13-годишната Алекс – убита заради няколко грама злато

Момичето е било удушено, а преди това изнасилено от един от убийците си
31 яну 2017 13:44,
59
13-годишната Алекс – убита заради няколко грама злато
Снимка: архив Булфото

13-годишната Александра, която бе открита убита в Провадия миналата година, преди това е била изнасилена. Тя е била удушена с пуловер, а след това и обрана.

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд двамата обвинени за грабежа и убийството - 20-годишния Красимир Тодоров от Провадия и 19-годишната му приятелка Ивалена Маринова.

Красимир ще отговаря пред съда и за изнасилване на лице, ненавършило 14-годишна възраст, информират от прокуратурата, цитирани от "Дарик".

Още по темата

Историята на 13-годишната Александра обиколи цялата страна през пролетта на миналата година.

Момичето изчезна от дома си в Провадия на 22 март 2016 г. Издирването на момичето продължи 21 дни – до 12 април. Тогава двама полицейски служители откриха мъртвото й тяло в изоставената сграда на бившия ресторант "Ловен дом", покрито със стари дрехи и изтърбушена седалка.

При извършения оглед е било установено, че липсват златните накити на Александра – обици, синджир, пръстен и гривна, които тя носела постоянно.

Само ден по-късно  при претърсване на дома, в който живеели Красимир и Ивалена, била намерена разписка от заложна къща във Варна, където двамата продали пръстена на Александра ден след грабежа и убийството.

Така мистериозното изчезване на Александра бе разкрито, а Красимир и Ивалена бяха задържани.

Жертвата и двамата подсъдими живеели в постройки с общ двор в Провадия. Красимир и Ивалена често гостували в дома на Александра. Родителите на момичето работели в Германия и стандартът на семейството му будел завист у подсъдимите, е показало разследването.

Александра носела винаги златни накити – обици с тегло 5 г, пръстен със сини и бели камъчета с тегло 4,4 г, 4 г гривна, и синджир от 4,25 г.

Двамата решили да я ограбят, а след това да я удушат. Престъпният им план, в който водеща била Ивалена, включвал продажба на златните накити на Александра веднага след убийството й в заложни къщи във Варна.

На 22 март 2016 г., Красимир решил дадейства докато бабата на Алекс, който не й позволявала да излиза сама, я нямало.

Младият мъж предложил на момичето да пушат марихуана. Извел я от дома й и я прилъгал да влязат в изоставения "Ловен дом", за да не бъдат видени.

Там Красимир изнасилил момичето. Дошла и Ивалена. С пуловер, преметнат през врата на 13-годишното момиче, Ивалена започнала да я души. Красимир свалил златните накити на Алекс и я хванал за гърлото, за да я удуши.

После двамата придърпали мъртвото тяло на Александра в най-тъмната част на помещението на изоставената сграда. Ивалена обула бельото и долницата на трупа. Пуловерът, с който 13-годишната Александра била удушена, оставили на врата й.

Веднага след това продали обиците на мъртвото момиче. Наели свой познат да ги откара до Варна и започнали да предлагат златните накити на заложни къщи. В една от тях при продажбата поискали лична карта и Ивалена дала своята.

Убийците били разкрити по следи на местопроизшествието, ДНК-експертиза на намерен клетъчен материал в открит презерватив, по видеозаписи от заложните къщи, където двамата продали ограбените накити на Александра.

По време на съдебното заседание ще бъдат разпитани 24 свидетели и 13 вещи лица. Двамата подсъдими са с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Предстои делото срещу Красимир и Ивалена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Ако бъдат признати за виновни за извършения грабеж, придружен с убийството, те могат да получат наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Изнасилването, извършено от Красимир  на непълнолетното момиче, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е долница ????
37
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долница.....потресаваща неграмотност в статията. Това е недопустимо!!! То бива диалект, ама чак толкова. Да не коментираме другите грешки. Като съкращавате грам, се пише г., освен ако не е в края на изречението, където се изписва цялата дума. Далеч съм от идеята за перфектен правопис, но все пак има някаква граница.
36
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган ли искаше да връща смъртното наказание?
35
0
 
50
 
! Отговори
45, 44, 23, 5 преди 7 години
Пребил и изнасилил момичето, взел златото и вероятно я е помислил за мъртва. После лекарите стигнали до извода, че е нямала шанс да оцелее в мразовитата януарска нощ в безсъзнание. Но за неин късмет я намерил мъж, който разхождал кучето си и я спасили.Изводът е, че при подобни произшествия наистина често пъти причината е момичешка завист.Смайваща е жестокостта, до която стигат хлапачки под 20-годишна възраст.Да го имат предвид майките, когато купуват злато на съвсем млади,още невинни девойчета
34
0
 
38
 
! Отговори
44,23,5 преди 7 години
Договорила се с две по-големи момчета да инсценират уж случайно запознанство с тях двете в дискотеката и да се държат мило и възпитано. Така спечелили доверието на наивното момиче, което, преди да излезе, било убедено от "приятелката" си да си сложи колкото може повече злато, защото така било модерно. Всеки един от младежите тръгнал да изпраща по едно от момичетата, живеели в различни посоки.Единият тръгнал с доверчивата за по-напряко през градския парк, където я пребил до безсъзнание, изнасилил
33
0
 
36
 
! Отговори
Същото пишат 5, 23 преди 7 години
Аз си спомням произшествие от 90-те год., медиите го коментираха. Един от първите успели "частници" с мебелен цех, в неголям град, имал дъщеря гимназистка, красавица, но много скромна и контролирана от родителите. После в полицията нейната съученичка и приятелка си признала, че й е завиждала за многото златни бижута, хубавите дрехи и красотата. Убедила я, че трябва да започне да излиза по дискотеки. Когато девойчето се решило,още първия път "приятелката" се договорила с двама по-големи младежи
32
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
между 4 коня - и пускаш конете в различни посоки !
31
0
 
54
 
! Отговори
Руди Хес преди 7 години
Ромите от най-ранна възраст развиват афенитет към брането на метал ,особенно видят ли жълт такъв озверяват убийствено дори към себеподобни.
30
0
 
68
 
! Отговори
хххх преди 7 години
Ако аз съм роднина на детето....мъртви са...ще ги дочакам да излязат от затвора...по един или друг начин са мъртви.Око за око зъб за зъб.
29
3
 
41
 
! Отговори
Любо преди 7 години
Ще лежат по 5 години ,и ще ги пуснат! Това е положението!
28
1
 
59
 
! Отговори
оффф преди 7 години
Сега... за изнасилването ще отпадне наказанието, тъй като според гениалното българско законодателство, присъдите не се акумулират, а се излежава само най-тежката. Та и тея двамцата, като си признаят и поискат делото да се гледа по съкратената процедура, наказанието ще се съкрати с 1/3. Така че очаквайте ги след 10г на свобода. И ще са на 30 и 29г. т.е живота е пред тях. Просто чудесно.
27
0
 
63
 
! Отговори
до ужас преди 7 години
И всичките години роднините на убитите ще плащат с данъците си за изхранването на убиеца. Това е подигравка
26
0
 
51
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Против съм смъртното наказание, но за *** като тези може да се предвиди изолатор за години, нека дълго не видят човек защото сами са се поставили извън човешкото. И ако си мислите че това е леко наказание, не е...
25
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тежки престъпления, трябва да има доживотен затвор или смърт какво е това 10 или 20 години .За такива случаи трябва да има тежки присъди за да помисли човек преди да го извърши.Не искам да храня *** в затвора.
24
2
 
90
 
! Отговори
Таня преди 7 години
Време е да върнат смъртното наказание за предумишлено убийство. Не било хуманно друг път. Трябва наказанието да е реципрочно на деянието. Отнел си предумишлено живот значи и твоят трябва да бъде отнет
23
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 12От екзотичния етнос са. Когато стана трагедията, по ТВ-новините показаха интервюта със съседи - махалата беше ромска. Убийците са не само познати, но и съседи на момичето. Но това в случая е без значение. Човешкият живот няма цена.
22
33
 
40
 
! Отговори
ШикагоЗавинаги! преди 7 години
Затова сте толкова зле в БГ...канибалски закони за канибалски хора: наказанието за такова престъпление в нормалните държави е доживот или смърт. Нищо друго! Смотани робски наследници-Нищо бе става от Вас!Да се превърнете в арабска провинция на Идил, даноSavages!
21
1
 
61
 
! Отговори
super pi` преди 7 години
лелеееееееееееее колко ще им се радват,в сливенският,и софииският бедна им е фантазията,стават мн оборотни
20
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я някой пак да ме подсети каква им е етността и религията на тия гиздави български чеда, откърмени с християнските "ценности"!?
19
0
 
86
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Тези двамата не трябва да виждат бял ден. Поведението им е на изключително опасни психопати - без ценностна система, без разкаяние, без дори съществена мотивация. Представяте ли си ги тези след 10 години ако са навън?Доживотен и за двамата и никакви заменки! А като върнат смъртното - да са първи заедно с оня лилав дето уби момиче с брадва за един телефон.