Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?

Процесът срещу него за ремонта на МиГ-овете започна при закрити врати
22 фев 2017 13:37,
202
Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?
Снимка: "Булфото"

Бившият военен министър Николай Ненчев се запита дали обвиненията срещу него са дело на български или на руски прокурор.

Днес съдът даде ход на делото срещу него по повдигнатото му обвинение за ремонта на самолетите МиГ-29.

По времето на Ненчев бе взето решение руските изтребители да се ремонтират в Полша, което предизвика недоволство в руската компания МИГ.

Още по темата

Миналата седмица един от директорите на руската компания обяви, че преди месеци България е подписала договор с МИГ и част от самолетите вече се ремонтират в Русия. България обаче отрече това.

"Много сериозно започна да се оспорва членството на България в НАТО и ЕС. На мен ми се струва, че това дело е знаково, защото в обвинителния акт чух повече от 7-8 пъти, че съм накърнил интересите на Русия и "РСК МИГ", което е странно. За пореден път имам чувството, че ме обвинява руски прокурор, а не български", каза днес Ненчев пред медиите, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е доволен от това, че се дава ход на делото. Той самият настоявал за това, въпреки предизборната кампания и ангажимента си към нея.

Според Ненчев процесът трябва да бъде публичен. В него като свидетел е призован и сегашният президент, бивш шеф на ВВС, Румен Радев.

По повод на това Ненчев обясни, че притежава документ, с който Радев съветва военния министър на БСП Ангел Найденов да погледне възможността за ремонт на самолетите в Полша.

Делото срещу Ненчев започна при закрити врати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България е в ход проруски метеж !
87
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е руски прокурор, а по-лошо! Руски лакей е, а робите на робите са най-големите негодници!
86
1
 
13
 
! Отговори
до 98 преди 7 години
Ти като ядеш китайски чесън - китаец ли си?
85
8
 
8
 
! Отговори
До Гого преди 7 години
По това арбитражно дело има много въпросителни, българският интерес не е защитен, най-вероятно срещу тлъсти комисионни. Секретарят на състава, който го е писал е руснак, за какво говорим, а то не е атакувано от българската страна, въпреки че това е абсолютна предпоставка за това. Отново някой русофилски п.лужек е гушнал пачките за сметка на такива като Гого.
84
2
 
9
 
! Отговори
до 99 преди 7 години
Патриоте не си познаваш историята. Тя историята не е шошороидна функция.
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гогоНе споменаваш че ни осъди защото нашата страна... не се защитаваше.Трябва да се дават пари на братята. Това му е работата на роба.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 100"европейска"Ето тук е грешката. България е в Азия. По подразбиране не може да е европейска.
81
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще му осъдят цървулите. Обвинението е абсурдно. Няма как нормален европейски съд да издаде наказателна присъда на базата на подобни факти и обстоятелства. Въпросът е как може една европейска прокуратура да изпълнява руски поръчки и да действа по сталински. Или е "европейска" само на книга..Като се има предвид и факта, че адвокат ще му бъде Радан Кънев, то се очертава това обвинение да бъде сдъвкано и изплюто в кошчето за ***.
80
10
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
27 години "демокрация" още има Народен съд и прокурори верни на Москва. Граф игнатиев(малка буква) прати Апостола на свободата благодарение на съд от българи майцепродажници избран от Графа.Това дело е заради това че патриота Начев не позволи да се откраднат стотици милиони от руската мафия за ремонта на МИГ(подобно на АЕЦ Белене). Народа не е сляб и глух г-н Начев. Поклон пред такива българи.
79
5
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ако караш немска кола германци ли я ремонтират?
78
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвинява те български прокурор, ахмако.Да не си мислиш, че се намираш в Ню Йорк.Мозъкът му, доколкото го има, е в мъгла и симисли, че още е министър.
77
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев е сутеньор, превърнал МО в бардак с проститутките си и селската си уж журналистка Велислава
76
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този защо е с костюм, а не с потурите в които е пърдял на село. Личи си че му липсват.
75
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото му е в затвора.И после да ходида лиже американски *** като частнолице.
74
8
 
14
 
! Отговори
Нфарфорий преди 7 години
Не знаем кой прокурор те обвинява,но бъди сигурен,че в затвора ще бъдеш радост и утеха на родни ,български джентълмени с вариативна пигментация на кожата!Другото е същото.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дискусия, заради един подчертано неподходящ човек заема позиция, която не му е работа.Един миж...итур..ко го произведе и генерал.Няма защо да се измества въпроса.Този на.гле.ц е разбойник и действията му противоречат на позицията, която заема.Много напомня на Миро - ***.та.Този е далавераджия и по друг повод -униформите, проститутката...Друго?Не са ви виновни ни НАТО, ни руснаците, а про.стаци.те и крадливците, които избирате.
72
5
 
5
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 7 години
Аз много мразя *** и рушофобите и имам рушко сомошъшнание защото съм гледал много рушки филми с рушнаци и също американски в които рушнаците са лоши и правят рушки номера на добрите които нямат рушко самошъшнание и не говорят рушки език но побеждават рушнаците и им рашкажват играта на рушка ролетка
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България принадлежи на Русия така че тоя предател да не се прави на застрелян (да не стане такъв!) . Щом подкопава нашите интереси ще си плаща.
70
2
 
14
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Ненчев, като извършваш нарушения на сключенн търговски договор какво значение има фирмата какава е?На всичкото отгоре са настъпили и вреди за военната авиация.Ако фирмата беше американска, американски прокурор ли да те обвинява? Айде стига с тея претенции, ще се задоволиш с български прокурор, няма да ти внасяме специално за теб и прокурори сега.
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев, ти си само за член на новите партии с цветовете на дъгата. Селянин див, виж си тъпата физиономия и тогава се бори с ***, както казва Станой от Ахелой.