в тая история... Кво значи да биеш новородено, та то е толкова малко и крехко, че ще почине на минутата, а твърдят за насилие един час... Гнилоч и мръсотийки има в тая история...
12
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето още една причина поради която бебетата след раждане трябва да са в една стая с майката, а не събрани в голяма стая с една акушерка. Не оправдавам акушерката, но и тя е човек и нейните нерви имат ресурс. Вероятно е усещала, че не издържа, но в държава като нашата не е имала алтернатива. Предпочела е да "прегрее" професионално пред нищетата и недоимъка. Нормално за България!