"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...

Живко Мартинов е извън ареста с парична гаранция от 45 000 лева
83
"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...
Снимка: Кадър Youtube

Специализираното звено "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура обвини бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и шефа на  дирекцията по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова за няколко престъпления.

Още по темата

Първото обвинение срещу Мартинов е за упражнена от него принуда спрямо търговец на месо. Целта била той да се разпореди със сумата от 15 500 лв., съобщиха от прокуратурата.

Второто обвинение е за отправена закана за убийство.

Мартинов е обвинен и за това, че заплашавал бизнесмена, че ще бъде арестуван, че ще му прати данъчни проверки на дружествата, за да "смачка фирмите му".

Така го принудил да се разпореди безвъзмездно с общо 4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско месо и 60 килограма филе "Елена" и телешка пастърма.

Живко Мартинов е обвинен, че опитал да помогне на лице да бъде осуетено спрямо него наказателното преследване и да остане ненаказано. Извършеното престъпление е причиняване на смърт по непредпазливост на две лица при нарушаване на правилата на закона за движение по пътищата.

Ексдепутатът е обвинен, че през 2015 г. заплашил заместник-директора полицията в Добрич и началника на полицейското управление в Балчик да извършат действия по служба.

Живко Мартинов е с обвинение и за това, че през април тази година опитал принуди директора на ВиК в Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известен период от време, като злоупотребил с властта си като народен представител.

Спрямо Живко Мартинов е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 45 000 лева.

В хода на провежданото разследване прокурорите събрали доказателства и за извършено престъпление по служба от Розалина Брайкова, заемаща длъжността директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Днес тя е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 13 юли е нарушила служебните си задължения като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество. Дружеството е собственост на лицето, което е сигнализирало прокуратурата за извършваната престъпна дейност от Живко Мартинов и по чийто сигнал е започнало настоящото разследване. Това лице е и свидетел по делото срещу него.

Заповедта е издадена без да са налице доказателства за оплаквания от храната, предлагана в обекта, направени от потребители, без да са налице данни за вредни за здравето последици от консумираната в обекта храна, без да са налице допуснати от търговеца нарушения, свързани с негодна за консумация храна.

В резултат на деянието са настъпили значителни вредни имуществени и неимуществени последици за дружеството, изразяващи се във финансови загуби и пропуснати ползи за периода, в който обектът не е могъл да извършва дейност.

Спрямо Брайкова е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
17
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Може ли някой да подскаже от къде да си купя едно кило суджук, ама от онзи, 4-тона... само едно кило, за адет, както викаше бабата. Пък белким и аз нещо, я депутат, я митничар, не ща премиер, да не ме разберете погрешно...
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много антипатично лице, впрочем всички лица на ГЕРБ са антипатични характерна черта за тази партия.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега направете една проверка и вижте дали на същия и фирмите му извършени ревизии от данъчните, и дали тези ревизии не са чисти - без надчет!И дали ревизора не е същия, който узакони апартаментите на Цветанов? А дали е съвпадение?!Може да попитате новия зам.министър на финансите и бивш директор на НАП Бойко Атанасов за тая работа!
21
0
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 6 години
Едно врем4 бяха хората на СИК-ето и ВИС-ето а сега са САМО хората на Боко.
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като му видиш физиономията ти става ясно ... ниско чело, низки страсти, но Цветанов е за бой ... и ако не се събуди за Цветанов, скоро само Бойко ще понесе последствията.
19
1
 
18
 
! Отговори
а преди 6 години
Цвинокио ще го оттърве !
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам "обвиненията" ще ви кажа какво ще се случи.Споразумение с прокуратурата за призната вина и....................три години условно с 5 години изпитателен срок.
17
0
 
25
 
! Отговори
8888 преди 6 години
А добре де накрая ще се разбере ли КОЙ изяде суджука?!Все пак четири тона са това!!! Голямо плюскане ще да е било!
16
1
 
25
 
! Отговори
. преди 6 години
Тоя *** толбухински е езключително нагло и арогантно същество. Изобщо не се свени да си иска директно и да заплашва в прав текст. Дано да го тикнат в панделата. Има доста народ пропищял от него или заради него.
15
1
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Вчера видях пингвина ъъъъ Цацата де, на Централна гара да си посреща колета със суджук от Добрич!
14
0
 
13
 
! Отговори
... преди 6 години
Няма страшно веее, Жиката е жилезен! Ще ги усъди сичките мишки в Страсбург и ще ги замеря със суджуци до границата вееее!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хита на сезона "СУДЖУК" "СУДЖУК" за гнусния мудирратуркойто от месец само за СУДЖУК пише
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и Ушев Цецо беше с обвинение..
11
3
 
26
 
! Отговори
Patriarx преди 6 години
Имали ли още наивници които вярват че ГЕРБ са истински ? ГЕРБ е мафията и се управлява точно като мафиотскаструктура с Дон Боко тиквата несменяем . Представете си че Сретен Йосич си изпълни заканата , ГЕРБ ще се пръснат и ще спрат да съществуват . Това е жалката истина
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега и ако влезе в затвора ефективно за 4-5 години - ще има някаква наченка на смисъл
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Суджука кога ????
8
2
 
31
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Обвинения много,но ефективни присъди zero!Това е 'реформата' на Борисов.
7
0
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе пазете суджука, че в това горещо време докато го прехвърляте ще втаса..
6
0
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
...още повече, когато можеш да предложиш и пастърма (телешка) и филе "Елена". Тогава въпроса ти е решен на 100%
5
0
 
21
 
! Отговори
хареса ми преди 6 години
А Боко Тиквата дали е следствен? Проф . Вучков --цитат:---Очаквам някой да каже , че дори и България да умре - Борисов трябва да е премиер---за да я погребе!