83 минути доказан бой! Акушерката: Не съм била Никол!

Роднините й пожелаха на журналистите да паднат по стълбите на съда
17 мар 2016 14:00,
92
83 минути доказан бой! Акушерката: Не съм била Никол!
Емилия Ковачева в съда. Снимка: архив, Булфото

За пореден път акушерката биячка Емилия Ковачева отрече да е пребила новородената Никол, въпреки доказателствения материал на прокуратурата – видеозапис, от който е видно как тя, в продължение на 83 минути, налага бебето с ръце и стъклено шише за хранене.

Още по темата

Акушерката от Самоков, чиято необяснима постъпка шокира цялата страна през пролетта на миналата година, е обвинена в опит за убийство на дете в безпомощно състояние.

Според прокуратурата деянието ѝ е довършено, но пеленачето не е умряло само заради бързата намеса на лекарите от "Токуда".

На поредното заседание по делото тя днес отговори с "Не" на въпроса дали чувства вина. Ковачева не пожела да коментира дали наистина е била 4-дневното бебе, но роднините й категорично заявиха, че това не е така.

"Записите, които показват насилието над детето, са манипулирани", отсякоха близките й.

Процесът срещу нея и днес не тръгна, а бе отложен за втори път, за да има време тя да се запознае с материалите по делото и да прегледа записите, съобщи "24 часа".

Адвокат Владислав Янев поиска от съда да променят мярката й за неотклонение и да я пуснат на свобода заради изключително тежката депресия, в която изпаднала. В момента Емилия Ковачева е под домашен арест.

Съдът обаче отказа да промени мярката и насрочи следващото заседание за 17 април - точно година след побоя на 4-дневната Никол.

На излизане от съда пък роднини на Емилия Ковачева пожелаха на журналистите да паднат по стълбите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова усилия да се оправдае едно отвратително престъпно поведение. ДОБРЕ ВСЕ ПАК, ЧЕ НЯМА КАК ДА ОБВИНЯТ БЕБЕТО НИКОЛ, ЧЕ СЕ Е ДЪРЖАЛА ЗЛЕ И Е ПРЕДИЗВИКАЛА АГРЕСИЯТА ОТ СТРАНА НА ГОРКАТА ПРЕУМОРЕНА АКУШЕРКА!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Не си правИ на записа са я монтирали ... ?
38
8
 
3
 
! Отговори
Не си прав преди 8 години
До АнонименЦялото това нещо е скалъпено от някакви хора от Токуда, ... много е странно, че постоянно изтъкват как лекарите от "Токуда" били спасили всичко..., вместо да кажат "от друга болница", без да рекламират ... Това е конспирация, за да съсипят тази болница "Софиямед" , която беше тръгнала много добре ... Моята жена роди около година преди това едно чудесно детенце и лично ми е казвала, че тази акушерка е единствената, която й е помогнала и обяснила много неща за детето и кърменето.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е да се види дали този начин на укротяване на плачещите новородени не е редовна практика и на други акушерки, на други места. За съжаление малките бебета плачат, понякога неспирно, но хора с психични проблеми и агресивно поведение нямат място край тях.
36
1
 
10
 
! Отговори
Нагла престъпничка преди 8 години
Няма нищо човешко в нея. Ако тогава е била в депресия, преумора и т.н., сега щеше да съжалява и да не отрича явни неща. Явно е със садистични наклонности, престъпник, който трябва да получи сурово наказание. Какво има да спорим, камерите са показали, че това й деяние не е единствено, по този начин са минавали нощните й дежурства, в жесток бой на новородените. Защо записите не са били контролирани? Щяха да знаят кой работи при тях. По този начин е приспивала бебетата тази убийца.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да излезе новина със състоянието на бебето? Дано да не е увредено горкото:( Нямам думи за тази жена. Много сили на родителите, не мога да си и представя какво са изживяли и през какво минават и до ден днешен
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва справедлива присъда за тази!А журналистите да внимават да не им паднат ореолите по стълбите. Който за нищо не става кандидатства журналистика, всеки ден ни изумяват с елементарни грешки, изобщо не са стока и те, поне по-малко вредят.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно цялото семейство на садистката са оли.гофрени!
32
3
 
1
 
! Отговори
комунистка преди 8 години
До Анонименмнооо си смотан бе
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И типично по български положението ще се замаже, акушерката вече не я броим, щом няма протекции ще я съдят както си трябва, но къде са шефовете й и всички допуснали това да се случи, те са много по-виновни, а естествено ще им се размине.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако, това което е извършено е вярно, наистина трябва да има справедлива присъда. Но за журналистите по принцип и аз съм съгласен да паднат по стълбите, защото и те не са стока :)
29
2
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
83 сек. е сигурно ама някой като е писал е мислил за нещо друго------------------------------------------------------------------------------------------------Явно не си гледал видеото, то не че аз , въпреки че съм мъж, на 50 години, служил в армията, можах да го изгледам цялото... но като баща, мога да кажа че цялото ми същество искаше само едно - да убие по мъчителен начин този ***!
28
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, в най-скоро време и такива акушерки няма да има, всички гледат да се изнасят от България или изобщо не се захващат. Напълно ги разбирам, няма никакъв смисъл, толкова отговорна работа за без пари може да доведе само до лудост, както е в случая.
27
2
 
4
 
! Отговори
nina преди 8 години
#31Тези въпроси можеш да зададеш на прокурора по делото в СГС.Предполагам,че човекът ще ти обясни прилежно.Също така въпросите си за установяването на уврежданията можеш да отнесеш към един неонатолог и педиатър.Аз не съм нито прокурора по делото,нито лекаря от Токуда,за да ме питаш така настоятелно.Kолкото до семействата на останалите 4 бити бебета,бъди сигурна,че ще заведат делo,ако вече не са го направили.Можеш да си направиш справка в съда.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквито и увреждания да е нанеса трябва да я разстрелят само за мисълта да посегне на новородено !
25
3
 
18
 
! Отговори
nina преди 8 години
#14..Но "образцовата"садистка няма начин да не е увредила други деца преди това-8 месеца е работила в София,преди това в Самоков.А Ковачева е нагла психопатка.Рабира се,че ще отрича-та това й е метода на работа и за нея е съвсем нормално това,което записаха камерите.А след коментарите от страна на родата се вижда и кой я е възпитавал така. добре...Нищо чудно самата тя да е била малтретирана като дете.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да я пратят на ИДИЛ да я побият малко те !
23
3
 
12
 
! Отговори
nina преди 8 години
До Анонимен #14Детето беше родено миналия април.Ти явно не си в час с растежа на бебетата и децата и кога могат да се забележат умствените нарушения и увреждания.Колкото до другите деца-след като бяха прегледани камерите месец назад,са установени още 4 бити бебета!За месец април само.Камерите имат обхват на запис 1 месец,след което автоматично започват новия запис върхо стария и така.Аз искрено се надявам бебето Никол да няма увреждания след побоя.Но "образцовата"садистка няма начин да не е
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бесило!
21
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се върне смъртното! Публични екзекуции! Да я набият на кол на площада и хората да гледат!